Slider

Miten musiikki vaikuttaa treeniin?

5/22/2016



Niin - kuinka usein tulee mietittyä millaista treeni olisikaan ilman musiikkia? Pysähdyin itse miettimään tätä oikeastaan vasta nyt, kun lähdin tätä postausta muokkailemaan kokoon. Itse en oikeastaan osaisi edes kuvitella treenaamista ilman innostavaa ja hyvää musiikkia. Salitreeni on ainut paikka missä yleensä keskityn vain itse tekemiseen enkä ole aikaisemmin pitänyt kuulokkeita mukana. Sekin on toisaalta johtunut lähinnä siitä, että kuulokkeiden piuhat ovat puntteja nostellessa maailman epäkäytännöllisimmät. 

Vaan ei ole tuota ongelmaa enää! Sain itselleni yhteistyön kautta testiin Plantronicsin BackBeat Fit-kulokkeet, jotka ovat bluetoothilla toimivat, langattomat kuulokkeet. Nämä yhdistän iPhoneni kanssa, napit korville ja treenaamaan. Ei ole piuhat enää tiellä! Edes käsikoteloa en tarvitse kun nappaan puhelimen mukaan salitreeniin laitteiden viereen, kantama on sen verran pitkä että ongelmia yhteyden kanssa ei ole. Olen huomannut, että salitreenistäkin voi musiikin kanssa saada ihan uudenlaisen boostin irti, varsinkin kun valitsee fiilikseen ja treeniin sopivan soittolistan. 

Nämä kuulokkeet saavat musiikin treenin aikana myös kuulostamaan oikeasti parhaimmalta mahdolliseltaan - basso jytkyy kunnolla ja kuulokkeet istuvat korviin todella hyvin, jolloin äänentoiston kanssa ei ole ongelmia. Näitä saa myös jonkin verran säädettyä, joka takaa entistä paremman istuvuuden. Jos volaa haluaa muuttaa kesken treenin tai vaihtaa kappaletta, ei myöskään tarvitse kaivaa puhelinta erikeen esille, vaan ainoastaan yksi napautus korvassa olevaan nappiin riittää hoitamaan homman!

Musiikki nousee tietenkin erityisesti esiin myös ryhmäliikunnan puolella. Enpä ole oikeastaan koskaan kuullut tai ollut jumppatunnilla, jota ei rytmittäisi musiikki. Ehkä joku nyrkkeilyn tekniikkatunti tekee poikkeuksen? Mutta erityisesti tanssitunneilla ja omassa lajissani eli spinningissä musiikin voima nousee arvoon arvaamattomaan. Pyrin erityisesti spinningtunneillani luomaan musiikin avulla erilaisia fiiliksiä pitkin tuntia, joka taas osaltaan tekee niinkin monotonisesta treenistä kuin paikallaan polkemisesta mielenkiintoista. Ja olenkin saanut hyvää palautetta biisivalinnoistani, eli kovin mönkään ei ole siis niidenkään osalta menty!

Minulle itselleni musiikki ja treeni kuuluvat ehdottomasti yhteen. En osaa kuvitella liikunnan iloa ja endorfiineja ilman hyvää, tsemppaavaa musiikkia. Mitä mieltä te olette, nautitteko enemmän hiljaisuudesta ja rauhassa tekemisestä vai musiikin rytmittämästä treenistä? 




*Yhteistyössä Plantronics 

6 kommenttia:

  1. Itse jätän kännykän aina pukukaappiin, joten musiikkia en yleensä kuuntele treenatessani. En vain halua kantaa kännykkää mukanani koko ajan, puhumattakaan ärsyttävistä piuhoista... Tykkään myös treenissä siitä, että kuulen tasan tarkkaan, mitä kaikkea ympärilläni tapahtuu. Mutta ken tietää, ehkä jonain päivänä musiikki on mullekin must-have treenissä?

    Tosi kiva postaus muuten :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla puhelin kulkee oikeastaan aika luonnostaan mukana, sillä pitäähän sitä pyyhettä ja pulloakin raahata mukana :D! Toisaalta jos omistaa pienemmän puhelimen kun iPhone kutosen joka mulla on, saattaa se mahtua myös trikoiden taskuun! Kannattaa kokeilla musiikkia myös salitreenin aikana, se vie mulla ainakin treenaamisen ihan uudelle tasolle :)

      Poista
  2. Anonyymi5/22/2016

    Ehdottomasti salitreeni musikiin siivittämänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nykyään olen sun kanssa samaa mieltä! Piuhallisten kuulokkeiden kanssa ei, mutta piuhattomilla kyllä :D

      Poista
  3. Itse en pysty salille kuuntelemaan musiikkia, tuntuu että se häiritsee keskittymistä liikaa :D Sen sijaan juoksulenkeillä tulee kuunneltua, tosin nyt olen jättänyt silloinkin kännykän kotiin ja nauttinut keväisen luonnon äänistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en uskaltaisi jättää puhelinta lenkillä kotiin - olen niin vainoharhainen että pelkään aina sitä jos jotain sattuu ja ei voi soittaa apua! :D Joskus olisi toisaalta jännä kokeilla juoksulenkkiä myös ilman puhelinta, mutta sen musiikin tsemppaavaan voimaan on vaan niin tottunut että se on aika haaste!

      Poista

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika