Slider

Juoksuintoa liiaksikin asti

5/15/2016



Joskus entisestä inhokkilajista voikin yhtäkkiä tulla uusi suosikki. Näin on käynyt minulle ja juoksemiselle - aikaisemmin olimme lähinnä viha-rakkaussuhteessa, mutta nyt pelkässä rakkaussuhteessa. Miten näin pääsi käymään, en osaa sanoa. Jostain syystä kauniit ilmat ovat houkutelleet enemmän ulos liikkumaan kuin kuntosalille, ja viime viikolla juoksinkin 3 lenkkiä, tällä viikolla 4. Huh! Eikä vieläkään kyllästytä. Toivottavasti tämä into jatkuu myös läpi kesän.

Olen juossut hyvin erilaisia lenkkejä, mutta erityisesti sellaista tasaista perushölkkää Tasaisella perushölkällä tarkoitan sellaista tahtia 7-8 min/km, ja pyrin pitämään vauhdin keskiarvon mahdollisimman tasaisena koko lenkin. Aikaisemmin sorruin paljon kovaan spurttailuun jota sitten paikkasin kävelemällä hetken, mutta olen yrittänyt päästä siitä eroon pitempiä matkoja huomioon ottaen. Intervallilenkit ovat sitten erikseen, niitäkin on pari tullut tehtyä. Niissä kävelen reippaasti/hölkkäilen, ja sitten nostan vauhdin raskaaksi, jatkan noin minuutin ja kevennän taas ja lasken sykettä. 

Näiden lisäksi minun suurin haasteeni on, hassua kyllä, kevyet lenkit. Kovaa on niin helppo mennä ja aina puristaa itsestään hieman enemmän irti, mutta jos keventää pitää niin se onkin jo vaikeampaa. Yritän saada vähintään 1-2 peruskuntoharjoitusta viikkoon kaikkien kovien jumppien, spinningien ja muiden ohelle, jottei se ihan perus matalatehoinenkin pohja pääsisi unohtumaan. Nyt olen ne tehnyt tosiaan lenkkeilemällä reippaasti kävellen, jolloin syke pysyy juuri rasvanpolttoalueella nousematta kunnonkohotus-tasolle. 



Tässä kaikessa tehojen tarkkailussa on isona apuna ollut uusi Tomtomin sykemittarini, joka kertoo kaiken statistiikan lenkeistäni, vauhdista, sykkeestä ja reitistä. Jos mittari kiinnostaa lisää, tein siitä juuri hetki sitten erillisen postauksen, eli kelaa postauksia hieman alaspäin! Tosiaan hieman mietin että kuinka kauan tällainen äkillinen juoksuhurahdus voi taas kestää, mutta turha sitä on lähteä etukäteen murehtimaan. Juoksen niin pitkään kun se on kivaa ja nautinnollista, sitten kun alkaa tökkimään etsin taas uuden lajin!


Onko teillä muillakin huomattavissa tällaista juoksuintoa kelien lämmetessä ja auringon paistaessa? Palataan ensiviikolla asiaan, esimerkiksi arvonnan voittajan merkeissä! :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika