Slider

Uusi ihastus - raakasuklaa

2/08/2016



Moni varmasti kuuli valitettavan uutisen siitä, mitä Helsingin Ekolon liikkeessä kävi muutama viikko sitten. Kyseinen kauppa koki niin kovan vesivahingon, että siellä päätettiin aloittaa loppuunmyynti ennen suurempaa remonttia. Tuon loppuunmyynnin takia kaikki tuotteet olivat alennuksessa. Minä en siinä hetkessä päässyt liikkeeseen käymään, mutta passitin Nooran Helsingissä opiskelevana asialle. Agendana oli ainoastaan: tuo jotain raakasuklaata. Halusin kokeilla jotain uutta! 

Olen aikaisemmin maistanut raakasuklaata ainoastaan messuilla, silloinkin maustettuna ja konvehtimuodossa. Nyt sain Nooralta kaksi levyä raakasuklaata ja pääsin niiden kautta testaamaan näitä uutukaisia hieman tarkemmin. Lähdetään ihan ensimmäisenä liikkeelle raakasuklaan spekseistä ja siitä, mistä on kyse: 

" Raakasuklaalla tarkoitetaan yleisesti suklaata, joka on valmistettu kylmäprosessoimalla kaakaota ts. missään tuotannon vaiheessa ei ole ylitetty 46 astetta Celsiusta. Kylmäprosessoinnin ansioista raakasuklaa säilyttää kaakaon luonnollisen ravintosisällön. Raakasuklaa ei sisällä myöskään maitojauhetta, erilaisia lisä-aineita, kemikaaleja, valkoista sokeria tai geenimanipuloitua soijalesitiiniä."  

"Suklaan valmistukseen käytettävä kaakao on luonnostaan yksi maailman ravinnerikkaimmista ruoka-aineista, sisältäen yli 1200 aktiivista ainesosaa ja peräti 10% kaakaon painosta on antioksidantteja. Antioksidanttien lisäksi kaakao sisältää elimistölle tärkeitä aineosia kuten mm. magnesiumia, rautaa, mangaania, kromia, rikkiä ja kuparia." Lähde



No, sitten päästäänkin testausvaiheeseen - mikä oli tuomio? Alkuun maku oli todella tuju ja jopa hieman yllätti, mutta muutaman palan jälkeen makuun tottui ja siihen oikeastaan jää koukkuun. Samalla tulee mietittyä, mitä kaikkea hyvää raakasuklaa sisältääkään verrattuna tavalliseen suklaaseen. Tumman suklaan terveysvaikutuksista on puhuttu paljon, mutta raakasuklaa menee vielä askeleen edemmäs. 

Omaksi suosikikseni nousi COCOA- merkkinen raakasuklaa (ei siis kuvassa oleva joka oli hieman miedomman makuista). Tuolla 50g levyllä oli hintaa 3,70e Ekolossa, joten ihan joka päivä ei tule levyllistä vedettyä :D Kerran viikossa voisin kuitenkin ottaa tavaksi napata liikkeestä tuon levyn mukaan ja sitä kautta popsia osan viikon antioksidanteista ja vitamiineista. 

Oletteko te kokeilleet raakasuklaata ja jos olette, mitä merkkiä suositte? Entä mitä kannattaisi välttää? 

8 kommenttia:

  1. Ite tulee tehtyä raakasuklaata jonku verran mut sillon syömistahtikin on aikas kova :D muuten hyviä on ainakin Goodio ja lovechock!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkeistä! Täytyykin kokeilla noita merkkejä seuraavaksi :)

      Poista
  2. Raakasuklaa on niin parasta! :) Ite tykkään eniten Cocovin mintun ja appelsiinin makuisista sekä Puhdistaman vaniljan ja appelsiinin makuisista suklaista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sullekin vinkeistä! Nuo vanilja ja minttu kuulostaa ainakin hyviltä, täytyy ottaa testiin (:

      Poista
  3. Goodio on paras! Sit puhdistamo. Cocovin ihan ok mutta ei ehkä paras kumminkaan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Nuokin lähtee kokeiluun :)

      Poista
  4. Aijai mulla vielä odottaa noi omat raakasuklaalevyt kun en haluaisi avata! Itsehän olen siis vain tehnyt kotona raakasuklaata (niin kun varmaan mun blogista luitkin).
    Seuraavan annoksen kun teen niin yritän malttaa olla syömättä kaikkea että säkin saat maistella ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo! Muista ilmottaa mulle kun seuraavan kerran kokkailet itse raakasuklaata :D

      Poista

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika