Slider

TUUSULAN ASUNTOMESSUJEN PARHAAT

8/04/2020


Täällä on palailtu takaisin arkeen parin viikon lomailun jälkeen, joskin eilen vietin vielä viimeistä lomapäivää asuntomessujen merkeissä. Tänä vuonna messut järjestettiinkin todella lähellä meitä espoolaisia, nimittäin Tuusulassa. En ollut aiemmin käynytkään Tuusulassa, joten samalla tuli tehtyä pienimuotoinen maakuntamatka. Messut oli kokonaisuudessaan järjestetty todella hyvin sekä parkkeerauksen ja väljien messubussien osalta että myös alueella järjestetyn kulkusuunnan puolesta. Kahteen kohteeseen jouduimme jonottamaan hieman pitemmin (Villa Fortuna ja Lumitiikeri), muuten myös kulku kohteissa sujui kävijärajoituksista huolimatta oikein sutjakkaasti.

Itselläni ei ollut messuista etukäteen tarkempaa kokonaiskuvaa, mitä nyt olin joitakin kuvia Instagramista nähnyt bloggaajakollegoilta messujen pressipäivältä. Mikään kohteista ei kokonaisuudessaan tuntunut itselleni super mielenkiintoiselta, vaan lähinnä bongasin eri kohteista pieniä yksityiskohtia, joista inspiroiduin ja innostuin. Lähimpänä omaa sisustustyyliäni oli ehkä ihanan Talostakoti -blogin Sannan sisustama Duplio Tynell, jonka värit ja pienet yksityiskohdat osuivat melko yksi yhteen oman tämänhetkisen sisustusmakuni kanssa. Mikäli mahdollista, suosittelisinkin kiertämään kaikki kohteet ennakkoluulottomasti, koska kaikissa kohteissa oli vähemmän tai enemmän hyviä ideoita. Lopulta kyse on kuitenkin jokaisen henkilökohtaisesta mausta ja siitä, millaista inspiraatiota messuilta hakee esimerkiksi sisustamiseensa tai rakentamiseensa.

Päällimmäisenä tämän vuoden messuilta itselleni jäi sisustuksesta mieleen muun muassa tehosteseinät (persikka, pastellit, terrakotta), monipuolisesti käytetyt sisustustekstiilit (erilaisia materiaaleja, kuoseja ja malleja), tummat keittiöt ja kylpyhuoneet (valkoinen on selvästi väistynyt esim. mustan ja tummansinisen tieltä) sekä lasiset tilanjakajat ovissa ja esimerkiksi kylpyhuoneiden suihkuseinissä. Olen itsekin haaveillut lasiseinästä mustilla karmeilla, joten näistä eri toteutustavoista tulikin otettua lukuisia kuvia. Ajattelin tässä postauksessa jakaa kuvia kohteista, jotka inspiroivat itseäni kaikkein eniten ja joista päädyin räpsimään itselleni kuvia.

Tuusulan asuntomessut ovat auki koko elokuun ajan, ja suosittelenkin ehdottomasti viettämään päivän messualueella inspiroituen ja ideoiden!


MAKUUTILAT

Tämä tehosteseinä, sängynpääty, valaisimet, päiväpeitto ja viherkasvit yhdessä – täydellistä!

Hirsirakenteisia kohteita löytyi tämän vuoden messualueelta useita

Ihastuin tähän vilttiin/päiväpeittoon ja nyt harmittaa, etten tiedä mistä se on hankittu... Jos joku teistä sattuu sen tietämään tai messuilta bongaamaan, kertokaa kommenteissa!

Tehosteseinissä oli sekä erilaisia värejä että tekstuureja – myös rimaseiniä näkyi paljon


OLESKELUTILAT

Artekin Mehiläispesä sopii täydellisesti ruokapöydän valaisimeksi




Upea terrakotan värinen tehosteseinä, joka on todellinen katseenvangitsija




Väreistä myös puuteri- ja vanharoosa olivat monissa tekstiileissä sekä huonekaluissa esillä


Niin kaunis orangerie!



KEITTIÖ- JA RUOKAILUTILAT

Tummia keittiöitä löytyi lukuisista kohteista

Tämä keittiö oli oma suosikkini - ihana heksagon-laatta, taso ja yksityiskohdat




Aamiaiskaappi löytyi useammastakin keittiöstä

Duplio Tynellin ruokailu/olohuonetilassa seinällä upea akustiikkataideteos


KYLPYHUONEET

Simppelit hyllyt ja Design Lettersin hammasmukit



Lasisia suihkuseiniä mustilla raameilla oli monessa kohteessa

Tässä kylpyhuoneessa kodinhoitotila oli sijoitettu omaan nurkkaansa. Ihastuin myös tilan rimoitettuun kattoon

Mustat sadesuihkut tuovat ihanan kontrastin vaaleaan laattaan




Laura

4 kommenttia:

  1. Anonyymi8/04/2020

    Moi! Mielestäni päiväpeitto on Hay Dot :) ensi viikolla pääsen itsekin kiertelemään messuille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin taitaa muuten olla! Katselin kyseistä päiväpeittoa jo Finnish Design Shopista musta-valkoisena, mutta en tajunnutkaan että kyseessä on tämä messuilla jo bongaamani päiväpeitto :) Täytyy laittaa hankintalistalle!

      Poista
  2. Anonyymi8/07/2020

    Ihania inspiraatiokuvia! :) Haluaisin kysyä sulta, että kuinka paljon ohjausalan maisteriohjelmaan kuuluu työharjoittelua, jos suorittaa nuo opettajan pedagogiset myös? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Harjoittelumäärät ovat osittain henkilökohtaisia riippuen omasta kokemuksesta ja aiemmasta työtaustasta, mutta tarkempaa tietoa niistä löydät varmasti myös JYUn ohjausalan koulutuksen verkkosivuilta.

      Poista

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika