Slider

25 KYSYMYSTÄ IHONHOIDOSTA

6/24/2019

Tämä ihana idea on kiertänyt kauneusblogeissa ja sai alkunsa Lipstick Love -blogin Lindalta. Kiitos siis Lindalle ihanasta postausideasta, jonka halusin itsekin toteuttaa! Mielestäni on ollut mielenkiintoista lukea muiden bloggaajien vastauksia ja huomata, kuinka erilaisia myös me purkkeja paljon pyörittelevät ja ihonhoidosta kiinnostuneet olemme tuotesuosikkiemme ja hoitorutiiniemme kanssa. Jos innostuitte ideasta, napatkaa ehdottomasti kysymykset myös itsellenne vastattavaksi ja ehkä löydätte minunkin vastauksista inspiraatiota omaan ihonhoitorutiiniinne!


1. Mikä on ihotyyppisi? Aikaisemmin se oli rasvoittuva, mutta isotretinoiinihoitojen myötä ihoni on rauhoittunut sekaihoksi. Nykyisin kasvot eivät siis kiillä aivan niin helposti, ja oikeastaan ongelmia onkin lähinnä T-alueella. Eli sekaihoksi se varmaan määriteltäisiin.

2. Käytätkö silmänympärysvoidetta? Jos käytät, minkä ikäisenä aloit sellaista käyttämään? Käytän, vaikkakin myönnän, etten ole sitä säännöllisesti käyttänyt kovin pitkään. Minulla on itse asiassa tästä aiheesta ihan oma postauksensa luonnoksissa jossa ajattelin tarkemmin kertoa siitä, mikä sai minut aloittamaan sy-voiteen käytön ja mitkä tuotteet minulla ovat käytössä.

3. Ihonhoitotuote, josta et ikinä luopuisi? Todella vaikea kysymys kosmetiikan suurkuluttajalle! Ihonhoitotuote on kovin laaja sana, joten on vaikeaa miettiä kaikesta siihen liittyvästä vain yhtä tuotetta... Jos kuitenkin puhutaan kasvojen ihosta, sanoisin jomman kumman luottovoiteistani, eli joko Ziajan Acai Berry -päivävoide tai L' Occitanen Light Shea Comforting Cream.

4. Mikä on mielestäsi tärkein vaihe omassa ihonhoitorutiinissasi? Ehdottomasti puhdistus. Vaikka myös kosteutus on tärkeää, on kuitenkin vielä tärkeämpää poistaa sekä meikki että ihon pinnalle päivän aikana kertynyt lika niin, että iholla on mahdollisuus hengittää ja uusiutua. Myös akneen taipuvaiselle iholle säännöllinen puhdistus on ehdottoman tärkeää. En mene koskaan meikki kasvoilla nukkumaan ja sen yhden kerran kun 1,5 vuotta sitten pesin ripsivärin hieman laiskasti pois, sain ärhäkän silmätulehduksen. Eli siis vastaus on puhdistus!

5. Käytätkö ihonhoidossa korealaista kosmetiikkaa? En juurikaan, joskin testailisin K-beautya todella mielelläni. Kun brändit eivät ole itselle niin tuttuja, ei tuotteita ole kuitenkaan tullut hankittua testiin. Jonkin verran käytän korealaisia kasvonaamioita, kuten Holika Holikaa ja Kocostarin huuli- ja silmänaamioita, mutta siihen se sitten jääkin.


6. Käytätkö misellivesiä? Satunnaisesti kyllä, jos käytössä ei ole kasvovesi ja meikinpuhdistusaine sen sijasta. Esimerkiksi Lumenen Lähde Bi-Phase misellivesi on toimiva ja poistaa myös vedenkestävän silmämeikin. Lisäksi minulla on odottamassa käyttöön pääsyään myös Lumenen Klassikko-sarjan misellivesi.

7. Mitä meikinpoistoainetta/-aineita käytät? Kuten jo tuossa edellä totesinkin, on käytössäni joko kasvovesi ja erillinen meikinpuhdistusaine tai pelkkä misellivesi hieman riippuen siitä, mitä tuotteita sattuu sillä hetkellä olemaan kaapissa. Kasvovetenä tykkään L' Occitanen Pionista ja Lumenen Kirkas-sarjan kasvovedestä. Puhdistan kasvot aamuisin joko misellivedellä tai kasvovedellä ja iltaisin pesen silmämeikin pois joko misellivedellä tai meikinpoistoaineella (esim. Lumenen öljytön Eye & Lip Makeup Remover). Kokonaisuudessaan pesen kasvot iltaisin suihkussa, jolloin putsarinani toimii Soap & Gloryn Vitamin C Facial Wash.

8. Käytätkö kasvoöljyjä? Jos käytät, mitkä ovat suosikkejasi? Harvemmin. Silloin kun isotretinoiinilääkitys oli päällä, kuivuivat kasvot niin reippaasti että käytin päivittäin Lumenen Vitamin Cocktail -öljyä kasvoilla. Nyt kun iho on rauhoittunut, ovat öljyt helposti liian tuhteja. Tällä hetkellä minulla on testissä eräs kasvoöljy sekaihoni satunnaisiin kuiviin kohtiin, josta raportoin myöhemmin hieman saatuani tuntumaa koostumukseen.

9. Suositko ihonhoidossa enemmän "tavallista synteettistä" kosmetikkaa vai luonnonkosmetiikkaa? Tällä hetkellä hyvin vahvasti synteettistä, enkä usko tilanteen jatkossa kovinkaan paljon muuttuvan. Itse asiassa olen kauneuspodcastien kautta seurannut myös paljon aiheesta käytävää keskustelua ja pohtinut myös aiheesta kirjoittamista tänne blogiin. Monesti nimittäin tuntuu, että käsitteet vegaaninen ja luonnonkosmetiikka sekä luonnonkosmetiikka ja "parempi" tai "turvallisempi" kosmetiikka sekoitetaan toisiinsa. Itse olen sitä mieltä, että pitkään tutkitut ja EU-alueella hyväksytyt synteettiset aineet eivät ole terveysriskejä, kun taas luonnonkosmetiikassa voidaan helposti käyttää ainesosia, joiden pitkäaikaisia vaikutuksia ei ole samalla tavalla tutkittu. Myöskään luonnonkosmetiikka ei ole aina vegaanista. Eri asia on toki sitten tiettyjen synteettisten ainesosien välttäminen, kuten itselläni esimerkiksi shampoossa ja kasvoputsarissa ovat vahvasti pesevät ja kuivattavat sulfaatit sekä vahvat keinotekoiset hajusteet.

10. Käytätkö kasvoilla aurinkosuojaa läpi vuoden? Käytän läpi vuoden meikkivoiteita, joista löytyy aurinkosuoja 15-30, eli siinä mielessä kyllä. Tosin perinteistä aurinkovoidetta en talvisin levitä iholleni.


11. Kuoritko kasvojesi ihoa? Kuinka usein ja millä tuotteilla? Kuorin noin kerran viikossa samassa yhteydessä, kun kuorin suihkussa muutenkin vartalon ihon. Kasvoille tykkään käyttää hieman limittäin sekä kemiallista kuorintaa että mekaanista kuorintaa (jossa ei tosin missään nimessä saa olla mikromuovisia kiteitä!). Tällä hetkellä käytössä ovat olleet monelle tuttu Lumenen Valo-sarjan kemiallinen kuorinta sekä Bettestä tullut Love Beauty & Planetin MuruMuru Butter and Rose mekaaninen kuorinta. Sain hiljattain myös testattavaksi hieman erilaisen kemiallisen kuorinnan, joka aktivoituu kasvohieronnan ansiosta – siitäkin kirjoittelen hieman myöhemmin testailun jälkeen.

12. Suositko ihonhoitotuotteiden osalta enemmän edullista markettikosmetiikkaa, kalliimpaa selektiivistä kosmetiikkaa vai jotain siltä väliltä? Ihonhoitotuotteissa ehkä pääsääntöisesti markettikosmetiikkaa, joskin pidän todella paljon myös esimerkiksi L' Occitanen ihonhoitotuotteista. Pääosa kasvovesistä, putsareista ja misellivesistä on markettikamaa, kun taas esimerkiksi seerumin ja voiteiden osalta saatan panostaa myös hieman kalliimpaan tuotteeseen.

13. Kuinka usein käytät kasvonaamioita? Noin kerran viikossa, joskus harvemmin. Oikeastaan fiiliksen mukaan silloin, kun iho tuntuu samealta ja epäpuhtaalta. Naamioiden osalta suosin syväpuhdistavia savipohjaisia naamioita, kun taas harvemmin käytän kosteuttavia seerumipohjaisia sheet maskeja.

14. Viisi suosikkibrändiäsi ihonhoitoon liittyen? Tässä yhteydessä sanoisin ne kaikkein käytetyimmät brändini, eli Lumenen, L' Occitanen, Ziajan ja The Body Shopin. Jonkin verran käytän myös Madaran kasvonaamioita, joten lasketaan se sitten vaikka viidenneksi.

15. Kuinka monta tuotetta keskimäärin kuuluu aamun ihonhoitorutiiniisi? Huimat kaksi! Eli puhdistus vanulla ja joko kasvovedellä tai misellivedellä, jonka jälkeen päivävoide.



16. Kuinka monta tuotetta keskimäärin kuuluu illan ihonhoitorutiiniisi? Neljä. Joko misellivesi tai meikinpuhdistusaine silmämeikin poistamiseen, jonka jälkeen suihkussa koko kasvojen putsari. Sen jälkeen laitan iholle seerumin ja yövoiteen.

17. Käytätkö erillisiä naamioita esimerkiksi huulille tai silmänalusiholle? Silmänalusiholle harvemmin, joskin siihen tarkoitukseen minulta löytyy kyllä Kocostarin Eye Patcheja. Huulille minulla olisi myös Kocostarin vastaavia huulinaamioita, mutta niiden käytön koen varsin epämukavaksi. Jos siis haluan naamion kuiville huulille, laitan L' Occitanen Delicious Multi Balmia paksusti huulille yön yli.

18. Käytkö kosmetologilla kasvohoidoissa? Jos käyt niin kuinka usein? En käy, ja syy on niinkin yksinkertainen, kuin opiskelijabudjetti. Täällä pk-seudulla kun kasvohoitoon saa helposti upotettua satasen (!). Nuorempana kävin aknen vuoksi satunnaisesti mekaanisessa ihonpuhdistuksessa ja sellaiseen menisin varmasti nytkin, jos johonkin menisin. Ihan hyvässä kunnossa iho on kuitenkin säilynyt myös kotikonsteilla ja lääkevoiteella.

19. Menetkö koskaan nukkumaan meikit naamassa? En missään tapauksessa! Kuten totesin jo tuolla ylempänä, on puhdistus ehdottomasti tärkein osa ihonhoitorutiinia.

20. Suosikkiseerumisi tällä hetkellä? Allaolevassa kuvassa oleva L' Occitanen Immortelle Reset -seerumi, josta kirjoittelin mm. tässä postauksessa. Seerumissa on ihanan persoonallinen yrttinen tuoksu ja sen sisältämät öljyhelmet poksahtavat iholle kasvoja hierottaessa. Tämä on auttanut selvästi omia aknearvissa ja ihon kunnon ylläpitämisessä.


21. Pahin moka, minkä ihonhoidossa voi mielestäsi tehdä? Liika peseminen tai liian kovakourainen ihonhoito, joka voi vaurioittaa erityisesti herkkää ihoa. Esimerkiksi kuorinnan suhteen kasvoilla kannattaa olla varovainen, ja käyttää ainoastaan kasvoille suunniteltuja tuotteita. Tämän lisäksi itse en suosittelisi myöskään kenellekään kotona tehtävää mikroneulausta, sillä ihoa tulee helposti käsiteltyä liikaa, jonka lisäksi kotioloissa tehdyssä mikroneulauksessa sekä neulan että kasvojen ihon hygieenisyys voi muodostua ongelmaksi – jätä neulaus siis ammattilaiselle!

22. Kärsitkö jostain sellaisesta iho-ongelmasta, mikä sinun pitää ottaa huomioon ihonhoitotuotteita valitessasi? Hormonaalinen akne on ongelma, josta ihotautilääkärini mukaan en välttämättä pääse koskaan lopullisesti eroon. Otankin siis ihoni aknetaipuvaisuuden ja T-alueen rasvoittuvuuden huomioon kaikkia ihonhoitotuotteita valitessani.

23. Pidätkö kangasnaamioista? Pidän erityisesti raikastavana ja hemmottelevana hoitona – sen kummemmin en ainakaan tämänhetkisen kokemukseni mukaan usko niiden vaikutuksiin satunnaisesti käytettynä. Sheet maskeja käyttäessäni huomaan kuitenkin aina pienen ilmastoahdistuksen nousevan sisimmästäni niiden roskaavuuden vuoksi, jonka puolesta toivoisinkin, että brändit kehittelisivät entistä enemmän biohajoavista materiaaleista valmistettuja sheet maskeja ja pakkauksia.

24. Reagoiko ihosi koskaan uusiin tuotteisiin esim. ärsyyntymällä, näppylöillä tai muulla tavoin? Ei reagoi. Voin lisäksi onnekseni todeta (ja koputtaa puuta), ettei minun tarvitse tuotteita valitessani ottaa huomioon mitään herkistymiä, vaikka paljon uusia tuotteita testailenkin ja vaihtelenkin.

25. Vaihtuvatko ihonhoitotuotteesi vuodenajan mukaan? Vaihtelevat osittain vuodenajan mukaan ja osittain sen mukaan, millaisista uusista lanseerauksista innostun. Pääsääntöisesti kasvovoiteet vaihtuvat kesäisin kevyempiin ja sellaisiin, joissa on mukana SPF. Sen sijaan talvisin käytän ravitsevampia ja paksumpia voiteita. Muuten oikeastaan tuotteeni eivät ole riippuvaisia vuodenajasta.


Laura

3 kommenttia:

  1. Törmäsinkin tähän haasteeseen eilen ja tykästyin niin paljon, että teen itsekin jossain vaiheessa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva juttu! Täytyy lukea myös sun versiosi vastauksista :)

      Poista
    2. Sain nyt haasteen valmiiksi, jos haluat käydä lukaisemassa! :) Tässä suora linkki: https://elamanierikana.blogspot.com/2019/07/25-kysymysta-ihonhoidosta.html

      Poista

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika