Slider

BODYJAM 79

1/27/2017



Vihdoin oli pitkän, pitkän tauon jälkeen mahdollisuus palata bodyjamin pariin! Ensin olin syksyllä paljon kipeänä, sitten reissussa ja siihen väliin mahtui muutakin kiirettä joka sotki aikatauluja niin, että koko ohjelma 78 jäi minulta välistä - kyllä, luit oikein. Pidin kokonaisen ohjelman verran jamitaukoa. Joten olihan aikakin palata takaisin tanssisaliin!

Olin lievästi sanottuna pihalla kuin lumiukko, kun astelin jumppasalin eteen. Meillä oli vaihtunut myös ohjaaja (terveiset ihanalle Oskarille, joka on yksi parhaita ohjaajia joita tiedän!) jonka lisäksi ei minulla ollut mitään hajua siitä mitä ohjelmaa oltiin menossa ja millaisena versiona. Tosiaan tätä seiskaysiä oli kuulemma menty joulukuun puolivälin tienoilta saakka, ja juuri viime viikolla mentiin ensimmäistä kertaa loppuosan mash it- miksausta. En siis ole päässyt menemään originalia loppuosaa tästä ohjelmasta, vaan hyppäsin suoraan mukaan miksauksiin.





Kaikesta härdellistä ja hämmennyksestäni huolimatta paikastani en luovu - nimittäin keskellä eturiviä. Hieman huvitti tunnin aikana kun kaikki muut vetivät ihan täysillä ohjelmaa ja minä tuijotin peura ajovaloissa- katseella ohjaajan liikkeitä että mitä ihmettä just nyt tapahtuu.. Mutta hei, mitä sitten! Kaikki me tehdään se ohjelma joskus ensimmäistä kertaa, joten en edes osaa hävetä moista. Kyllä se siitä pikkuhiljaa lähtee sujumaan. 

Mutta itse ohjelmasta itsestään täytyy sanoa, että huippu. Taas kerran! Biisit on niin koukuttavia, ja erityisesti rakastan sitä miten paljon hiphopia on nyt viimeaikoina ollut jamin koreografioissa mukana. Tässä ohjelmassa oma lempparini onkin alkuosan old school hiphop-sarja. Ohjelman 79 tracklistin kokonaisuudessaan pääset kurkkaamaan tästä linkistä.

Jamin pariin palaaminen tuntui kyllä niin ihanalta ja kotoisalta tuttujen ihmisten ympäröimänä. Se euforian olo joka vikan biisin jälkeen iskee, on jotain mitä ei voi vaan sanoin kuvailla. Kun musiikki kiihtyy loppua kohden ja alat antamaan itsestäsi viimeisiä jaksamisen rippeitä, on ihan maratonin juossut olo tunnin loputtua. Siihen päälle kylmä suihku ja sauna, niin avot. En muistanutkaan mistä olen jäänyt viimeisten kuukausien aikana paitsi! 




Haluaisin muutenkin alkaa tämän kevään aikana kirjoittelemaan teille enemmän treenijuttuja, erityisesti jumpista ja muista pohdinnoistani joita liikunnan ympärillä pyörii. Mitä te olette mieltä, haluaisitteko lukea enemmänkin treenijuttuja kuten silloin aikanaan kun blogi perustettiin?



11 kommenttia:

  1. kyllä! jamijuttuja, treenijuttuja ♡ tykkäisit varmasti myös 79-ohjelman biiseistä "Go!" ja "Anywhere but home". Jos joskus ikinä pääsen hoodeille nii jammataa yhessä. Tai jos sä satut joskus eksyy Tampereelle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritän kirjoitella jatkossa myös enemmän treenijuttuja, niinkun vanhoina hyvinä aikoina! :D Ja ehdottomasti, meidän pitää järjestää yhteisjamit jos osutaan vaan samaan aikaan samaan paikkaan! ❤️

      Poista
  2. Anonyymi1/27/2017

    Heippa Laura!

    Eksyin nyt ensimmäistä kertaa blogiisi ja aion kyllä käydä muutkin postauksesi läpi, voin samaistua tohon tanssitunnilla peura-ajovaloissa-fiilikseen!

    Kirjoittelen tätä kommenttia heti tämän postauksen luettuani (enkä ole siis vielä paremmin perehtynyt vanhoihin juttuihisi) joten pahoitteluni jos seuraava kysymykseni on hassu: oletko käynyt muilla LesMills:in tanssitunneilla tuon Bodyjam:in lisäksi? Itse olen Sh'bam:in truefan, ja aloin nyt miettimään mitenhän tuo Bodyjam eroaa Sh'bamista. Olisiko sinulla tästä kokemusta?

    Kiitti, ja hauskaa viikonloppua!

    T: toinen Laura

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka ja tervetuloa mun blogini pariin! Ihanaa että eksyit myös kommentoimaan :) Mä olen ollut aktiivinen LesMills-jumppaaja jo viimeiset kuusi vuotta. Aikanaan "päälajeja" oli jamin lisäksi myös pump ja combat ennenkuin sh'bam lanseerattiin. Siitäkin tykkään, mutta shbamissa tulee käytyä nykyään harvemmin. Myös attackissa, stepissä ja balancessa on tullut käytyä mutta ne ei ole ihan mun lemppareita :D Kolmen kärkeen pääsevät mulla jami, shbam ja pumppi!

      Poista
    2. ...ja vielä vastaus toiseen kysymykseen minkä tuossa unohdin ihan kokonaan! :D Eli siis tiivistetysti, shbamissa koreografiat ovat yksinkertaisempia ja tunti rakentuu yksi kappale= yksi koreo tyyliin. Jamissa sen sijaan rakennetaan kaksi pitempää ja hieman haastavampaa sarjaa pala palalta biisien kuluessa, ja lopuksi koko pitempi sarja tanssitaan läpi! Jos siis kaipaat hieman lisää haastetta, jami on hyvä vaihtoehto! :)

      Poista
    3. Anonyymi2/01/2017

      Huippua! Uuuu, pitääpä kattoo oisko tollasta BodyJam-tuntia täällä päin! Pumppiin en ole ite vielä uskaltanut (haha jotenkin aattelen et se on niin rankka ja menisin siellä omien rajojeni yli!), et oon näiden tanssituntien linjalla enemmäkseen pysytellyt. Mut kiitos vielä näistä vinkeistä, ne toi mukavasti selvyyttä! :)

      - Laura

      Poista
  3. Mä tykkään tästä ohjelmasta ihan kamalasti! Harmittaa vaan, että pääsin iteki nyt vasta loppuvaiheessa testaa tätä ja kun täälläkin päin ens viikolla jo miksaukset :( Mut ihan törkeen hyvät biisit! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi nuo meidän "miksaukset" eivät sinänsä muuttaneet koreografiaa, vaan ainoastaan muutamia biisejä. Ja tosiaan muutama liike vanhoista ohjelmista on tuossa bonus-osassa mukana! Biisit on kyllä ihan huippuja, ja varsinkin se vika biisi "oikeasta" tracklistista jota mä en valitettavasti päässyt menemään <3

      Poista
  4. Anonyymi1/28/2017

    Kyllä! Kaikenlaiset treenijutut äärimmäisen tervetulleita! Siksi aikoinaan tänne blogiin eksyinkin <3

    VastaaPoista
  5. Ihanan näköinen tuo Sizzler, ihania biisejä kans omilla listoilla muutama. I-h-a-n-a fontti otsikossa haluutko paljastaa, mä tarviin ton kaikkeen mitä koneella kirjoitan!

    Hitsi, kun mistään ei meinaa löytää juttuja näistä kuuluisista "Jameista".
    Mukavia lukea näin pitkän päivän päätteeksi. Käytkö vielä Jam-tunneilla, jos saan udella ja aiotko päivitellä niistä lisää.

    Ois kiva lukea joku isompi postaus aiheesta, lempi hetkiä, kokemuksia eri ohjaajista, muuveista tms. Löysin tämän blogin juurikin kun koitin etsiä jotain LesMillssin juttuja ja Jam on tosiaan se kiinnostavin koska tääläpäin ei sellaista herkkua ole tarjolla. :*)
    -Jasmiina

    VastaaPoista

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika