Slider

Tuplajumpat

10/04/2013





Mun perjantait ovat nykyään aina tuplia jumpan osalta- kiitos ihanan pumppispinning combon paluun. Muutama vuosi taakkepäin tällaiset perjantait tulivat tavaksi, mutta tuntimuutosten takia ne sitten jäi hetkeksi ja kävin perjantaisin ainoastaan pumpissa. Nyt uuden syksyn kalenterin muutosten kohdalla olinkin onnesta soikeena, kun tämä mun treeniviikkoni lempparein tuplacombo oli taas takaisin alkuperäisenä, sellaisena kuin sitä aikoinaan joka perjantai vedin!

Tunnit ovat kyllä olleet molemmat ohjelmistossa koko ajan, mutta nyt ne veti taas peräkkäin eräs meikäläisen lemppariohjaajista. Joissakin ihmisissä vaan on se jokin energia ja juttu, joka saa tsemppaamaan ja jaksamaan tiukissakin kohdissa reeniä- jopa useamman tunnin putkeen. Siinä vaiheessa kun kävelin tänäänkin jumppasalista jalat vapisten ulos ja ajattelin, että vielä pitäis vetästä se spinu tähän perään, olisin varmaan kääntynyt ovelta takaisin jonkun toisen ohjaajan kohdalla. Täytyy siis olla kiitollinen siitä, millaisten  oman alansa rautaisten ammattilaisten tunneilla on mahdollisuus käydä, ja heitä on myös kiittäminen monista omien epämukavuusalueiden ylittämisistä. Tällaiset ohjaajat antaa myös eniten inspiraatiota omaan tekemiseen. Kiitos siis teille, kun viikosta toiseen tsemppaatte ja vedätte tunnit täysillä niin, että aina salista saa lähteä hymyssä suin <3 Nimiä en tähän laita, mutta he joille viesti on suunnattu, tunnistavat itsensä kyllä. :)

Combon ensimmäinen osa on siis pump. Tänään pääsin vetämään "uutta" ohjelmaa toista kertaa. Mitenniin pumpissa käyminenkin on kaiken kiireen keskellä vähän jäänyt..? :D Ainakaan en pääse kyllästymään meneilläolevaan ohjelmaan. Kyykkybiisit tuntu erityisen tiukilta, samoin rinta ja hauis+ojentaja joiden painoja lisäilin edellisestä. Kokovartalotärinän kera siirryttiinkin spinusaliin. Nykyään se tuntuu vaan niin hassulta polkea asiakkaan paikalla. Hyvin vähän enää omilta ohjauksilta ja muilta jumpilta ehdin toisten ohjaajien spinningtunneille. (Muutamat tunnit tosin tekevät tässä poikkeuksen, kuten jo edellä mainittu.) Vieläkin enemmän kävisin mielelläni, jos vaan aikataulu antaisi myöten. Spinusta saa silti ihan eri tavalla jotain irti, kun ei tartte miettiä lisäyksiä ja ennakointeja kuten ohjatessa- voi vaan antaa mennä täysillä miettimättä liikoja. Tämä perjantain spinu onkin cardiotuntina hyvin saman tyyppinen kuin omani, eli tiukka setti hyvillä biiseillä.

Tässä combossa tulee treenattua ensin lihaskunto ja loppuun kunnon sykkeennosto aerobisen intervallitreenin muodossa- oikeaoppisessa järjestyksessä siis. Mun mielestäni erittäin toimiva yhdistelmä, monipuolinen ja tehokas. Enää harvoja tuplia itse vedän viikoittain, mutta tässä tulee yhdistettyä kaksi niin huippua tuntia peräkkäin että tämä on yksi niistä, joista en mielellään jää pois. Mulla tulikin sellainen kysymys mieleen, että millaisia comboja te yleensä vedätte- vai onko ne jopa triploja kuten jotkut teistä ovat joskus maininneet? Mikä on tehokkain yhdistelmä teidän mielestänne?

Kivaa viikonloppua kaikille, palataan ensiviikolla sen teille suunnatun yllätyksen parissa! :)

16 kommenttia:

  1. Anonyymi10/04/2013

    mä tykkään eniten combatin ja pumpin yhdistelmästä. toisaalta myös aerobisten tuntien combot kuten jami ja attack toimii.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tota yhdistelmää mäkin joskus vedin, pump + combat. Aerobisten tuntien yhdistelmiä en oo koskaan oikeastaan vetänyt, paitsi lauantaisin sh'bam + jam :)

      Poista
  2. mulla yleisin combo nykyään on sali+jami / sali+attack. ja joskus lauantaisin sit combat+attack ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin usein yhdistelen salia jumppiin, siitä en tossa postauksessa itseasiassa maininnutkaan kun jumpista vaan höpöttelin. Combat + attack kuullostaa aika kovalta!

      Poista
  3. Mä kyllä oikeestaan aika harvoin käyn mitään tunteja putkeen. Ennemmin vedän esim toisen treenin aamulla ja toisen illallla. Pump + sh'bam on kuitenkin tullut todettua aika kivaksi yhdistelmäksi. Ainoot combot mitä kuitenkaan säännöllisesti teen on joku tanssillinen tunti, vaikka sh'bam tai zumba ja siihen perään venyttelytunti. Ootko muuten tehnyt sh'bamin uusinta ohjelmaa ja mitä tykkäät siitä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tollanen 1 aamulla 1 illalla-systeemi olisi ihanteellinen ja tosi hyvä, sillä siinä sais kaikki tehot irti kun tuplissa ne helposti aina jälkimmäisessä on heikommat. Elämäntilanteen ja koulun takia se ei nyt vaan ole mahdollista ainakaan mulla :/

      Meillä aloitettiin n. kuukausi sitten vasta se kesän ohjelma, eli tullaan vähän jäljessä. Uutta shbamia en siis oo vielä päässyt koklaamaan :)

      Poista
  4. Anonyymi10/05/2013

    Oma lemppari combo on bodystep+sh'bam<3 Molemmat mun lempparitunteja ja lemppari ohjaajalla. Koko viikon kohokohta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä on kans kaks aerobista, varmasti kunnolla vedettynä tehokas tupla!

      Poista
  5. Anonyymi10/05/2013

    En itse juurikaan vedä tuplia koska kärsin keväällä ja kesällä ylikunnosta (osoittain vieläkin), joten pitää ottaa rennommin.

    Tuo kirjoituksesi hyvistä ohjaajista pitää niin paikkaansa, valitsen tuntini kyllä puhtaasti sen mukaan ketä niitä ohjaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon myös vähentänyt tuplia aika rajusti, joskus vedin niitä 2-3 kertaakin viikossa. Siinä helposti tulee ahmineeksi liikaa ja kroppa ylirasittuu. Yksi kaksi tuplaa viikossa on nyt mulle sellainen maksimimäärä minkä itselleni sallin. :) Ja kyllä, ohjaajalla on iso merkitys. Erityisesti konseptitunneilla sen huomaa miten erilaisia fiilismaailmoja eri ohjaajat saa luotua.

      Poista
  6. omat lempparit on ollu pumppi+attack jonka jälkeen oon ollu niin kuollu! Myös tokana on core ja attack! Monesti myös sali+shbmaan mut se onkin iisi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pumppi attack on sellanen jota munkin olisi mahdollista mennä tiistaisin. Mutkun illalla on sit jami, niin en tota oo koskaan käyny kokeilemassa. Jami voittaa ne kaikki.. ;)

      Poista
  7. Jos mä joskus vielä pääsen tuplajumppaileen niin kyl se combat+pump on aika ollu sellanen huippu! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Combat pumppi oli aikaisemmin myös mun torstaitupla joka viikko. Se on kans tiukka jos molemmat vetäsee kunnolla!

      Poista
  8. Hitsin vitsi kun aloin miettimään tuplajumppia niin tajusin ettei mulla oikeastaan enää ole sellasia tuplia mitä vetäisin säännöllisin väliajoin! Taidan lähteä nurkkaan "häpeämään".. ;'D

    VastaaPoista

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika