Slider

TESTISSÄ MÁDARA

11/08/2018

* Tuotteet saatu

Olen aikaisemminkin puhunut siitä, miten haluaisin siirtyä entisestään kohti vegaanisempaa ja eettisesti vastuullisempaa kosmetiikkaa. Yksi tunnetuimmista luonnonkosmetiikan brändeistä tällä hetkellä onkin varmasti Mádara, jolla on myös luonnonkosmetiikan suurin ja tunnetuin riippumaton sertifikaatti Ecocert. Olen testannut kyseisen brändin tuotteita joskus BetteBoxin kautta, mutta en ole päätynyt itse ostamaan heidän tuotteitaan. Siksi olikin mahtavaa, kun Mádara otti minuun yhteyttä ja kysyi, haluaisinko testata* muutamia heidän bestseller-tuotteitaan.

Kun vilkaisin Mádaran verkkosivuja, brändin ja tuotteiden ytimen kerrotaan olevan pohjoisissa yrteissä, metsien kukissa, arktisissa marjoissa sekä siemenöljyissä. Näiden eri ainesosien sanotaan olevan täynnä erilaisia antioksidantteja, välttämättömiä omega-rasvahappoja ja anti age-vaikutteisia ainesosia. Lisäksi Mádaran sivuilta löytyi mielenkiintoinen Ingredient Glossary, jossa voit selata jokaisen ainesosan yksityiskohdat läpi aakkosellisesti ja samalla näet, missä tuotteissa tätä ainesosaa esiintyy - läpinäkyvyys kunniaan!
Testaamistani bestseller-tuotteista omiksi suosikeiksini nousivat City CC Anti Pollution-voide sekä ehkä hieman yllättäenkin Plum Plum-huulivoide. City CC:n kerrotaan yhdistävän ihonhoidolliset ominaisuudet ja ihon sävyä tasoittavan vaikutuksen, joka jättää luonnollisen kauniin lopputuloksen. Lisäksi voide suojaa ilmansaasteilta, tasoittaa ihon sävyn virheitä ja epätasaisuuksia kuten kalpeutta, punoitusta, sameutta ja pigmenttiläiskiä. Mielenkiintoinen yksityiskohta oli myös se, kuinka kyseisen voiteen on tutkitusti todettu suojaavan ihoa kaupungin ilmansaasteilta muun muassa vahvistaen ihon hyvää mikrobikantaa sekä ehkäisten tulehduksia ja tukkeumia. Näin vajaan tuubin käytön myötä en ole huomannut konkreettista eroa ihossani, mutta tuotteen koostumus on todella pehmeä, kevyt ja sopivan luonnollinen. Plussaa myös suojakertoimesta 15.

Toinen suosikkini oli tosiaan Plum Plum, jonka kerrotaan olevan tehokkaasti elvyttävä huulivoide. Voide sisältää pohjalla kosteuttavaa jojobaöljyä, täyteläisen kosteuttavaa sheavoita sekä korjaavaa luumunkiviöljyä. Vitamiini- ja ravintorikkaan luumunkiviöljyn kerrotaan lisäksi kosteuttavan huulia jättämättä raskasta tunnetta samalla lisäten täyteläisyyttä sekä tasaisuutta. Tuote on ihanteellinen erityisesti kuiville huulille ja auringon, tuulen tai kylmän aiheuttamille vauriolle - juuri tähän vuodenaikaan siis. Tuoksu on luonnollinen ja sopiva, ei liian vahvan luumuinen. Tämä sopii joko pelkältään tai esimerkiksi kosteuttavaksi pohjaksi ennen huulipunaa.
Lopputulos on sopivan kuulas ja luonnollinen
Lisäksi sain testata ehkä Mádaran tunnetuimman sarjan, eli SOS-sarjan kosteuttavaa naamiota ja voidetta. SOS Hydra Mask heleyttävä kosteusnaamio on syväkosteuttava naamio kosteusköyhälle iholle, joka sisältää mm. kosteuttavia sokereita, hyaluronihappoa sekä anti-age vaikutteista pioniuutetta ja pellavansiemenuutetta. Naamion luvataan palauttavan ihon kosteustasapainon ja hehkun. Käyttöohjeessa kerrotaan kaksi erilaista tapaa, eli naamion voi joko levittää iholle, odottaa 15 minuuttia ja pyyhkiä sitten ylimääräisen pois. Toinen tapa on levittää naamio kasvoille pitemmäksi aikaa, esimerkiksi yön yli tehokosteuttajaksi. Itse olenkin käyttänyt naamiota lähinnä overnight-naamion tavoin, jolloin se ehtii imeytyä ja ravita ihoa tehokkaasti. Tuote imeytyi kuitenkin yllättävän nopeasti ihoon, ja olisinkin toivonut sen olevan ehkä vielä hieman ravitsevampi.

Toinen SOS-sarjan tuote, jonka sain testiin, on SOS Hydra Recharge Cream syväkosteuttava kasvovoide. Voiteen luvataan lukitsevan kosteutta tehokkaasti ihoon palauttaen nuorekkaan hehkun ja ihon kosteustasapainon. Voide sisältää myös pioni- ja pellavansiemenuutetta sekä hyaluronihappoa. Lisäksi tuotteen sanotaan suojaavan ihoa ympäristön haittavaikutuksilta, ja pehmeän koostumuksen myös häivyttävän juonteita. Itse en käytössä huomannut minkäänlaista 'blurring' efektiä, mutta toisaalta ehkä teho nousee oikeuksiinsa ikääntyneemmällä, juonteisella iholla. Voide on mielestäni perushyvä, eikä herätä suuria tunteita suuntaan tai toiseen. Olen erityisesti ihonhoidon suhteen alkanut harkita siirtymistä lähes täyteen luonnonkosmetiikkaan, sillä esimerkiksi kasvovoide on niin suorassa kytköksessä koko kehoon. Siinä mielessä tämä voide on hyvinkin varteenotettava kasvovoidevaihtoehto, sen ollessa täysin luonnonkosmetiikkaa ja vegaaninen.
Sain myös teille pienen alekoodin Mádaran verkkokauppaan – koodilla MRCLAURAANNIKA saat koko loppuvuoden ajan kaikista ostoksistasi 10% alen! Jos siis olet miettinyt luonnonkosmetiikan testaamista, ovat esimerkiksi nämä tuotteet hyviä perusjuttuja mistä lähteä liikkeelle. Voi olla, että itsekin ostan vielä joitain Mádaran tuotteita joululahjapaketteihini. Oletteko te testanneet Mádaran tuotteita ja jos olette, mitkä ovat suosikkejanne?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika