Sain viikko sitten huhtikuun ruokavalion käsiini, ja lähdin heti tiistaina toteuttamaan sitä, Ensin oli vuorossa kauppareissu jolla hankin puuttuvat ruoka-aineet sekä lisäravinteet kaappiini, ja sitten olikin aika sisäistää uusia ruokailutottumuksia. Tarkoituksena oli tehdä suhteellisen pieniä ja pysyviä muutoksia, mutta muutoksia on silti luvassa. Täytyy poiketa rutiinista jotta voi nähdä tuloksia!
Nora lähettikin minulle ensimmäiset WhatsApp-ääniviestit jo viime viikon maanantaina, ja niissä hän halusi korostaa erityisesti sitä kuinka valmennus vaatii aikaa ja vaivaa. Mukaan ei siis kannata lähteä jos elämässä on menossa kiireinen tai epäsäännöllinen vaihe, sillä tie onnistumiseen on sitoutuminen. Ensimmäisten kolmen viikon aikana ruokavaliosta ei tulisikaan poiketa ollenkaan, sillä se aika kropalla menee tottua uusiin syömisiin ja ravintoaineisiin. Vasta tämän kolmen viikon jälkeen voidaan alkaa miettiä muun muassa mahdollisia vapaasyöntipäiviä.
Ruokailussa ei oikeastaan tullut mitään isoa uutta mullistusta minulle, mutta kirjalliset ohjeet ehdottomasti selventävät sitä milloin syön ja mitä syön. Tykkäsin myös siitä että erityisesti näin alkuun minulla on grammantarkat ruokailut, jotta opin hahmottamaan oikeat annoskoot. Sillä olen laktovegetaristi, on minulle laskettu myös erilliset ruoka-aineet tarkkaan niin että saan niistä kaiken tarvitsemani. Tämä on mielestäni myös yksi ehdottomasti parhaita asioita valmennuksessa - voin luottaa siihen, että ammattilainen hoitaa ravintoaineiden saannin takaamisen puolestani! Sitten se minun vastuuni on yksinkertaisesti vain syödä juuri niin kuin paperissa lukee.
Kasviksia, hedelmiä ja marjoja on joka ruualla. Lounaalla ja päivällisellä niitä on jopa 250g per ateria, jossa olikin haastetta alkuun - miten jaksan syödä niin ison kasan kaikkea! Mutta tässä on auttanut erilaiset valmistustavat kuten paistaminen, uuni ja höyryttäminen. Kasviksista voi myös koota salaatin. Hiilareita saa syödä yllättävänkin paljon, muun muassa molemmilla lämpimillä aterioilla. Bataattia olen lisännyt ruokavaliooni nyt entistä enemmän, ja se meneekin niin soseena kuin paloina protskujen sekä kasviksien kanssa oikein hyvin.
Lämpimien aterioiden ohessa aamupalana on puuroa, välipalana sen sijaan kasvis/herasmoothieta. Smoothiet ovat minulle ihan uusi juttu, joten niihin totuttelussa menee aikaa. En ole koskaan oikeastaan oppinut tykkäämään smoothieista, mutta nyt aion yrittää :D Jos tarpeeksi monen maistelukerran jälkeen nekin alkaisivat mennä alas, ja myös silloin osaltaan saisi helpossa muodossa enemmän vihreitä kasviksia lisättyä päivittäiseen ruokavalioon. Samoiten puuro on minulle ollu aina aika nihkeää koostumuksensa sekä makunsa vuoksi, joten katsotaan saanko sen alas vai pitääkö miettiä muita vaihtoehtoja.
Lisäravinteisiin ei tullut minkäänlaista muutosta, sillä olen syönyt sydämen toiminnan vuoksi magnesiumia jo lukuisat vuodet. Tämän lisäksi juon aamuisin C-vitamiiniporeen ja nappaan sinkin/biotiinin. Omega 3 kapseleitakin olisi tarkoitus alkaa käyttää, jos vain löydän sopivan kasvipohjaisen version kalaöljykapseleille. Näillä lisäravinteilla taataan kaikkien tarvittavien vitamiinien ja kivennäisaineiden saanti, ja samalla ne parantavat vastustuskykyä.
Tällaiselta näyttää siis ruokavalioni näin huhtikuussa. Katsotaan parin viikon päästä tilannetta uudelleen ja sitten toukokuussa nähdäänkin taas joitain muutoksia ruokaohjeissa. Mielenkiintoista nähdä, miten nämä ruokavaliomuutokset vaikuttavat kroppaan ja vireystasoon!
* yhteistyössä Team Nora, valmennus sponsoroitu
Oisko mahdollista saada jonkinlaisia reseptejä varsinkin lounaasta/päivällisestä? :) Tuntuu että itse teen aina samoja ruokia ja olisi kiva saada vähän vaihtelua :-D
VastaaPoistaOikeastaan reseptejä ei minullakaan ole, yhdistelen ainoastaan joka päivä samoja raaka-aineita eri tavoin! :) Yleensä syön ohjeistetut jutut joko salaatin muodossa tai sitten lisään protskujen ja kasvisten sekaan tomaattimurskaa ja lisukkeena joko bataatti/riisi. Aika perusjuttuja, mutta esimerkiksi mausteilla saa paljon vaihtelua aikaiseksi :)
Poista