Slider

Puolen vuoden tauon jälkeen

5/29/2016



Arvasitko jo otsikosta mistä tässä postauksessa höpötellään? Jumppaohjauksista tietenkin. Tosiaan kun kesän suunnitelmani selvisivät, päätin samalla että aion jatkaa myös ohjauksia niin kauan kuin täällä maisemissa olen. Olen viimeksi ohjannut tunteja viime kesänä, kesä-heinäkuussa. Siitä on pääsyt jo vierähtämään melko tovi! Vaatikin jonkin verran palauttelua ja omaa treeniä päästä takaisin siihen ohjaajamoodiin ja myöskin kiinni systeemien toimintaan. 

Vaikka oikeastaan todella moni asia elämässä on tämänkin puolen vuoden aikana - ja oikeastaan koko ohjaajaurani aikana - muuttunut, tuntuu silti aina samalta hypätä ohjaajan hommiin. Ehkä se ohjaajaminä ja persoona silti pysyy samana vaikka tilanteet muuttuvat ja aikaa kuluu. Ehkä jos jotain, koen olevani entistä itsevarmempi siinä mitä teen. Tiedän mikä toimii, mistä asiakkaat tykkää ja teen vahvasti omaa juttuani!

Olen ohjannut nyt kolme spinninguntia sitten pitemmän taukoni. Miltä se sitten tuntui tauon jälkeen? Ihme kyllä, ennen tunteja ei edes ole jännittänyt ollenkaan! Ohjaaminen tuntuu vaan niin luonnolliselta jutulta, josta olin ainoastaan innoissani. Mulla on oikeastaan aina ollut ohjaamiseen enemmänkin intohimoinen ja iloinen asenne kuin asenne, että se olisi työtä. Joskus alkuaikoina taisinkin heittää, että tämähän on sellaista hommaa mitä tekisi vaikka ilman palkkaa! Toki suunnittelutyö ja kappaleiden sekä koreografioiden etsiminen vievät aikaa ja vaivaa, mutta itse ohjaaminen on todella kevyttä ja kivaa tekemistä. 

Koen ohjaajana olevani todella omistautunut sille, mitä teen. Tykkään suunnitella tunnit todella tarkasti alusta loppuun, ja jokaisessa tuntikokonaisuudessa on myös oma teemansa. Cardiotunnin konsepti säilyy aina samana, ja asiakas joka tunnilleni tulee, tietää mitä saa. Jo heti tunnin alussa kerron mitä tulee tapahtumaan, missä välissä palautellaan ja millaisia kappaleita meillä on tulossa. Tästä olenkin saanut paljon hyvää palautetta, sillä onhan se treenaajankin helpompi sovittaa tehot ja intensiteetit kun tietää missä vaiheessa kannattaa antaa kaikkensa ja missä saa huilata! Järjestelmällisyys seuraa minua siis ihan jokaiselle elämän osa-alueelle. :D





On siis tosiaankin todella kiva päästä taas kesän ajaksi tekemään näitä hommia. Vaikka tiedän jo että joudun taas loppuvuodesta koulun takia lopettamaan nämä hommat joksikin aikaa, yritän nauttia nyt niin paljon kuin pystyn! Tulen varmasti jakamaan fiiliksiä tunneilta ja treeneistä pitkin kesää niin täällä blogissa kuin someissa ja Balanssinkin sivuilla! :) Kesäkalenterissa cardio 60-tuntini menee sunnuntaisin klo. 18-19!



2 kommenttia:

  1. Anonyymi6/01/2016

    Tykkään, kun ohjaajat selkeästi kertovat heti alkuun, mitä on tulossa ja miten tunti rakentuu. Meidän salilla valitettavasti monet eivät tee niin. Kiva kuulla, että joillekin ohjaajille se sentään on tärkeää, hyvä sä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulle se on ihan itsestäänselvyys, koska itsekin asiakkaana haluaisin tottakai tietää mitä on tulossa! Jos sun salillasi ohjaajat eivät näin tee, kannattaa jättää palautetta asiasta. Itsekin aina toivoisi että asiakkaat sanoisivat jos jotain kehityskohteita itsestä ohjaajana löytyy, ja siten niitä osaisi korjata :)

      Poista

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika