Slider

Haaveena maantiepyörä!

8/11/2016



En muistanutkaan miten hyvä fiilis raikkaassa ulkoilmassa pyöräilystä tulee. Nappasin muutama päivä sitten alleni pikkuveljeni maastopyörän (oman ollessa Jyväskylässä) ja lähdin rullailemaan pienen aerobisen treenin tarpeessa. Kun maisemat vaihtuvat vilkkaammin ja vauhtikin on reippaampi, tuli todella energinen ja hyvä olo. Joku siinä vauhdissa minuakin viehättää, sillä ihan täysin erilaiset kiksit tuosta pyöräilystä saan kuin esim juostessa. 

Sykkeetkin sain melko tasaisesta maastosta huolimatta kohoamaan 180 pintaan. Toki pelkkä istuen polkeminen ilman lukkopolkimia tuo mukanaan omat haasteensa, mutta hyvän hien sain silti pintaan! Ja tästä sainkin uuden mahtavan idean - mä haluan maantiepyörän. Sellaisen oikean, kevytrakenteisen pyörän jolla voisin viiletellä pitkin maita ja mantuja. Sen lisäksi mä haluan hyvän kypärän (koska jokainen fiksu pyöräilijä sitä käyttää!) ja kaikista tärkein - nopeet lasit. 





Voin jo kuvitella itseni sellaisessa tour de france-asussa polkemassa täällä Nummelan maalaismaisemassa. Pitkää, tasaista suoraa ja hyvä pyörä alla - eihän mikään voi olla parempaa! Talvisin minusta tuskin pyöräilijää saa, mutta näin kesäisin ja lämpimämmillä ilmoilla olisi kiva harrastaa ulkona muutakin kuin juoksemista. Siksipä siis ajattelin ryhtyä tuumasta toimeen, ja etsiä itselleni maantiepyörää. Hieman huonompi juttu vaan on se, että enhän tiedä niistä hölkkäsen pöläystä. Mitä käytetystä pyörästä kannattaa/voi maksaa? Millaisia ominaisuuksia kannattaisi olla? Pitääkö ostaa erilliset pyöräilykengät ulos ja sisälle? 

Jos siellä ruudun toisella puolella on siis muita pyöräilyä harrastavia, kaikki vinkit olisivat nyt tarpeen. Kohtuuhintainen pyörä olisi etsinnässä, hinnaltaan maksimissaan muutama satanen. Sen lisäksi kaipaisin tosiaan hyvän uuden kypärän ja ajolasit. Eiköhän minusta vielä kunnon himopyöräilijä saada aikaan myös ulkosalla. 

4 kommenttia:

  1. Anonyymi8/11/2016

    Pyöräily- ja muut urheilulasit kannattaa ehdottomasti käydä ostamassa optikkoliikkeestä, jossa alan ammattilaiset osaavat valita oikean mallin ja oikeanlaiset linssit ko. urheilulajiin. Moniin malleihin on myös mahdollsita saada linssit omilla vahvuuksilla, jos sellaisille on tarvetta.

    Toivottavasti löydät itsellesi hyvän pyörän ja pääset nauttimaan vielä tänä syksynä kauniista maisemista ja ulkoilmasta. 😊

    T. Tuleva optikko

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle taitaa vielä tällä erää riittää vähän edullisemmatkin lasit, varsinkin kun yritän päästä vahvuuksista eroon piilareiden avulla :D!

      Poista
  2. Anonyymi8/11/2016

    Ellet ajatellut pelkästään asfalttiteillä ajella, mä ainakin suosittelisin fitness-hybridipyörää. Se on hybridistä (mikä on nimensä mukasesti maasto- ja maantiepyörän välimalli) vielä vähän kevyempi versio, joten sillä pääsee tosi kivasti menemään maantiepyöräilyä, mutta tarvittaessa se on tosi kätsä myös hiekkateille.
    Parilla satasella et kovin hyvää pyörää saa, valitettavasti :( Oikeasti hyvän hybridin hinta menee varmaan sinne tonnin hujakoille, ja laadukas sitten vielä enemmän. Käytettynä toki saattaa irrota vähän halvemmalla. Jos käytettynä ostaa, suosittelen silti menemään ihan liikkeeseen, sitten pyörä on ainakin kunnolla huollettu ja tarkistettu! Jos ostaa jostain muualta niin ainakin kandee tarkastaa vaihteiden ja jarrujen kunto ja varmistaa että pyörää ois huollettu säännöllisesti.
    Ja kannattaa ulkopyöräilyyn ostaa omat kengät. Sisäpyöräilykengissä usein on aika pehmeä pohja, ulkona ois hyvä olla vähän kovempi. Toivottavasti näistä oli jotain hyötyä :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sulle tosi paljon kommentista! Hybridi voisi olla ihan fiksu vaihtoehto. Ja käytettynä siis ehdottomasti ostaisin, ei ensimmäistä pyörää lähdetä tonnilla hakemaan liikkeestä, ei tietenkään :D Tarkastukset täytyy muistaa toki katsoa jos käytetyn ostaa.

      Mulla on sisäpyöräilyyn sellaiset kengät joissa on tarra- ja muoviluiskalukitus ja pohja on todella paksu ja muotoiltu myös ulkoajoon. Uskoisin että niillä voi hyvin siis vedellä myös ulkona kun eivät ole ns. spinningkengät :)

      Poista

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika