Slider

BJ63: "Niin ihanaa, että voisin melkein itkeä"

1/19/2013


Tänään pääsin testaamaan BodyJam 63-ohjelman loppuosankin, vihdoin. Alkuosan pääsin tekemään joulukuun puolivälissä ennen matkaa, palauttelevaan kappaleeseen (Boyfriend) asti. Lopun pitkä sarja ja palautukset oli mulle siis vielä pimennon peitossa, biisit olin toki useaan otteeseen kuunnellut läpi. Ajattelinkin kirjoittaa arvion vasta nyt, kun koko ohjelma on tanssahdeltu läpi ja koreografia sujuu.

Ennen kuin alan kirjoittamaan ohjelmasta yhtään mitään, on pakkoa sanoa tämä heti alkuunsa. Mä olen käynyt n. 4 ½ vuotta BodyJamissa, ja ehkäpä kerran aikaisemmin (BJ50) on ollut yhtä hyvä kuin tämä nykyinen. Meillä on kaikki ihan haltioissaan tästä ohjelmasta, ja tää on musta aivan nappisuoritus niin musiikin kuin koreografioidenkin suhteen. Kerrankin jamista löytyy sitä samaa fiilistä kuin vuosia takaperin!! Kun tänään kävelin jamista kotiin ja kaverini kysyi millainen tämä ohjelma on, ensimmäinen kommenttini oli tuo otsikon "Niin ihanaa, että voisin melkein itkeä". Se ehkä kertoo jo jotain siitä, miten nappisuoritus tämä on!

Heti ensimmäisestä lämpästä lähtee kemufiilis päälle. Volat kaakkoon, kaikki täysillä mukana taputtamassa ja jammaamassa. Kakkoslämppä on ihan hemmetin hyvä biisi Nicki Minajilta ja kappaleen biitti toimii ihan älyttömän hyvin jamissa. Ensimmäinen tanssisarja on dacehallia, joka on lähellä mun sydäntäni. Biisit osuu kohdalleen, fiilis on kohdallaan ja sykkeet nousee. Siitä on hyvä palautella Boyfriend-kappaleella jonka senkin fiilis on saatu kohdalleen. Ja eikun keräämään voimia viimeiseen, eli pidempään sarjaan.

Pidemmän sarjan tanssityylistä en ole aivan varma, sitä en ehtinyt ohjaajalta kysäisemään, eikä netistäkään löytynyt siitä sen tarkempaa tietoa. Onko jollain teistä tiedossa mitä tanssityylejä tuossa sarjassa on yhdistetty? Ainakin jonkin verran housevivahteita on mukana. Mutta tosiaan, koreografia on tässäkin ihan mahtava. Kappaleet on selvästi miksattu koreografiaan, ja esimerkiksi Trumpet Lights-kappaleen oikean käden heilautuksissa musiikki hiljenee ja alkaa "tikittää" niin, että tanssijoiden käsien ja jalkojen liikkeet luovat kappaleeseen rytmin, lopuksi asutaan oikealla eteen, taputetaan, ja musiikki jatkuu. Mahtava idea!

Kokonaisuudessaan tämä ohjelma on siis ihan omaa luokkaansa. Aika paljon jamiohjelmia nähneenä voin sanoa, että tässä on harvinaisen toimiva kokonaisuus kyseessä. Harvoin huomaan asiakkaidenkaan joukossa tällaista fiilistä, mikä tämän ohjelman kanssa on. Ehdottomasti menkää kokeilemaan, jos mahdollisuus on!
Tietenkin kaikilla on erilainen maku, ja taas pitää todeta että ohjaaja merkkaa niin paljon. Meillä hän on onneksi niin hyvä, että parempaa saa varmasti hakea- ja kaukaa <3
Mitäs muut olette tykänneet, jotka olette jo kokeileet BJ63-ohjelmaa?


Tässä alkuun ensin lyhyt sizzler ko. ohjelmasta, ja sen jälkeen soimaan lähtee automaattisesti koko BJ63 tracklist! :)


10 kommenttia:

  1. Muistaakseni meillä ohjaaja kutsuu lopun sarjaa 'housepätkäksi' eli oikeilla jäljillä oot :D

    Aika hassu, ite en lämmennyt ekojen viikkojen jälkeen yhtään millekkään muulle kun alkulämppälle ja ohjelman biisilistalle! :D Voi olla että syynä oli se, ettei kaikki liikkeet ihan auennu mulle, sillä nyt kun osaan koreografian ja voin heittäytyä ihan kunnolla fiiliksen vietäväksi niin oon huomannu nauttivani tästä ohjelmasta ihan älyttömästi! Tässä tulee taas todistettua että kaikkea on kokeiltava ainakin pari kertaa ennekuin voi sen kunnon mielipiteen muodostaa. Mulla ainakin se muuttu radikaalisti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, housen askeleita siitä ainakin bongailin näin yhden kerran kokeilulla :D! Täytyy selvittää enskerralla ohjaajalta vielä tarkemmin!

      Meitä on moneksi, eikä kaikki tykkää samoista ohjelmista :) Muhun tää iski kyllä heti, eipä oo pariin vuoteen ainakaan näin hyvää ohjelmaa ollut jamissa!

      Poista
  2. mun tekis kauheesti mieli mennä kokeilee jamia - taas yli vuoden tauon jälkeen :D viime sunnuntaina olin salilla ja kävin kurkkimassa, kun bodyjam oli käynnissä ja sovittii kamun kans et ehkä yhessä mentäis tässä alkuvuodesta (kun voi soluttautua muiden aloittelijoiden joukkoon :D). mut saa nyt nähä, mitä luulet, pysyykö siellä mukana tällai keltanokka jolla ei oo tanssijalkaa kauheesti mut pärjää atleettisissa lajeissa koreoissa ja muissa hyvin? mun ainut muistikuva jamista on se, että olini han surkee ja pihalla. mut oon kyl vaativakin omaaa suoristustani kohtaa, enkä vaa kestä jos en oo paras tai vähintääki yhtä hyvä ku muut,.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm.. hankala sanoa, ainut tapa testata on kokeilla. Mulla itselläni jää yhdellä kerralla melkein koko koreo päähän, joten en osaa samaistua :D Mutta mä en nää siinä mitään estettä, että miksi ei kehtaisi mennä tunnille jos ei heti pysy mukana? Ei ketään kiinnosta muiden askeleet, vaan omansa. Siinä on musta Jamin viehätys, että koreota ei opi heti vaan haastetta riittää ainakin ensimmäisen kuukauden ajalle, jonka jälkeen voi tykittää seuraavat pari kuukautta :)

      Poista
  3. Ah, tää jami on kyllä ihan rakkautta <3 Niin huippu koreo, ihanat musat ja se fiilis! :)

    VastaaPoista
  4. Täällä on kans yks joka on ihan liekeissä tästä nykyisestä ohjelmasta! Ihan huippu! Ja mulla on oikeesti joka tunnin lopuksi ne kyyneleet silmissä, kun vaan annan mennä ja hiki lentää ja fiilis on NIIN huikea! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puit munkin ajatukseni sanoiksi! Tollasta se jami onkin parhaimmillaan!

      Poista
  5. Voih kunpa mäkin pääsisin pian jamiin! BJ63 on just niin mahtava kun sanoit <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä! Tällä viikolla ei oo tunteja mut ensviikolla on kai tiistai!!

      Poista

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika