Slider

PARVEKKEEN SISUSTAMINEN BUDJETILLA

6/06/2019

Jo aikaisemmin täällä blogin puolella intoilin, miten pääsin nyt kevään ja kesän tullen sisustamaan kunnolla meidän 12 neliön lasitettua parveketta! Ainoaksi haasteeksi tässä projektissa tuli vastaan budjetti, joka ei ollut pohjaton. Otimmekin tavoitteeksemme niin sanotusti opiskelijaystävällisen parvekesisustuksen luomisen, joka onnistui yllättävän hyvin – koko parvekkeen sisustuksen hinnaksi tuli vain hieman päälle 100 euroa. Ajattelin jakaa vinkkejä ja yksityiskohtia myös teidän kanssanne, jos joku teistä kaipailee ideoita parvekkeelle kohtuuhinnalla!



Meiltä löytyi siis entuudestaan parvekekuvissa näkyvä Ikean parvekekaluston kulmapala, jonka olin ostanut Jyväskylän asuntooni Ikean löytötorilta aikanaan hyvällä alennuksella. Ikean löytötoria kannattaakin käydä aina kurkkimassa, nimittäin välillä sieltä todella nimensä mukaisesti tekee todella hyviä löytöjä. Nämäkin palat olisivat muuten olleet reilusti kalliimpia, mutta tämä ostamani pala oli luultavasti toiminut aikaisemmin myymälässä mallikappaleena, ja siksi sainkin sen edullisempaan hintaan.

Valkoinen rahi on myös Jyväskylän kodista jäänyt varastoon, ja nyt se löysikin tiensä parvekkeelle tuon Ikean kulmapalan kaveriksi. Istuma-alueen yhteydessä oleva pieni sivupöytä saattaa olla joillekin teistä tuttu Punavuoren kodistamme, jossa se toimitti sohvapöydän virkaa. Kun ostin loppuvuodesta HAY:n Tray-sohvapöydän, sai tämä Jyskin pöytä sitten väistyä parvekkeelle. Sohvan kulmapalan pehmuste on itse vanhasta vaahtomuovista ja fleecehuovasta ommeltu, jonka lisäksi sinivalkoiset tyynynpäälliset ovat parin vuoden takaa Ikean kesämallistosta hankittu muutamalla eurolla. Sisustustyylini muuttuessa Lexingtonin tyynynpäälliset eivät ole löytäneet meiltä sisältä itsellensä paikkaa, mutta mielestäni tyynynpäällinen sopii kivasti parvekkeen sisustukseen ja tunnelmaan.




Rakastan hyötykasveja, viherkasveja, kukkia ja yrttejä! Niiden kaikkien kasvattamisesta taisinkin olla eniten innoissani, kun sain tietää, että tulevassa asunnossamme tulisi olemaan iso parveke. Parvekkeen suunta on luoteinen, jonka vuoksi sen lasitukseen ei paahda ympäri päivän kuuma aurinko ja täten siellä voikin erilaisia kasveja kasvattaa. Istutuslaatikot (Stjärnanis) on ostettu Ikeasta 25e/kpl, ja niittasimme niiden pohjaan muutaman kerran taitettua jätesäkkiä pohjaksi, jolloin mullan voi kaataa suoraan laatikon sisään. Toisessa laatikoista kasvaa tällä hetkellä monivuotista niittykukkasekoitusta ja ruiskaunokkia, kun toisesta taas löytyy salaattia, kukkakaalia, parsakaalia ja keräkaalia. Kasvien kyltit askartelin itse Tigerin puukylteistä (1e 4kpl) leikkaamalla ja liimaamalla niihin Clas Ohlsonin liitutaulutarraa.

Takaseinän hylly on myös edullinen ostos Ikeasta, eli varmasti monelle jo tuttu Hyllis-hylly. Sillä oli hintaa 12 euroa ja se on säänkestävää terästä. Hyllyltä löytyy lisää hyötykasveja ja yrttejä Ikean teräsruukuista, joiden hinnat pyörivät 50 sentistä muutamaan euroon. Teräksen lisäksi tykkään terrakotan väristen Ingefära-ruukkujen antamasta kontrastista, nekin ovat Ikeasta 2 euroa kappale. Kulman omenalaatikko ei löytänyt sisältä sisustuksesta paikkaa, joten sekin toimittaa nyt kasvihyllyn virkaa parvekkeella – se on alun perin ostettu Granitista, muistaakseni 20 eurolla (nykyään laatikko taitaa olla 29.90 e). 




Halusin parvekkeelle myös pienen ruokaryhmän, jonka ääressä voi esimerkiksi tehdä töitä tai syödä aamupalaa. Edullisin ruokaryhmä löytyi sekin, yllätys yllätys, Ikeasta. Kyseessä on Tärnö-pöytä ja tuolit, joille tuli yhdessä hintaa 39 euroa. Kyseisen pöytäryhmän värit sopivat kivasti parvekkeen kukkalaatikoiden värimaailmaan, joten sinänsä kävikin hyvä tuuri, että saatiin kaikki osumaan yhteen näin edullisesti. Pehmusteet tuoleilla ovat Tokmannilta ostettu 2 kpl yhteensä 7 eurolla.

Laura

6 kommenttia:

  1. Ihanan tunnelmallinen ja suloinen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Inka! Minustakin parvekkeesta tuli tosi kiva suhteessa edulliseen budjettiin :)

      Poista
  2. Tosi kiva ja kodikas sisustus! :)
    Haaveilen itsekin yrttien kasvattamisesta parvekkeella; niistä olisi iloa sekä mulle että kilpikonnalleni. :D Pitääkin pyytää poikaystävää kuskiksi Ikean-reissulle... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Yrtit ovat helppoja kasvatettavia pienissäkin ruukuissa, ja ne myös itävät nopeasti. Vielä ehdit saada hyvin kesäksi satoa, jos laitat siemenet pikaisesti multaan :)

      Poista
  3. Tosi onnistunut parvekkeen stylaus!:) Kyllä parvekkeella on niin ihana näill ilmoilla nauttia aamukahvia tai nauttia ilta-auringosta! <3
    Mukavaa viikonloppua!
    Ida
    http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ida! Parvekkeella on ihana hörppiä aamukahvia tai nyt jopa työskennellä tai syödä lounasta, kun saatiin kunnon ruokaryhmäkin pystyyn :)

      Poista

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika