Slider

ARJEN POSITIIVISIA AJATUKSIA

4/16/2018


Tänään tuli sellainen olo, että haluan istua alas ja kirjoittaa vain mieleen juolahtaneita ajatuksia blogiin. Kun aloin tarkemmin miettimään sitä, millaisia ajatuksia päässä liikkuu, on niistä suurin osa pieniä, arjen positiivisia asioita ja ajatuksia. Tuli entistä parempi mieli, kun oikein mielessäni totesin itselleni, kuinka onnellinen olo ihan vain arjessa on tällä hetkellä. Ajattelinkin listata näitä ajatuksia tähän ylös, jos jokunen teistä saisi myös näistä ajattelemisen aihetta omaan arkeensa ja vaikkapa muutettua negatiivisia ajatusmalleja positiivisempaan suuntaan. Näiden ajatusten myötä toivotan kaikille ihanaa alkavaa viikkoa!

AURINGONPAISTE JA PITENEVÄT PÄIVÄT. Kaikki blogit ja somet tuntuvat nyt olevan täynnä hehkutusta auringosta ja valosta, mutta se on vaan niin totta! On ihan uskomatonta, miten paljon valo vaikuttaakaan mieleen pitkän pimeän kauden jälkeen - huomaan herääväni eloon ihan eri tavalla. Kun päivät pitenevät, tekee mieli myös puuhastella asioita pitempään, eikä jo kuuden-seitsemän maissa illalla käperry sohvalle katsomaan telkkaria. Päivisin saa enemmän aikaan, ja samalla myös iltaisin unenpäästä saa paremmin kiinni, kun koko päivän aktiivisesti menee paikasta toiseen.

YSTÄVÄT. Auringon myötä myös sosiaaliset suhteet heräävät entistä paremmin eloon, ja myös niiden ystävien kanssa, joiden kanssa ei ole hetkeen tullut oltua yhteydessä, tulee sovittua treffejä lounaalle tai kahville. Huomaan itsessäni selvästi sen, kuinka kevät ja valo piristävät mielen lisäksi sosiaalisia suhteita, kun tulee lähdettyä myös kotoa viltin alta ulos puistoon ja terasseille! Ja varsinkin nyt, kun asun Helsingissä, monet ystävät ovat paljon lähempänä ja spontaanitkin treffailut onnistuvat niin paljon helpommin.
UUSI (MAHDOLLINEN) HARRASTUS. Uskokaa tai älkää, lähes kaksi vuotta siihen meni, että poikaystäväni sai minut houkuteltua golfkentälle mukaan! Olen aina ollut todella ennakkoluuloinen ja epäileväinen kyseistä lajia kohtaan, mutta en tiedä mikä minuun on nyt mennyt, kun olen useampanakin kertana ollut mukana kentällä lätkimässä palloja rangelle ja puttaamassa greenillä. Mitä enemmän oppii, sitä enemmän innostuu kehittymisestä. Tänä kesänä tuskin vielä lähden green cardia suorittamaan, mutta poikaystävä, joka on golfannut koko elämänsä, saa ainakin alkuun toimia tekniikkaopettajanani. Katsotaan sitten, kiinnostaako laji edelleen niin paljon että lähtisin ilmoittautumaan kurssille!

OPISKELUMOTIVAATIO. Pitäisi varmaan koputtaa puuta, mutta olen saanut tänä keväänä koulun puolesta hurjan paljon aikaan - olen jopa edellä omaa opiskeluaikatauluani. Jostain syystä opiskelu on tuntunut todella kevyeltä ja mukavalta, ja kursseja onkin vain kerääntynyt kasaan. Toki perusopintojen vaatimustasokin on hieman alhaisempi kuin aineopintoihin siirryttäessä, jotka ovat sitten hieman haastavampia samoihin pistemääriin suhteutettuina. Mutta nyt täytyy painaa tehokkaasti eteenpäin, kun draivi on päällä! Ensi kuussa suoritan harjoittelun ja keskitynkin koko kuukauden siihen sekä harjoitteluraportin tekoon. Kesäopinnoissa luvassa on yleisiä yhteiskuntatieteitä, jonka jälkeen pääsenkin jo siirtymään sosiaalityön aineopintojen pariin - näin ne tavoitteet ja haaveet vaan etenevät, pala palalta.

TULEVAN KESÄN SUUNNITELMIEN FIILISTELY. Olen katsellut erilaisia summer bucket listeja muun muassa Youtubesta, ja miettinyt samalla, pitäisikö minun tehdä sellainen tänne blogiinkin? Tuleva kesä on minun ensimmäinen kesäni helsinkiläisensä, enkä malta odottaa, mitä kaikkea ihanaa kesä tuokaan tullessaan! Nyt olisi mahdollisuus toteuttaa paljon niin pieniä kuin suurempiakin juttuja, joten jos teillä on ehdotuksia, kaikki otetaan vastaan! Ainakin tähän tietoon olisi tarkoitus käydä festareilla, mökkeillä, lomailla täysin muutama viikko sekä vain nauttia kesäisen helsingin tunnelmasta niin terasseilla kuin lenkkeillen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika