Slider

Sisustuskuume!

8/07/2014




Tämä viikko on mennyt pitkälti omasta kodista haaveillessa. Joka päivä selaillaan äidin kanssa eri välityssivustoja ja vuokrattavia koteja Jyväskylän keskustasta. Kriteereinä on hyvä kunto, turvallinen ja hyvä sijainti sekä mahdollisimman monipuoliset kulkuyhteydet. Viikonloppuna suunnataankin Jyväskylään asuntonäyttöihin. Jännää! Muutama tosi kiva vaihtoehto on jo löytynyt, katsotaan saanko niistä jonkun. Toki opiskelijalle hinnat ovat kovia jos ei ole valmis ottamaan ihan mitä tahansa- kaksiot joita nyt olen itselleni katsellut maksavat ilman vesiä/sähköjä ja nettiä noin vajaa 600 euroa kuussa. Toisaalta mukana on myös mielenkiinnosta yksi lähes ydinkeskustassa oleva 22 neliön yksiö- saa nähdä onko se mulle liian pikkuinen. Onko jollain kokemusta niin pienessä asunnossa asumisesta? Loppuuko tila kesken ja tuleeko siellä sellainen "seinät kaatuu päälle"-olo? :D
Ostoksia sisustuskaupoista- Lexingtonin tyyny, mukit ja keittiöpyyhe. Lisäksi Yankee Candlen tuoksuvahat. :)



Vaikka asuntoani en tarkasti vielä tiedäkään, tällä viikolla ollaan jo kierretty muutamia sisustusliikkeitä ja toki ensimmäinen pakollinen visiitti Ikeaan. Ikeasta haettiin ihan vain perusjutut, sellaiset jotka eivät riipu asunnon koosta tai mistään muustakaan. Ihan astioita, aterimia, mukeja, keittiöpyyhkeet, henkarit ja sen semmoista. Lisäksi ostin muutaman sisustusjutun, jotka tiedän haluavani tulevaan kotiini- lampaantaljan (tekoturkista ehdottomasti!) sekä muutamat pienet söpöt kynttilälyhdyt. Lisäksi sisustusliikkeestä tarttui mukaan aina haaveilemani Lexingtonin kahvimukit sekä tyyny. Äiti osti mulle myös ihanan keittiöpyyhkeen Lexingtonin merkissä. Tätä merkkiä ihailen ja olen aina kävellyt noiden kauppojen ohi haaveillen "sitten joskus kun muutan, menen tuonne ja ostan nuo itselleni". Nyt tulikin ihana virne kasvoille kun sain oikeasti ostaa ne tarpeeseen!

Sisustusinspistä olen hakenut lähinnä Weheartitistä. Toki monet jutut riippuvat vielä asunnon koosta ja mallista- onko se sitten tuo pieni yksiö vai joku isompi kaksio. Tietty tyyli ja värimaailma ovat mulle kuitenkin selvät, joten olen jo alkanut keräilemään omaa inspo-kuvasarjaani siitä minkälaista sisustusta haluan. Lisään tähän muutaman kuvan tuosta sarjastani, jotta tekin saatte pienen kurkistuksen mun haaveiluihini! Pääpiirteittäin haluan hyvin vaaleaa pintaa, valkoista ja peiliä tuomaan tilan tuntua. Lisäksi vähän seilorivärejä, eli sinistä ja punaista sekä hieman beigeä. Ei mitään ylimääräistä näkyvillä, vaan siistit suorat linjat. :) Mitäs te tykkäätte näistä? 


6 kommenttia:

  1. Itse asun 20neliöisessä asunnossa, ja kyllä tässä mahtuu hyvin oleilla! Mulla on tosin se hyvä, että äiti asuu muutaman kilometrin päässä joten pääsen sinne välillä tuulettumaan. Muuttaisin kyllä isompaan jos olisi vara,a mutta helsingissä tästäkin saa maksaa jo itsensä kipeäksi:D mut itse olen sitä mieltä, että opiskeluaikana kannattaa säästää vuokrassa jos vaan on mahdollista ja tinkiä neliöistä, yksin kyllä mahtuu asua pienessäkin :) siihen tottuu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sulle kommentista! :) Itekin mietin sitä että opiskelijana sitä kumminkin tulee suhattua ympäriinsä, ei siellä kotona vietä aikaa 24/7. Ja kuten sanoit, siihen voisi tottua. Katsotaan millainen pohjaratkaisu tuossa asunnossa oikein on!

      Poista
  2. Tervetuloa Jyväskylään ! :) mistäpäin olet täältä asuntoja katsellut? Luonnollisestihan kalleimmat asunnot täällä on keskustassa, mutta esimerkiksi kun mennään muutama kilometri kauemmas (esim ainolanranta) tippuu hinnat ja alue on todella hyvä, vaikka pahamaineista Kuokkalaa onkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! :) Tällä hetkellä potentiaaliset asunnot ovat Vaasankadulla keskustassa, Mäki-Matissa sekä Lutakossa. Keskusta olisi helpoin koska mulla ei ole autoa käytössä. Mutta katsotaan mihin mä oikein päädyn! :)

      Poista
  3. Toivottavasti asunnonhaussa nappaa! :) Miullakin on hirveä hinku päästä sisustamaan, kun pääsen vihdoin muuttamaan syyskuussa yksiöön :) Pienistä asunnoista on kokemusta, sillä vaihdan 18 neliön soluhuoneesta samankokoiseen yksiöön - asuintila siis pienenee entisestään. Mutta kun kerran kolmella sadalla saan kämpän lisäksi netin, veden, sähkön ja saunavuoron niin muutan tuollaiseenkin koirankoppiin ihan innoissani :D Ja tosiaan, jos alkaa ahdistaa, niin aina voi mennä esimerkiksi salille ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) No sulla on kyllä aivan uskomattoman halpa vuokra ja kaikkine noine etuineen, huh! Ja tosiaan opiskelijanahan sitä viettää varmasti aikaansa melkeen kaikkialla muualla kuin kotona :)

      Poista

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika