Slider

Kun KonMari-metodi löysi kotiini

10/06/2016


En taida olla ainut joka on roikkunut kuukausitolkulla kirjastojen jonotuslistalla tähän mystiseen kirjaan. Kun sitten viime viikolla näin hesarista sen olevan kuukaudeksi ilmainen kaikille tilaajille, avasin äkkiä iPadin ja latasin kirjan itselleni. Sen jälkeen ahminkin kirjan muutamassa päivässä! Ihan rehellisesti sanottuna ymmärrän miksi niin moni on tästä innostunut - kirja on todella inspiroiva ja kannustaa tekemään muutoksia omassa arjessakin. 




Miten minä sitten inspiroiduin? Pääasiallisesti kirja taitaa muuttaa käsitystä siitä, miten ajattelet tavaroistasi. Pääidea kaikessa on kysyä jokaisen tavaran kohdalla itseltään: "Tuottaako tämä tavara minulle iloa?". Tämä toimii siis kaiken raivaamisen perustana. Olenkin alkanut miettimään kaikkia omistamiani tavaroita, niin vaatteita, valokuvia, kirjoja kuin papereitakin sen mukaan kuinka merkitkyksellisiä ja iloa tuottavia ne minulle ovat. Eli siis, liikkeelle ei lähdetä niinkään järjellä vaan oikeastaan tunteella. Se tuntuukin olevan iso ero kaikkiin muihin, aikaisempiin järjestelyohjeisiin verratuna. 

Esimerkiksi vaatteiden taittelumenetelmä oli minulle tuttu ja sitä olenkin käyttänyt aikaisemmin kodissani. Sen sijaan juurikin vaatteiden raivaaminen ja tunnesiteen luominen vaatteisiin muutti käsitystäni järjestelystä. Tämä selviää sinulle tarkemmin vain lukemalla kirjan! Konkreettisista järjestelymetodeista opin ehkä ainoona uutena sukkien taittelun, sillä olen aina aikaisemmin säilyttänyt niitä kirjan mukaisella kamalimmalla tavalla - myttyyn taitettuina.. ups. 




Marie Kondon ajatus tunnesiteestä tavaroihin ja niiden tarkoituksesta tuottaa iloa oli piristävä tuulahdus aikaisempiin lukemiini järjestysoppaisiin verrattuna. Se, miten voi jonkun tavaran ajatella tehneen tehtävänsä ja jo tuottaneen tarvittavan ilon, voi auttaa sen pois heittämisessä. Kaikella on aikansa, eikä kannata jäädä elämään menneeseen myöskään tavaroiden kautta. KonMari- menetelmän avulla monien sanotaan raivanneen jopa 3/4 tavarastaan ylimääräisiksi, ja heittäneen menemään tai antanut kierrätykseen. Tuo määrä tuntuu itselle aika isolta, mutta aion kyllä käydä omatkin vaatteeni, kirjani ja muut tavarani tällä metodilla läpi ja sitten katsoa kuinka paljosta olen valmis luopumaan. 


Ehdottomasti suosittelen lukemaan tämän kirjan, kerrankin voi sanoa jonkun teoksen olevan hypensä arvoinen! Mites te muut, oletteko kirjaa lukeneet tai innostuneet kyseisestä metodista?


Instagram: @lauraannika
Snapchat: @lauraannikah
Facebook: www.facebook.com/onthemoveblog/


4 kommenttia:

  1. Oon kuullut tästä metodista sekä kirjasta joskus ja se vaikutti kyllä kieltämättä kiinnostavalta. Ehkä löydän tän kirjan joskus jostain ja saan luettua sen :) Mulla on kyllä muutenkin lähiaikoina ollut vaatekaapin raivaus menossa, myynyt paljon vaatteita mitä aina uskottelin käyttäväni, mutta mitä ei kumminkaan tullut ikinä käytettyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä lukaisemaan! Vaikka itse metodia ei omaksuisikaan täysin, antaa kirja varmasti ajateltavaa :)

      Poista
  2. Hei Mistä sen voi siis ladata ilmaiseksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on HS:n kuukauden kirja, eli jos sulla on hesarin voimassaoleva tilaus ja verkkotunnukset, saat sen hesarin appin kautta ladattua 30 päiväksi!

      Poista

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika