Slider

ARVIOITA JA AJATUKSIA: LES MILLS BARRE

12/03/2017

Lupasin tulla kirjoittelemaan teille ajatuksiani tästä tuntikonseptista, kun olen päässyt sitä testaamaan. Jos joku siellä nyt miettii, että mikä ihmeen Barre? Niin käydään vielä lyhyesti läpi, mistä on kyse!

LesMills Barre on Les Millsin uusi, virallisesti helmikuussa 2018 lanseerattava tuntikonsepti. Pilottiohjelmat pyörivät tällä hetkellä ymmärtääkseni kolmella salilla Suomessa seuraavat kymmenen viikkoa ja niistä kaksi ovat ainakin Aplico Lohjalla ja meidän Esport Bristol Helsingissä. Tunti pohjautuu kehonhallintaan ja erityisesti syvien lihasten vahvistamiseen saaden inspiraationsa baletista. Kestoltaan tunti on 30 minuuttia, joka sopii kiireisemmänkin jumppaajan aikatauluun. Linkkaan tähän alas lyhyen esittelyvideon meidän Esportin Barre-kouluttaja Jannin kertomana:

Nyt on siis ensimmäinen tunti takana Barrea, millainen fiilis jäi? Sanoisin, että tämän kaltainen tunti on todella tervetullut LesMillsin tanssillisten tuntien valikoimaan. Paljon on tullut uusia konsepteja kovemmista tunneista, kuten Gritit ja Sprint, mutta vihdoin saadaan taas jotain uutta myös tanssillisiin tunteihin! Tunti sisälti baletin liikekielen ja paljon viitteitä baletista, mutta samalla keskityttiin myös kehon kiinteyttämiseen ja erityisesti syvien lihasten käyttöön. Alkulämmittelyssä käytiin läpi baletin perusasennot, tämän jälkeen nostettiin yhden kappaleen verran sykettä, tehtiin piruetteja ja myös lyhyt koreografia. Tunnin lopuksi tehtiin vielä kiinteyttäviä liikkeitä matolla, mutta venyttelyä ei ihme kyllä tähän konseptiin kuulu. 

Mielestäni Barre voisi olla myös kokonaisen tunnin mittainen konsepti, sillä tämä puolituntinen hurahti ohi todella nopeasti. Toisaalta on mukavaa, että LesMills lisää tällaisia puolen tunnin konsepteja myös tanssillisten tuntien puolelle. Mutta kokonaisuutena tunti oli todella kivaa vaihtelua esimerkiksi jamille, sillä Barressa pääsee rauhassa tarkkailemaan esimerkiksi ryhtiä, syvien lihasten käyttöä ja liiketarkkuutta. 


Meillä Esportilla Barre on loppuvuoden aikana testattavissa keskiviikkoisin klo 18:50, torstaisin klo 17:15 ja perjantaisin klo 15:25. Tule ehdottomasti testaamaan tätä uutukaista, joka sopii ihan kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika