Slider

Projekti: Louis Vuitton Petit bucket

8/28/2015




Joku saattaa muistaa, kuinka kesän alussa ostin itselleni LV:ltä Petit bucket- nimisen laukun. Laukku on vuodelta -98, eli jo elämää nähnyt. Muuten laukku on hyvässä kunnossa, mutta näiden bucket laukkujen malliongelma on sisävuori, joka alkaa myöhemmässä käytössä kosteuden kanssa tahmomaan.. Tämän ongelman huomattuaan Vuitton lopettikin tuon vuoren käyttämisen tuotteissaan, mutta sitä tosiaankin näissä bucket-laukuissa esiintyy. 

Minunkin laukkuni on alkanut jättämään ilkeitä tahmajälkiä joihinkin tavaroihin, joten pitikin siis miettiä miten tästä ongelmasta pääsisi eroon. Vuittonilla laukun voisi käyttää vuoren vaihdossa (Ranskassa), mutta sille kyllä kertyisi hintaa vähintään 150-200 euroa. Opiskelijabudjetilla päädyinkin siis internetin ihmeelliseen maailmaan, ja lopulta tuumasta toimeen - itse!

Purse forumilla muutkin olivat tästä ongelmasta jutelleet, ja siellä jaettiin vinkkejä vuoren poistamiseen sekä tahmaisuuden vähentämiseen. Joku sanoi hierovansa pintaan vauvojen talkkia, mutta minun laukkuni vuori on jo sen verran huonossa jamassa että päätin ottaa järeämmät aseet käyttöön - päätin irrottaa tuon tahmaisen päällysvuoren kokonaan. Sen alta luin paljastuvan vielä kankaan, joten jos irrottaisin tahmaisen pinnan ja pesisin kankaan, olisi laukku taas oikein käyttökelpoinen.

Joten siis, ryhdyin tuumasta toimeen. Tässä alla kuvien muodossa se, miten homman hoidin! Muistakaa että jos ryhdytte samanlaisiin operaatioihin, se tehdään omalla vastuulla - nimittäin olen ymmärtänyt, että Vuitton ei enää tämän projektini jälkeen korjaa laukun vuorta kun sitä on jo itse 'sorkittu' :D



Aloitin kääntämällä vuoren ylösalaisin ja suojaamalla lattian. Sitten vaan pinsetit kouraan, ja raaputtelemaan kevyesti tahmaista pintaa irti. Kun pinta alkaa irtoamaan, sitä pystyi vetämään ja nyppimään irti helposti.

Ja tässä kuva lähempää siitä, miltä pinta näyttää kun sitä lähti irroittamaan. Tällä tavalla kävin läpi koko laukun plus taskut erikseen. Aikaa koko hommaan meni noin 2,5-3 tuntia.

Kun tahmainen vuori oli irroitettu, oli pesun aika. Pesemällä kaikki pienetkin roskat ja murujäämät vuoresta sai irroitettua ja kangas pehmeni. Sekoitin lämpimään veteen hieman mäntysuopaa, ja hinkkasin vuorta mikrokuituliinalla sekä hankalammissa kohdissa harjalla. 

Kun laukun vuori ja nahkaosat olivat kuivuneet, rasvasin kaikki nahkaosat vielä nahkarasvalla. Tätä rasvaa suositellaan käytettävän Vuittonin laukkuihin aina tasaisin väliajoin ylläpitämään nahkaa. Yläreunaan jouduin vetämään n. 6 kerrosta rasvaa, mutta silti siinä tuloksesta ei tullut ihan sellaista kuin halusin. 


..tässä näkyy yläreunan harmillinen tulos. Muuten kaikki onnistui täydellisesti, mutta pesun yhteydessä yläreuna kuivui ihan liikaa ja siksi halkeili hieman rasvaamisesta huolimatta :( Joskus edessä taitaakin siis olla yläreunan vaihto joko Vuittonilla tai ihan suurarilla. Pystyyköhän tuollaista vaihdattamaan ihan perus suutarilla? 

Ja tässä lopputulos vuoren suhteen! Vuori on pehmeä, eikä tahmaa enää. Mäntysuopa poisti vuoresta kaikki hajut ja puhdisti kankaan oikein mainiosti. Olen todella tyytyväinen tähän tulokseen, ja samalla säästin kalliin vuorenvaihdon hinnan. Opiskelijabudjetti kiittää! 





3 kommenttia:

  1. Anonyymi8/29/2015

    Tuskin LV:ltä ostit -98 vuoden mallia ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tuo laukku on LV- merkiltä ostettu, vaikka yksityishenkilöltä onkin :D Ei se mielestäni sitä merkkiä muuta! Eiköhän jokainen kuka hieman älliä käyttää ymmärrä, mitä tekstissäni ajoin takaa. :)

      Poista
  2. Anonyymi11/09/2015

    Hei! Minullakin on vintage LV Petit Bucket ja isompi Bucket GM. Tein samat tahmanpoistohommat kokeiltuani ensin vauvantalkkia. Vahingosta viisastuneena pilasin vain ensimmäisen reunusnahat, kun annoin kastua. Hoitovahana vachetta-nahkaosille olen 1 x kk käyttänyt mehiläisvahaa sisältävää nahkabalsamia. Se tummentaa nahkaa hieman, mutta vintagessa se ei haittaa. Taidan kokeilla tuota kuvan rasvaa seuraavaksi. Hyvinkäällä laukuntekijä, suutari Lehtinen, osaa korjata hienosti Vuittoneita, kunhan antaa vähän ohjeita alkuperäisosien säilyttämisen merkityksestä. Ihan huippu, jos ei halua tai raaski viedä Vuittonille korjattavaksi. Vein vain paksummat korjausnahat ja langat mukanani hänelle. Soitto Lehtiselle ensin, että on paikalla. Vähän kaukana hän on tosin Jyväskylästä!

    VastaaPoista

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika