Slider

Pumppifiiliksiä

6/30/2012

Mulla on ollut pumpissa pitkään päällä sellanen kausi, että painot eivät ole nousseet millään. Punnerruksia ei ole millään meinannut jaksaa tehdä kaikkia kunnolla loppuun saakka hyvällä tekniikalla. (Varsinkin tämän ohjelman rintabiisin loppupunnerrukset). Esimerkiksi hauiksissa ja askelkyykyissä mulla on ollut naurettavan pitkään samat painot käytössä. Mutta nyt- perjantain pumpissa näin muutosta! Päätin vetästä täysillä, kun alla ei ollut edes muita tunteja. Hauiksien normaalipainot tuntuivat jopa niin kevyiltä, että ihmettelin miten vielä edellisellä kerralla tiistaina ne painot olivat tuntuneet raskailta mutta nyt ne nousivat jo kevyesti. Joten eikun lisää enskerralla vaan! Samoin kyykyissä olin aikaisemmin joutunut jopa ottamaan painojen kanssa vähän takapakkia siitä mitä ne joskus olivat. Nyt kyykytkin tuntuvat menevän jo helpommin. Niihinkin ajattelin lisäillä sitten enskerralla ihan tuntuvasti.
Pumpissa on se haittapuoli, että liikkeet pysyvät vuodesta toiseen aika lailla samankaltaisina. Sarjat on pitkiä, ja siksi kehitystä on hankalampi saada kuin salinpuolella isoilla painoilla ja lyhyillä toistoilla painettaessa. Nykyään mä ajattelenkin pumppia mukavana kestävyystreeninä, enkä edes ala liikaa stressaamaan painojen lisäämistahdista. Lihasmassa treenataan salinpuolella, pumppiin tulen fiilistelemään musaa, ihania ihmisiä ja kannustavaa ohjaajaa.  Silti tällainen kehitys pitkän junnaustauon jälkeen on mahtavaa!
Onko teillä muilla pumppaajilla ollut tuota samaa painojen lisäämisen hankaluutta? Kun painot joilla on tullut tehtyä monia kuukausia tuntuvat edelleen vain niin painavilta.. :D Ei silti oteta pumppia liian tosissaan- lihasta voi treenata täysillä salin puolella. Pumpissa riittää kevyet irvistelyt ja se, että välillä pääsee ylittämään itseään!

Päätän tämän postauksen fiilistellen BP82 ohjelman parhaita biisejä ;)!



18 kommenttia:

  1. Anonyymi6/30/2012

    Ite en oo käyny pumpissa kun vähän aikaa ja sählään aina noitten painojen kanssa. Yleensä en muista yhtään minkä verran mulla on ollut missäkin biisissä ja sitten heitän tankoon jotain arvauksella. Joskus osuu nappiin mutta yleensä huomaan biisin lopussa että kappas, ei tuntunu missään tai sitten lyyhistyn puolessa välissä liian isojen painojen takia :D mutta oi että pumppi on silti niin ihanaa! Saako kysyä millaisa painoja sä käytät? :)

    VastaaPoista
  2. Anonyymi6/30/2012

    Voisitko kertoa millä painoilla teet yleensä pumpin?

    VastaaPoista
  3. Mulla on tällä hetkellä yhteensä 5-7 kiloa kun en oo käyny säännöllisesti siellä :/

    VastaaPoista
  4. Tuttu juttu. Jotenkin niihin "tuttuihin ja turvallisiin" painoihin jumittaa liian helposti. Esimerkiksi koko tään ohjelman ajan oon suunnitellut, että haluun tehä hauikset 5 kilolla per pää (tällä hetkellä 4,5kg/pää), mutta oonko saanut aikaiseksi? No en niin... Eihän se ois kun rykästä ne painot tankoon ja testata että jaksaako sitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Niihin jää helposti vaan junnaamaan.. Pitäisi vaan just pistää lisää ja sit vaikka jättää ne muutamat toistot välistä, ja siitä se sitten lähtis :) Otetaanko yhessä haaste vastaan? ;D

      Poista
    2. Hitsit, uskaltaiskohan sitä huomenna vitoset haukkareissa? :)

      Poista
    3. Ei siinä menetä mitään! Mun ohjaajanikin sanoo, että joskus sitä on lisättävä. Alkuunhan ne voi tuntua tosikin kovilta, mutta kun jättää muutaman toiston välistä vaikka niin kyllä se siitä kerta kerralta helpottuu. Munkin täytyy ens pumpissa alkaa lisäämään ;)

      Poista
  5. Mulla on tämän painonlisäys asian takia koko pumpinto lähtenyt laskuun. Tosin tiedän, että heti kun saan painoja nostettua niin tykkään siitä taas ihan täysillä. Jotenkin en uskalla lisätä, koska ne nykyisetkin painot tuntuvat raskaille niin ajattelen, että kuolen jos lisään painoja. En kuole, se tuntuu vaan vielä paljon raskaammalle. Itse asiasssa olen näitä nykyisiä painoja jo nostanut, mutta sitten kun tuli joku 3 viikon pumppitauko niin aloin nössöillä ja laskin takaisin niihin entisiin... Jotenkin vain pelkään sitä, että en jaksa kuin puolet ja kun siellä on niin monta muutakin ihmistä niin ei vain kehtaa ottaa painoja pois vaikka tosiasiassa ketään siellä ei kiinnosta ne mun painoni eikä kukaan kato millä painoilla teen ja otanko pois vai lisäänkö.. Nyt pitää kyllä tsempata tässä jutussa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä! Mullakin varsinkin taukojen jälkeen kevennystä tapahtuu. Huomaan myös usein keksiväni itelleni "tekosyitä" miksi en tälläkertaa lisää ja aina se ens kerralla sitten :D

      Poista
  6. Tulin juuri itse BodyPumpista ihan huippufiiliksillä, olipa kiva huomata että olit tehnyt aiheesta postauksen :) Itse laitoin tänään melkein kaikkiin lisää painoja kun oli niin vahva olo :D Oma tavoite tehdä tän ohjelman kyykyt 30 kg, nyt on jo 27! Jännä muuten vertailla painoja, osassa meillä ihan samat ja osassa kymmenenkin kilon eroja :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että tuli sopivaan kohtaan! Ja totta, meissä ihmisissä on niin isoja eroja noiden painojen suhteen, vaikka osa samoilla meniskin :)

      Poista
  7. Kyllä ne painot siitä pikkuhiljaa nousee. Ja vielä jos kuntosalilla treenaa peruskuntoa niin se tukee pumppia tosi hyvin :) Mieluummin puhtailla liikeradoilla niin on urheiluvammojen riski minimissä, treenin pysyy tehokkaana ja sitähän me halutaan ;) Maltti on valttia!

    Vastasin muuten spostiisi kysymykseesi bp-koulutuksesta, saitko meilini?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, sehän pumpissa on että hiljaa hyvä tulee. Tulokset vaan ei näy niin nopsaan kuin salin puolella. Ja totta- itsekin teen mielummin pienemmillä painoilla tekniikan oikein kun alan lisäämään hulluna ja sitten menee kaikki ihan pieleen (sitäkin näkee valitettavan paljon..)

      Mielestäni en ole nähnyt s.postissa sun viestiä? Mutta katsastan vielä asian! :)

      Poista
    2. Katsoin sähköpostin, eikä siellä kyllä ollut sulta viestiä.. Laitoitko varmasti oikeaan osoitteeseen?

      Poista
    3. Kyllä se oikeaan osoitteeseen on laitettu, koitetaas toisesta meilistä, joku bugi :/

      Poista
    4. Ei kun olin sittenkin kirjoittanut väärin :D Nyt siis pitäisi olla! :)

      Poista
    5. Haha, niin aattelinkin kun moneen kertaan sen selasin läpi :D Kiitoksia kovasti!! :)

      Poista
    6. Varsågoood :o)

      Poista

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika