Slider

Kevään -13 treeniviikkosuunnitelma

1/10/2013

Nyt kun kevään listat ovat kokonaisuudessaan valmiit ja oma ohjauspäivä on varmistunut, pystyin alkamaan suunnittelemaan myös omaa treeniviikkoani. Muutamat tunnit vaihtoivat päiviä ja pari mielenkiintoista uutuutta  on tullut kalenteriin mukaan. Aika lailla treenikalenteri täyttyy edelleen niistä tutuista ja turvallisista vakkareista, mutta mukaan oon myös änkenyt uusia juttuja. Tässä siis teille mun tämän kevään kalenterista suunniteltu treeniohjelma, joka on kylläkin vain suuntaa antava. Tietenkin fiiliksen mukaan loppupeleissä mennään, ja tunteihinkin voi tulla muutoksia pitkin matkaa!

Ma: BodyPump & SH'BAM/ Spinning PowerRace
Ti: Oma SpinningCardio45
Ke: BodyCombat
To: Sali: Jalat
Pe: BodyPump
La: SH'BAM/BodyJam
Su: Sali: Yläkroppa ja core
= tavoitetuntimäärä viikkoon on n. 7-8h.

Ja kuten huomaatte, suunnitelman oon tehnyt jokaiselle viikon päivälle. Tämä siitä syystä, että lähes aina jonakin viikon päivänä tulee jotakin odottamattomia kiireitä tai juttuja, joiden takia ei pääse jumppaan/salille. Ainut josta on toki pakko pitää kiinni on oma ohjaus. Jos esimerkiksi lauantaina en pääse tanssahtelemaan, niin siitä päivästä tulee lepopäivä. Joka viikko pidän kumminkin sen yhden lepopäivän! Saleja tosiaan mahdutan tästä eteenpäin viikkoon kaksi, toinen yläkropalle ja toinen jaloille. Ne on ihan must, koska sali on jäänyt ihan liian vähälle viimeaikoina. Aerobista tuossa suunnitelmassa on niin paljon, että niistä osan voi ihan hyvällä omatunnolla tiputtaa pois.
Suurena harmituksena ainakin maaliskuuhun saakka meidän tiistain iltajamit on poissa kuvioista. :( Siksipä tiistaina vedän vain tuon oman tunnin. Sen yhteyteen voisinkin joskus heittää toisen noista salipäivistä ja siitä saisin yhen lepopäivän viikkoon, jos kaikki treenit tulee viikolla vedettyä. Yleensä tuo sunnuntai on mulla ollut täysin lepoa, tai perjantai jos luvassa on ollut menoa ja meininkiä illalle. Lisäksi uutuutena meidän salille on tullut keskiviikolle ennen combatia piloxing, jota aattelin mennä ensiviikolla testaamaan. Meidän salilla sen ohjaaja on ainakin ihan huippu, ja saman ohjaajan zumban tuntien (jossa muuten tehdään askelkyykkyjä!) veikkaan että tuo piloxing voisi jopa toimia! Oon siitä kuullut aika paljon huvittavaa juttua, mutta mitään ei tyrmätä ennen muutamaa kokeilukertaa ;)

Elikkä tällaisella viikkotuntipohjalla mennään, ja muutoksia tehdään päivästä ja viikosta riippuen. Nyt haluaisinkin tietää teidän treeneistä. Miten ne menee keväällä? Onko tullut mukaan uusia juttuja vai pysyykö samat jutut kuvioissa?

Iloinen treeni-Laura ennen tappavaa tunnin jalkarääkkiä. Lopputuloksesta olisi kyllä saanut aika huvittavan kuvan myös, kun lähes konttasin salin portaat ylös ja vedin kollareita jalkaan istuen, kun jalat ei meinanneet pysyä alla.. ;) 

20 kommenttia:

  1. Piloxing oli ihan hauska kokemus, joskaan en jäänyt intohimoiseksi harrastajaksi :) en tiedä ootko lukenut jo, mutta jos et niin käy ihmeessä tsekkaamassa oma lajitestini viime kesältä http://inmotionblogi.blogspot.fi/2012/08/laji-testissa-piloxing-ja-turku.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ookkaan tuota nähnyt, täytyy mennä lukaisemaan! :)

      Poista
  2. No höh, mitä teidän iltadiscolle tapahtui? :( Mä kävin tänään testaas ekaa kertaa uuden jamin. Mitä sä oot tykänny siitä? En ollu jotenkin niin fiiliksis tästä ohjelmasta kuin aiemmista. Mut eka kerta uuden ohjelman kans on aina eka kerta, joten ei pidä tyrmätä viel ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakko heittää tähän väliin et musta nykyinen jam on ihan tykki! Siis niin huippu ohjelma :) En kyllä itsekkäästi lämmennyt ekalla kerralla täysin, mutta jo toisella kerralla olin ihan fiiliksissä.

      Poista
    2. Pääsin ennen lomaa tekemään puoleenväliin asti ja tykkäsin ihan hirveesti. Dancehall on mun lempparia ja tuo meiän ohjaaja sai siihen niin hyvän fiiliksen et koko sarjan ajan meni kylmät väreet. Toka osan oon myös nähyt mutten oo tehnyt. Meillä jatkuu jami 0-1 tuntia viikossa maaliskuuhun asti ohjaajan työvuorojen mukaan :)

      Poista
  3. Ihana Laura, oot niin näpsäkän nätti! <3

    Hyvän treeniviikon oot koostanut :) Itse oon kans tehny nyt selkeen suunnitelman, joka vähän vaihtelee kyl sit jos otan tuurauksia. Kehonhuoltopäivä ja kaksi yhdistettyä puntti&jumppa päivää tuli viikko-ohjelmaan mukaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah, kiitos vaan Janna! ;)

      Mulla venyt yhdistyy joka päivään, eli sitä en tohon merkannut. Kehonhuoltotunteja tai balancea meillä ei ole :((

      Poista
  4. Ite oon ajatellut lisätä nyt keväälle kolmannen sali kerran viikkoon, ku sille tuleekin tilaa :) Mut se ei oo sillain pakollinen et jos joskus tuntuu et haluan pitää viikossa 2 lepopäivää niin sit pidän :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla tulee myös toi yks sali lisää eli 2 kertaa viikkoon. Mut samanlailla meen, että jos tekee mieli pitää lepoa ni sit pidän :)

      Poista
  5. mäkin aion saleilla kunnolla keväällä =) tän jakson jälkeen ku tippuu pisimmät päivät pois haluun kans päästä koklaa meiän uusia puolen tunnin settejä, mis on peräkkäin puol tuntii combattii, vatsapeppuu, attackii, balancee, intervalii ja kaikkee superii! en aio silti luopuu noista tunnin attackeista ja kivoista spinuistakaan, siks mä en teekkää mitään viikkosuunnitelmaa, mut toi sun on ainakin monipuolinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noni! Meillä ei ole kuin spinning30 muuten kaikki on 1h. Olis kyllä kiva päästä kokeilemaan tollasia lyhyempiäkin!

      Poista
  6. Ei ole ihan tarkkoja suunnitelmia vielä koko keväästä... vanhalla salitreeni + tanssitunti-kombolla mennään, tosin, että bodyjam pääsi myös takaisin aikatauluun, mutta en katso sitä ihan uudeksi tuttavuudeksi. Ens viikolla alkaa myös neljän viikon hypoxi-jakso, eli 3kertaa viikossa sitäkin siis luvassa muiden lisäksi. Katsotaan sitten helmikuussa mitä keksitään, jotain uutta olis kyllä ihana kokeilla! Ja muuten, ihanan sininen tuo toppi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hypoxi kuullostaa jännältä! Teehän siitä sitten postausta, mielelläni lukisin :) Kiitos, tuo toppi onkin yks mun lemppareista!

      Poista
    2. Mun yhdestä kokeilukerrasta on jo olemassaan postaus, mutta nyt olen virallisesti "sitoutunut" jakamaan hypoxi-tuntemuksia ja tuloksia tuolla blogissani, että postauksia on tulossa. :)

      Poista
  7. Huhhuh täytyy sanoa että sulla on aikamoista treeniä viikon joka päivä! Itse en noin kovaan tahtiin pystyisi tai edes viitsisi yrittää, sillä tuntuu että vähempikin riittää. Toisaalta mä olenkin vasta periaatteessa aloittelija enkä vielä ainakaan mikään "huippuurheilija". tsemppiä treeneihin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos luit tekstin kunnolla, niin siinä sanoin etten treenaa joka päivä vaan suunnittelen tuon pohjan mukaan :)

      Poista
  8. Mun mielestä on kamalan vaikea tehdä mitään tarkkoja suunitelmia, kun haluaisin tehdä niin paljon kaikkea, että iskee valinnan vaikeus kun kattelen meijän lukkaria :D mutta oon nyt päätynyt sellaseen, että käyn salilla 3-4krt viikossa ja lisäksi tanssimassa pari kertaa. Muuten käyn sitten pumpissa, combatissa, spinningissä tai missä nyt huvittaa ja mikä sattuu menemään sopivasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuullostaa hyvältä sunkin suunnitelma :) Mäkin meen loppupeleissä fiiliksen mukaan toki, mutta tossa on noi vakkaritunnit joilla tietenkin eniten aina tulee käytyä :)!

      Poista
  9. Before kuva tarvitsee aina after kuvan... ;)

    VastaaPoista

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika