Slider

Crossfit

6/16/2012

Tänään ylitettiin Jaanan kanssa ittemme, ja lähdettiin testaamaan paikkakuntani crossfit salin testitreenikertaa.
Alkuolettamukset olivat, että tulossa on jotain aivan järjettömän rankkaa ja tehokasta. Ja sitähän se tosiaan olikin.
Ensin käytiin läpi, mistä koko hommassa oli kyse. Kaikkia osa-alueita koetetaan treenata tasapuolisesti sekä niin, että joka alueella ollaan kohtalaisen hyviä. Tästä iso plussa! Jokainen varmasti löytää itsestään jonkun osa-alueen, joka on jo valmiiksi itsellä vahvempi.
Läpi käytiin myös tekniikkaa päivän testitreenistä. Luvassa oli 7 min treeni johon kuului kolme liikettä; 7x kahvakuulaheilautus, 7x punnerrus sekä 7x boksihyppy. Seitsemässä minuutissa kierroksia tehtiin niin monta kuin ehdittiin, ja myös toisiamme vastaanhan siinä vähän kilpailtiin ;D
Ja treenihän siis vaihtuu joka päivä. Koskaan ei tule samanlaista päivää, vaan aina on vaihtelevuutta eikä pääse kyllästymään.
Sykemittaria en muistanut ottaa mukaan, mutta veikkaan että sykkeet olivat parhaimmillaan tuon 7 minuutin aikana kahdensadan paikkeilla. Ohjaajamme oli niin tiukkana siitä, ettei huijata ja seurasi meitä kahta koko tuon ajan. Tehot todella nousevat kun joku tsemppaa ja valvoo!
Suosittelen ehdottomasti kaikille, jotka ovat valmiita haastamaan itsensä. Tämä laji ei ole pehmoille ;)
..ja todellakaan ei jäänyt ensimmäinen kerta mulla viimeiseksi!!



Onko muita, jotka ovat käyneet testailemassa tai jopa harrastavat ko. lajia?


13 kommenttia:

  1. ihanaa! oon viime vuonna jenkeissä ollessani muutaman kerran treenaillu tällain crossfit kaavalla ja hitto että rakastan sitä! tällä hetkellä en tiedä mitään paikkaa täällä kaupungissani jossa vois crossfittiä harrastaa edes jonkinlaisen kurin alla. kyseessä on kumminkin laji, johon ehkä sen valmentajan tai edes pari kaveria kaipaa :b

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! Ko. laji on suomessa vielä vähän tuntematon, mutta luultavasti tulee lähiaikoina kasvattamaan suosiotaan niin että säkin löydät salin itsellesi! :)

      Poista
  2. Ei vitsi!! Just kirjauduin bloggerii ja ajattelin itekki kirjottaa päivityksen siitä ku kävin tänää kans testailemas crossfittii tommosel testitunnilla! Hahha :DD

    VastaaPoista
  3. Anonyymi6/16/2012

    Toi kuulostaa just sopivan tappavalta ja just sen takia niin ihanalta :D Oon aikasemminkin miettiny että pitäis käydä kokeilemassa ja nyt aion tosiaan mennä kun kerran mun 50 v äitikin selvis tosta :DD Mulla se nyt taitaa vaan jäädä siihen ekaan testituntiin kun täälläpäin toi on tosi kallista ja en kyllä pysty salikortin lisäks maksaan sitä :)Kuulostaa muuten tosi oudolta että seitsemän minuuttia vois olla noin tehokas! :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, se skaalaus mahdollistaa sen että mummelit ja huippu-urheilijat treenaa samalla treenillä samaan aikaan tosi hieno idea :) Mulla kanssa maksais alkeiskurssi 60 euroa joka on aika paljon normi salikortin lisäksi, mutta täytyy kattella!

      Poista
  4. Jau! Testasin viimeviikolla, oli se vaan sikarankkaa! Meillä oli siis Crossfit-luento ja sen jälkeen näytetunti joka kesti noin 1h. Melko kovaa sai kyllä pinnistää! Meidän salille tulee ehkä tää tunti, on alustavasti puhuttu että ohjaajille tulis oma tunti joka olis kyllä mahtavaa! Aivan loistavaa treeniä jossa tulee kyllä rikottua rajojaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on kanssa nyt kesällä meidän salilla sellasessa puistossa pidettynä jotain crossfit tyyppistä, itse en oo käynyt vielä testailemassa. Todellakin omia rajoja tulee rikottua, kun joku tsemppaa ja karjuu vieressä ;D!

      Poista
  5. Omalla paikkakunnalla ei taida olla crossfit salia, mutta pitää kyllä tarkkailla jos jotain tunteja täälläkin pidettäisiin.
    Olisi siis tosi siistiä päästä vielä kokeilemaan.

    VastaaPoista
  6. Crossfitissä hienointa on että ei tarvita kalliita saleja ja jäsenyyksiä vaan melkein kaikki treenit voi tehdä omassa pihassa tai tallissa ja wodit avataan nettisaiteilla jokaiselle jotta niitä voi vapaasti kokeilla. Tottakai muista treenaajista ja valmentajista on valtava tsemppi ja hyöty mutta ilmankin pärjää.

    Esimerkiksi ainoana suomalaisena Crossfitin mestaruuskisoihin Kaliforniaan selvinnyt Mikko Aronpää treenaa talvisin paikallisella perussalilla ja kesäisin omassa pihassaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta. Meidänkin tuon salin facebookiin ilmestyy joka päivä päivän treeni, ja melko iso osa niistä on mahdollista toteuttaa myös "etänä". Minulle silti tsemppaaja, ja joku kuka katsoo oikean tekniikan ja neuvoo liikkeet on ehdoton.

      Poista
  7. Kestääkö koko treeni siis 7 min vai oliko se vain tuolla tutustumiskerralla? Vaikka ei kai sitä enempää tarvitsekaan, sen verran tiukalta setiltä kuulostaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luultavasti se oli vaan toi testitreeni. Alkeiskurssin tunnit kestää 45 minuuttia, ja päivän treenit on kait sellaista 25min-40min :) Tiukkaa settiä siis!

      Poista

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika