Slider

5 X TUOTEVINKIT ROACCUTAN-KUURILLE

2/10/2021

* Sisältää mainoslinkkejä

 

Olen kertonut vuosien varrella useampaan kertaan myös täällä blogissa siitä, kuinka olen kamppaillut epäpuhtauksien ja aknen kanssa 13-vuotiaasta asti. Ihoa on yritetty hoitaa sekä erilaisilla antibiooteilla, paikallisvoiteilla kuin ruokavaliollakin, mutta oikeastaan mikään näistä keinoista ei ole tarjonnut pysyvää tulosta. Ainut tehokas ja toimiva hoitokeino on kohdallani ollut isotretinoiini – tuttavallisemmin siis roaccutan-kuuri.


Kyseessä on viimesijainen, voimakas lääkehoito, joka perustuu A-vitamiinijohdannaiseen. Lääke muun muassa hillitsee ihon rasvaisuutta ja rauhoittaa tulehdusta. Sitä käytetään kuitenkin tyypillisesti vasta viimesijaisena toimenpiteenä hoidossa, sillä sivuvaikutukset voivat olla todella rajuja – esimerkiksi sikiöepämuodostumia, maksa- ja rasva-arvojen nousua sekä hämäränäön heikkenemistä. Omalla kohdallani olen kuitenkin huomannut tämän lääkkeen olevan ainut tehokas keino sitkeään, ilmeisesti hormonaaliseen ja osittain myös perinnölliseen akneen. Myös sivuvaikutukset ovat kohdallani pysyneet suhteellisen maltillisina, jonka vuoksi olenkin tällä hetkellä jo neljättä kertaa kyseisellä lääkekuurilla.


Tiedän isotretinoiinin olevan varsin yleinen hoito, josta kuitenkaan kaikki eivät kehtaa kysyä tai puhua ääneen. Toisaalta tiedän myös monia, jotka taistelevat aknen kanssa turhan pitkään, sillä pelkäävät kyseistä hoitoa. Haluaisinkin omalta osaltani kannustaa ja rohkaista jokaista asian kanssa epäröivää juttelemaan omalle lääkärilleen ja kysymään kuurin syömisestä. Omasta kokemuksestani tiedän, miten paljon epäpuhdas iho voi vaikuttaa omaan minäkuvaan ja epävarmuuteen olla ilman meikkiä. Kun ihoa lähtee hoitamaan ajoissa, ehkäisee samalla myös ihon arpeutumisen.


Olen itse tällä hetkellä neljännen roa-kuurini puolivälissä, joka tarkoittaa myös sivuvaikutusten huippua. Lääke aiheuttaa itselleni pääasiallisena sivuvaikutuksena ihon ja silmien kuivumista, johon oman lisänsä antaa myös kuiva talvi-ilma. Useamman kuurin läpikäyneenä ajattelinkin tässä postauksessa vinkata teille muutamista tuotteista, jotka auttavat minua pitämään ihoni tasapainossa lääkekuurin aikana. Seuraavilla tuotteilla pääset jo pitkälle!




1. KASVOÖLJY – MM. SAMPAR OILS IN ONE & AURELIA CELL REPAIR NIGHT OIL*. Kasvoöljy on pelastanut ihoni kuurien aikana, jonka vuoksi se ansaitsee ykköspaikkansa tällä listalla. Öljy on täydellinen monitoimituote, joka hoitaa, rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa. Sitä voi tilanteen mukaan käyttää iholle sellaisenaan ennen kasvovoidetta tai sitten sekoittaa esim. päivävoiteen sekaan. Omista tuotevinkeistäni Samparin öljy sisältää lisäksi hyaluronihappoa, joka vie kosteutta syvälle ihoon. Sen sijaan Aurelian öljy toimii täydellisesti öisin ihon kosteuttajana ja rauhoittaa samalla tuoksullaan ihoa ja mieltä. Jos jonkin tuotteen roa-kuurin aikana hankit, osta tehokas öljy, jota voi tarvittaessa levittää sekä kasvoille että huulille.



2. KOSTEUTTAVA YÖNAAMIO – MM. MADARA SOS INSTANT MOISTURE + RADIANCE HYDRA MASK* & ANTIPODES AURA MANUKA HONEY MASK*. Kosteuttava naamio jatkaa siitä, mihin edellisen kohdan kasvoöljy jää – eli tehokosteuttaa ihoa tarpeen mukaan. Mikäli iho tuntuu päivittäisen kosteutuksen ja hoidon jälkeen erityisen ärtyneeltä tai kuivalta, voi rauhoittava kosteusnaamio helpottaa tilannetta. Olen itselleni todennut toimivimmaksi keinoksi käyttää naamioita öisin, jolloin niitä voi levittää iholle paksun kerroksen ja antaa vaikuttaa yön yli. Yöllä iho uudistuu muutenkin kaikkein eniten, jolloin tuotteiden tehoaineetkin pääsevät kunnolla imeytymään. Omista suosituksistani molemmat ovat todella toimivia, Madara ehkä hieman enemmän kirkastavana tuotteena, kun taas Antipodesin sisältämä Manuka-hunaja ihoa rauhoittavana ainesosana. Erityisesti rakastan Antipodesin naamiota, josta onkin jo toinen purkki menossa.



3. KEVYT KEMIALLINEN KUORINTA – MM. REAL CHEMISTRY LUMINOUS 3 MINUTE PEEL* & FIRST AID BEAUTY FACIAL RADIANCE PADS*Ihon voimakasta kuorintaa, ihokarvojen vahausta, ihonpuhdistuksia tai tatuointien ottoa ei suositella kuurin aikana, sillä iho ohentuu ja herkistyy, joka voi altistaa muun muassa voimakkaammalle arpeutumiselle. Kevyt ihon kuoriminen kuitenkin tehostaa ihon uudistumista etenkin hoidon siinä vaiheessa, jossa iho puskee epäpuhtauksia pintaan ja ihon tilanne saattaa jopa hetkellisesti pahentua. Kevyt kuorinta poistaa ihon pinnalta kuolleet ihosolut ja avaa tukkeumia, jotta ihoa ei tarvitse puristella ja epäpuhtaudet pääsevät poistumaan ilman riskiä arpeutumisesta. Olen itse käyttänyt kerran-pari viikossa kevyttä kemiallista kuorintaa, jonka jälkeen rasvaan ihon paksulla voiteella tai kosteuttavalla yönaamiolla.



4. HUULTENKUORINTA – MM. LUSH LIP SCRUB & L' OCCITANE DELICIOUS LIP SCRUB RASPBERRY CRUSH. Huulet ovat kärsineet lääkekuurista omalla kohdallani kaikkein eniten. Huulet kuivuvat jatkuvasti ja jos rasvaa ei muista muutaman tunnin välein lisätä, on seurauksena halkeilua ja pahimmillaan myös verenvuotoa. Halkeilevat huulet aiheuttavat osaltaan epätasaisuuksia, jotka näkyvät inhottavasti varsinkin huulimeikkiä käytettäessä. Siitä syystä kuorintatuotteet ovatkin nousseet arvoon arvaamattomaan, eikä huulirasva tunnu koskaan niin hyvältä kuin heti kuorinnan jälkeen. Lushin kuorinnoissa on mukana jojobaöljyä, joka myös kosteuttaa huulia kuorinnan yhteydessä. L' Occitanen vadelmakuorinta taas on aivan huumaavan tuoksuinen ja koostumukseltaan täydellinen, joka tekee huultenhoidosta paljon mieluisampaa.




5. MONITOIMITUOTE KAIKKEEN – L' OCCITANE 100 % SHEA BUTTER. Tuotevinkki kaikkeen ja kaikkialle, kaikille kuivan ihon kanssa kamppaileville – ostakaa tätä! Löysin 100 % sheavoin L' Occitanen kanssa tekemäni yhteistyön yhteydessä, enkä sitä ennen edes tiennyt tällaisen olemassaolosta heidän valikoimissaan. Sataprosenttinen sheavoi löytyy sekä pienestä käsilaukkukokoisesta pakkauksesta että isommasta purkista, josta tuotetta riittää helposti vuodeksi kerrallaan. Sitä voi käyttää kaikkialle iholle, esim. kuiville kyynärpäille, kantapäille, säärille tai huulille. Itse olenkin ottanut iltarutiinikseni levittää tätä paksun kerroksen huulille ennen nukkumaanmenoa. Pikkupurkki kulkee laukussa mukana kaikkialle ja monipuolisuutensa ansiosta riittää korvaamaan hädässä myös monet muut ihonhoitotuotteet.




Mielelläni kuulisin myös teidän vinkkejänne, mikäli olette läpikäyneet saman lääkekuurin ja olette todenneet jonkin tietyn tuotteen toimivaksi!


Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika