Slider

MEIKKISIVELLINTEN LYHYT OPPIMÄÄRÄ

9/09/2019

* Kaupallisessa yhteistyössä Sweety.fi


Olen monesti kuullut kysymyksen siitä, miten monta erilaista meikkisivellintä tulisi olla ja kuinka siveltimiä oikein kuuluisi käyttää. Ymmärrän täysin hämmennyksen, sillä meikkisivellinten laajassa valikoimassa on todella mistä valita. Jos vaihtoehtoja on jopa liikaa, voi olla vaikeaa löytää valikoimasta juuri ne tärkeimmät ja itselle parhaiten sopivat siveltimet. Siitä syystä ajattelinkin tehdä tämän postauksen, jossa hieman tiivistäen kerron tietoa meikkisivellinten hankinnasta, käyttötarkoituksista sekä puhdistamisesta.

Tämä postaus on toteutettu yhteistyössä Sweety.fin kanssa, ja itse asiassa yhteistyömme lähti käyntiin täysin omasta aloitteestani. Bongasin ensimmäistä kertaa Sweetyn siveltimet Betteboxista, jonka kautta saamaani siveltimeen olin todella tyytyväinen – sivellin oli laadukas, pehmeä, toimiva ja kaiken lisäksi vegaaninen. Näitä oli päästävä testaamaan lisää! Sweety.fi on siis hiljattain perustettu suomalainen kauneuden verkkokauppa, joka myy sekä omia tuotteitaan että myös muita tunnettuja brändejä kuten Eyenlip, Organic Shop, Mizon, Treaclemoon ja Ziaja. Tässä postauksessa keskityn kuitenkin Sweetyn oman brändin Signature-siveltimiin, jotka ovat 100% vegaanisia synteettisestä kuidusta, laadukkaasta muovista ja alumiinista valmistettuja. Yhteensä siveltimiä on kymmenen kappaletta, joista viisi silmämeikille ja toiset viisi kasvoille. Siveltimiä on mahdollista ostaa joko erikseen tai erilaisina setteinä pakettihintaan.


MIKSI KÄYTTÄISIN MEIKKISIVELTIMIÄ? Meikkisiveltimillä on mahdollista toteuttaa tasainen, siisti ja huoliteltu meikki. Yksinkertaisesti, meikin levittäminen kasvoille on helpompaa siveltimien avulla. Esimerkiksi tasaisesti häivytetyn silmämeikin, puuterin, contourin tai poskipunan levityksessä sopivien siveltimien käyttö on tärkeää.  Siveltimet sopivat kuitenkin yhtä hyvin myös voidemaisten tuotteiden levitykseen – esimerkiksi meikkivoide tai peitevoide on sopivalla siveltimellä helppo levittää kasvoille tasaisesti.

MILLAISIA ERILAISIA MEIKKISIVELTIMIÄ ON OLEMASSA? Varmasti monille vaikeinta meikkisivellinten viidakossa suunnistamiseen on juurikin niiden määrä – erilaisia meikkisiveltimiä on olemassa mitä kummallisempiin tarkoituksiin. Lopulta ei oikeastaan ole väliä sillä, mihin tarkoitukseen mitäkin sivellintä käytät – pääasia on, että koet itse siveltimen sopivan juuri sinun tarpeisiisi. Pääsääntöisesti siveltimet voitaisiin kuitenkin luokitella kahteen eri kategoriaan: kasvo- ja silmämeikkisiveltimiin. Kasvosiveltimet erottaa etenkin niiden suuremman koon puolesta, jonka lisäksi kasvosivellinten harjakset ovat yleensä ilmavammin kiinni toisissaan. Isoilla siveltimillä onnistuu isoille kasvojen alueille levitettävien tuotteiden lisääminen ja häivyttäminen. Sen sijaan silmämeikkisiveltimet ovat yleensä tiiviimpiä ja paljon pienempiä, jolloin pienten yksityiskohtien lisääminen silmien ja kulmien alueelle on helpompaa. Kaikkein pienimmillä siveltimillä onnistuu esimerkiksi silmänrajauksen tekeminen, kun taas hieman isommalla ja ilmavammalla luomivärisiveltimellä saa tarkat luomivärin rajat häivytettyä luonnollisesti kulmaluulle.


KUINKA MONELLA SIVELTIMELLÄ PÄÄSEN ALKUUN? Yksinkertaisimmillaan muutama sivellin riittää. Esimerkiksi jos olet tottunut käyttämään todella nopeaa ja luonnollista meikkiä, riittää meikkivoiteen levittämiselle ja puuterille yhteensä kaksi sivellintä, jonka lisäksi luomille yksi tiiviimpi sivellin (pigmentin levittämiseen) ja toinen pehmeämpi sivellin (häivyttämiseen).

Käytännössä suosittelisin kuitenkin ostamaan kerralla 8-10 sivellintä, joilla pärjää oikein hyvin sekä arki- että juhlameikissä. Tällöin jakaisin siveltimet kahtia juurikin kasvo- ja silmämeikkisiveltimiin: molempia 4-5 kappaletta. Esimerkiksi Sweetyllä on myynnissä sekä silmämeikkisetti että kasvomeikkisetti ja kaikki 10 sivellintä yhdessä. Tällöin siveltimiä on meikkivoiteen ja puuterin lisäksi myös poskipunalle, varjostuksille/aurinkopuuterille sekä myös highlighterille. Silmämeikissä viisi sivellintä tarjoaa jo mahdollisuudet monipuolisempien lookien luomiselle. Esimerkiksi pienen ja tiiviin smoky eye -siveltimen avulla tummempaa luomiväriä on mahdollista levittää luomivakoon, silmän ulkonurkkaan tai ripsien tyveen. Sen lisäksi häivytyssivellin auttaa tasaisen lopputuloksen luomisessa ja isompi, pehmeä luomivärisivellin levittää korostusvärin kulmaluun alle.

Vasemmanpuoleinen sivellin sopii tummempien luomivärisävyjen levittämiseen, kun taas oikeanpuoleisella pehmeämmällä siveltimellä sävyjen häivyttäminen onnistuu saumattomasti.

Vasemmanpuoleinen, hieman viistoon leikattu sivellin helpottaa aurinkopuuterin tai varjostusten tekemistä poskiluun alle. Oikealla puolella oleva pehmeä, pyöreäpäinen sivellin levittää korostuspuuteria juuri sopivasti poskiluille, nenään ja ohimoille.

MITEN SIVELTIMIÄ VOI KÄYTTÄÄ MUUTEN, KUIN MIHIN NE ON NIMENSÄ MUKAISESTI TARKOITETTU? Tähän minulla on olemassa kokemuksen mukanaan tuomana muutama kikka. Käytän itse esimerkiksi isompaa ja pehmeää luomivärin häivytyssivellintä nenän contourin tekemiseen - sivellin on sopivan pieni yksityiskohtaiseen tekemiseen, mutta samalla se kuitenkin häivyttää varjostussävyn luonnollisen näköiseksi. Tämän lisäksi tykkään itse käyttää puuterisiveltimenä hieman pienempää sivellintä, jolloin puuterin levityksen saa tehtyä erityisen tarkasti, etenkin silmien alle. Olenkin kokenut esimerkiksi näiden Sweetyn sivellinten kohdalla poskipunasiveltimen sopivan kokoiseksi tähän hommaan. Isompi puuterisivellin levittää sitten puuterin sopivasti poskille ja leukalinjaan, jonka lisäksi se toimii myös hyvänä viimeistely- ja häivytyssiveltimenä. Esimerkiksi varjostusten lisäämisen jälkeen kannattaa vielä ottaa iso puuterisivellin käteen, lisätä hieman puuteria ja pyöritellä contourin rajat pehmeän huomaamattomiksi. Meikkisivellinten kanssa kannattaakin tosiaan muistaa, kuinka niille annetusta nimestä huolimatta voi itse kokeilemalla löytää jokaiselle siveltimelle itselle sopivan käyttötarkoituksen.

Sweetyn silmämeikkisiveltimiä on setissä yhteensä 5 kappaletta.

Haluan vielä lopuksi vinkata Sweetyn verkkokaupan huikeasta superalennuksesta, joka on voimassa tämän viikon loppuun saakka. Superalennuksen aikaan saat kaikista Sweetyn oman tuotemerkin tuotteista 50% alennuksen – tämä koskee myös kaikkia meikkisiveltimiä! Jos siis kaipaat meikkisiveltimiisi täydennystä tai päivitystä, voin lämpimästi suositella näitä siveltimiä, jotka ovat päätyneet itsellenikin päivittäiseen käyttöön. Kaikki Sweetyn alennetut tuotteet pääset kurkkaamaan tästä linkistä.

Onko teillä omia luovia tapoja käyttää meikkisiveltimiä toisin, kuin niiden nimessä on tarkoitettu? Lisää vinkkejä voi jakaa kommenttiboksin puolella!

Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika