Slider

Elämä osaa yllättää

9/18/2016



Enpä olisi vielä keväällä arvannut mihin suuntaan elämä minua tulevana syksynä kuljettaakaan. Oikeastaan siinä onkin koko elämän mielenkiintoisin seikka - koskaan et voi tietää ja tarkalleen ennustaa mitä tulemaan pitää. Menneen kesän ja alkaneen syksyn aikana on tapahtunut niin paljon, että en oikein itsekään tunnu pysyvän tässä kaikessa mukana. Silti voin sanoa olevani onnellisempi kuin olen ollut aikoihin.

Kesään mahtui sekä menetyksiä että rakkautta. En olisi koskaan arvannut, että joudun luopumaan kahdesta rakkaasta kanistani kuukauden sisään. Kaikki kävi todella nopeasti, ja oikeastaan oli melkoinen shokki menettää kaksi kolmesta lemmikistä näin lyhyessä ajassa, edes ilman mitään yhteistä syytä. Kaikki oli sattuman sanelemaa. Luopuminen on aina raskasta, mutta jo nyt voin tuon surun sanoa muuttuneen enemmänkin haikeaksi kaipuuksi ja kauniiden muistojen muistelemiseksi.

Surun lisäksi kesä sai todella positiivisen yllättävän käänteen, josta en kovasti ole täällä blogissa julkisesti puhunut. Löysin vierelleni kumppanin, rakkaan ihmisen jonka kanssa jaan elämääni. Ihmisen, jolle voin olla täysin oma itseni ja jonka kanssa haluan jakaa arkeani myös tulevaisuudessa. Tämän ihmissuhteen myötä minulta löytyy nyt siis toinen koti Helsingin Kruununhaasta, ja tämän myötä haaveeni Helsinkiin muuttamisesta on osittain jo toteutunut. Elämällä on tapana osata yllättää ja kliseisesti kyllä, voin sanoa että tämä kohtaaminen tuli juuri silloin kun sitä vähiten osasin odottaa.


Sillä pystyn asumaan ja elämään Helsingistä käsin, voin myös opiskella kursseja Helsingin yliopistolla ja viettää aikaa tuolla kauniilla kampuksella. Opiskeluoikeuteni kuitenkin säilyy Jyväskylässä, ja hyväksiluen siis nämä kurssit sinne. Edelleen harkinnassa on virallisen vaihdon hakeminen yliopistosta toiseen, mutta en ole varma olenko valmis lukemaan uudestaan pääsykokeisiin tuon vaihdon takia - opinnot kun on mahdollista myös maisterivaiheessa suorittaa näin etänä täältä käsin Jyväskylään.

En olisi mitenkään osannut ennustaa vielä keväällä näiden kaikkien asioiden tapahtumista minulle tämän puolivuotisen aikana. Se osaltaan taas muistuttaa siitä miten elämä osaakaan yllättää. Välillä surullisesti, mutta silti sitä myös positiivisesti kompensoiden. Asiat ovat loksahdelleet paikalleen, ja tunnen meneväni jatkuvasti haaveitani kohti - tällä hetkellä vierelläni ihminen, jonka kanssa kulkea tätä matkaa yhdessä.




Instagram: @lauraannika
Snapchat: @lauraannikah
Facebook: www.facebook.com/onthemoveblog/


6 kommenttia:

  1. Anonyymi9/19/2016

    Kauniisti kirjoitettu teksti! Totta joka sana. Niin ihana kuulla että palaset ovat pikkuhiljaa loksahdelleet paikalleen, olen tosi iloinen puolestasi! :) Oikein ihanaa syksyn jatkoa sinne!!

    VastaaPoista
  2. Anonyymi9/23/2016

    Kauniisti kirjoitat ja niin se rakkaus usein tulee eteen, täysin odottamatta ja yllättäen. Mukavaa ja rakkaudentäyteistä syksyä sinulle ja poikaystävällesi sekä tsemppiä opintoihisi !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ano sinulle kivasta kommentista!! :)

      Poista
  3. Anonyymi9/24/2016

    Suoritatko Hkin yliopistoon avoimen kautta kursseja vai miten? :) Happy for you!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin niin! Eli varmistin ensin meidän yliopistolta hyväksiluvut sekä korvaavuudet, ja nyt teen kurssit Helsingissä ja siirrän ne sitten osaksi tutkintoani Jyväskylässä :) Osan teen kyllä myös Jyväskylän avoimen kautta jolloin hyväksiluku tapahtuu automaattisesti.

      Poista

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika