Slider

Personal trainer ranteessa

5/10/2016



Minä olen yksi niitä ihmisiä, jotka rakastavat analytiikkaa. Varmasti moni muukin yliopistolainen voi allekirjoittaa tämän - on niin nautinnollista tulkita erilaisia tuloksia ja statistiikkoja ja vetää niistä erilaisia johtopäätöksiä :D Siksipä olen siirtänyt tämän osa-alueen myös treeniin ja liikunnan pariin. Olen käyttänyt esimerkiksi HeiaHeiaa jo viitisen vuotta, ja sinne merkitsen viikottaiset treenit, aktiivisen ajan, sairauspäivät sekä painokäyrän. Niiden tsekkailu jälkikäteen on oikeasti mielenkiintoista! 

Nyt tämä analytiikka on kuitenkin löytänyt tiensä myös ranteeseeni, sillä sain yhteistyön kautta testiin itselleni TomTomin Spark Cardio + Music- sykemittarin. Oikeastaan sykemittari on väärä sana, sillä tämä kello mittaa kaikkea aktiivisuutta - mm. päivittäisiä askelia, sydämen sykettä, unta ja myös treenejä. Kaikista parasta on tosiaan kellon antama analytiikka. Kun kytken kellon tietokoneeseen tai puhelimeeni lataamaani TomTomin appsiin. saan synkronoitua kaikki harjoitustiedostot ja tavoitteet suoraan niihin. Esimerkiksi juostessa kello kerää dataa koko lenkin ajan, ja appsista näen lenkin jälkeen yhteenvedon intensiteetistä, sykevaihtelusta, kulutetusta energiasta ja niin edelleen. Mahtavaa tällaiselle dataintoilijalle!














Lisäksi tässä kellossa on eräs uusi ominaisuus, jota aikaisemmassa sykemittarissani ei ollut ollenkaan. Nimittäin tämä mittari tallentaa sisäänsä myös musiikkia, jota voin soittaa langattomasti suoraan kellosta treenin aikana paketin mukana tulleisiin kuulokkeisiin. Hyvästi johtosotkut ja häsläys niiden käsivarsikoteloiden kanssa! Esimerkiksi salireeniä tämä helpottaa paljon, sillä aikaisemmin en ole tosiaan käyttänyt salilla ollenkaan kuulokkeita niiden piuhojen sotkeutumisen takia. Nyt olen ladannut muutamat soittolistat kelloon suoraan, langattomat kuulokkeet korville ja piuhat eivät estä salilla edes yläkroppatreenin tekemistä.

Olen nyt ehtinyt treenata ja elää tämän kellon kanssa pari viikkoa niin lenkillä, salilla kuin jumpissakin ja täytyy sanoa, että en tiedä miten osaisinkaan enää olla ilman. Olen niin tottunut tsekkailemaan päivittäiset askeleet ja aktiivisuuden kellon ruudulta, ja samoin treeneissä soitan kellon kautta musiikin sekä mittaan sykettä. Vitsailtiinkin Nooran kanssa viimeksi porrastreenissä sitä, kuinka näistä aktiivisuusmittareista alkaa tulla niin fiksuja että ne tietävät enemmän dataa meistä kun me itse :D Vielä kun tuohon kelloon saisi sellaisen ääniohjatun piiskurin mukaan joka sykkeen laskiessa liiaksi patistaisi tekemään kovempaa, olisi aika lailla täydellinen personal trainer omassa ranteessa kiinni!



Oletteko te käyttäneet treenissänne/arjessanne aktiivisuusmittaria mukana? Jos olette, koetteko että se olisi saanut teitä liikkumaan tai motivoinut enemmän?


PS! Jos kiinnostuit tästä minun mittaristani, sen tarkemmat tiedot ja kuvaus löytyvät täältä






4 kommenttia:

  1. Onpa kätevän oloinen:) ite käytin vähän liiankin fanaattisesti aikasemmin sykemittaria,nyt en oo aikoihin käyttänyt:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla oli aikaisemmin käytössä Polarin ft7, mutta kyllästyin sen sykevyön kanssa taiteilemiseen. Tämä kun mittaa sykkeen suoraan ranteesta!

      Poista
  2. Anonyymi5/11/2016

    Minulla sykemittari on toiminut hyvänä apuna oikeiden treenitehojen löytämisessä. Välillä tulee tehtyä liian kovaa huomaamattaan, jolloin mittari muistuttaa tekemään rauhallisemmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on oikeastaan sama homma! Usein peruskuntoharjoittelussakin tulee mentyä liian kovaa, joten mittari on hyvä muistuttelija himmailemaan :)

      Poista

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika