Slider

OTIN KÄYTTÖÖN KOREALAISEN IHONHOITORUTIININ – TUOTESUOSIKIT

2/28/2020

* Sisältää mainoslinkkejä

Halusin tulla vihdoin kirjoittamaan teille ihonhoitooni liittyen tapahtuneista muutoksista, joita olen jatkanut reilun kahden kuukauden ajan – otin nimittäin loppuvuodesta käyttööni kokeilumielessä korealaisen ihonhoitorutiinin. Muokkasin rutiinia hieman omaan arkeeni sopivaksi, jonka jälkeen olen sitkeästi päivittäin noudattamaan sen tapoja ja ohjeita. Mitä sitten tapahtui, huomasinko ihossani selviä muutoksia?

Korealainen ihonhoitorutiini koostuu pisimmillään kymmenestä eri hoitovaiheesta, ja korealaiset tunnetaankin ihonhoitoon ja ihon hyvinvointiin perehtyneisyydestään. Tykkään itse etenkin korealaisten ajatuksesta siitä, miten kauneus lähtee ensisijaisesti hehkuvasta ja hyvinvoivasta ihosta. Etenkin ihon kosteutus ja suojaaminen auringon uv-säteiltä ovat korealaisen ihonhoidon keskiössä.

Kuten jo aikaisemmin todettu, on korealaisessa ihonhoitorutiinissa parhaimmillaan jopa kymmenen erilaista askelta, joita ei toki kaikkia käydä läpi aamuin illoin tai välttämättä edes päivittäin. Parasta rutiinissa onkin se, miten jokainen voi valita siitä itselleen parhaiten sopivat vaiheet. Vaiheet ovat tiivistettynä seuraavat: öljypuhdistus, vaahtopuhdistus, kuorinta, kasvovesi, hoitoneste, seerumi, sheet mask, silmänympärysvoide, kosteusvoide ja aurinkosuoja/yönaamio (sleeping pack). Jos haluat lukea lisää korealaisen ihonhoidon vaiheista, esimerkiksi Elevenin* verkkosivuilla on vaiheista monipuolinen kuvaus.


Otin omaan rutiiniini säännölliseen käyttöön kaksivaiheisen puhdistuksen, hoitonesteen, seerumin, silmänympärysvoiteen ja kosteutuksen. Satunnaisesti käyttöön otin myös sheet maskin, kuorinnan ja sleeping packin. Toisin sanoen, käytän kaikkia rutiinin vaiheita, mutta en päivittäin. Toki kenenkään ei ole tarkoituskaan kuoria ihoaan päivittäin, ja päivittäinen sheet maskin käyttö osana aamurutiineja tuntuisi myös aika extralta. Aikaa ihonhoitoon menee nyt muutamia minuutteja enemmän kuin aikaisemmin, mutta olen saanut mielestäni aikaan selviä näkyviä tuloksia. Iho on kirkkaampi, puhtaampi, täyteläisempi ja kosteutetumpi kuin koskaan aikaisemmin. Tähän on vaikea nimetä yksittäistä rutiinin osaa joka olisi vaikuttanut tuloksiin eniten ja uskonkin, että tulokset ovat kokonaisuuden summa.

Kaksivaiheisen puhdistuksen totesin heti alusta alkaen erittäin tärkeäksi osaksi rutiiniani. Tämä tarkoittaa siis lyhyesti sitä, että iho puhdistetaan ensin meikistä ja muusta liasta öljypohjaisella putsarilla, jonka jälkeen puhdistusta jatketaan vielä vaahtoavalla putsarilla, joka puhdistaa ihon perusteellisemmin. Aikaisemmin kun olen jättänyt puhdistuksen yhden tuotteen varaan, puhdistaa se lähinnä meikin iholta, muttei vaikuta syvemmällä ihossa. Kaksivaiheisessa puhdistuksessa ensin tuleekin poistetuksi meikki, jonka jälkeen vielä itse iho puhdistetaan. Olen toteuttanut kaksivaiheisen puhdistuksen ainoastaan iltaisin, kun taas aamulla suosin edelleen pikaista misellivedellä puhdistusta.

Toinen tärkeä ja merkittäväksi noussut osa rutiiniani on ehdottomasti kosteutus. Korealaiset vannovat ihon kosteuttamisen nimeen, ja etenkin hyaluronihappoa tuntuu löytyvän kaikista mahdollisista tuotteista. Kosteuttamisen osalta olen sitoutunut käyttämään silmänympärysvoidetta aamuin illoin, joka auttaa ihoa kestämään silmämeikin aiheuttamaa rasitusta ja samalla hoitaa alueen herkkää ihoa. Koko kasvoille olen lisäksi opetellut käyttämään essence-hoitovettä, joka on ehkä noussut kaikista suurimpaan rooliin muutoksissani. Aiemmin en ymmärtänyt, mitä järkeä erillisessä hoitovedessä oli, mutta nyt en osaisi enää ilman sitä ollakaan.

Hoitovesi kosteuttaa ihoa syvältä, vieden kosteuden sinne, missä sitä eniten tarvitaan. Hoitoveden jälkeen annosteltava seerumi sen sijaan kohdistetaan erilaisten tehoaineiden avulla tiettyihin ongelmakohtiin. Hoitovesi (tai seerumi) itsessään eivät kuitenkaan vielä riitä kosteuttamaan ihoa, sillä kosteus täytyy lukita ihoon kosteusvoiteen avulla. Toisin sanoen, essence (hoitovesi) siis vie kosteuden ihoon, mutta kosteus täytyy vielä lukita paikalleen voiteella. Iltaisin ravitseva sleeping pack toimii myös voiteen sijasta, jolloin iho saa yön aikana uusiutuessaan ja palautuessaan vielä ekstrahoitoa.


Tämän postauksen kuvitukseen lisäsin muutamia niistä tuotteista, jotka minulla ovat tällä hetkellä eniten käytössä korealaiseen ihonhoitorutiiniin liittyen. Tuotteita löytyy jokaisesta hintaluokasta, eikä kalliimpi tuote välttämättä takaa parempaa tulosta, kuten ei muussa kosmetiikassakaan. Linkkaan tähän alle vielä muutamia esimerkkituotteita kaikista puhdistuksen vaiheista, joiden tehon ja toimivuuden pystyn itse allekirjoittamaan. Jos siis haluat kokeilla korealaista ihonhoitoa, esimerkiksi näistä tuotteista on helppoa aloittaa!

1. Öljyputsari: Toimivimmaksi öljyputsariksi olen todennut Erborianin Black Cleansing Oilin, joka sisältää puhdistavaa hiiltä. Putsari muuttuu iholle veden kanssa hierottaessa öljystä kevyeksi emulsioksi.

2. Vaahtoputsari: Tehokas ja syväpuhdistava, mutta samalla ihoa kirkastava puhdistusvaahto on Holika Holikan Firming Citron* -puhdistusvaahto. Tuotteen raikkaan puhdas tuoksu jättää myös ihon tuoksumaan puhtaalta pesun jälkeen.

3. Kuorinta: Suosin kemiallista kuorintaa, joka on hellävarainen mutta tehokas iholle. Ehdottomasti parhaita kemiallisia kuorintoja, joita olen koskaan testannut, ovat Real Chemistryn 3 Minute Peel* sekä Ole Henriksenin paljon kehuttu PHAT Glow Facial*. Jos sen sijaan pidät mekaanisesta kuorinnasta, esimerkiksi Organic Shopin Coffee Scrub on luonnonmukainen ja edullinen vaihtoehto.

4. Kasvovesi: Luotan monessa ihonhoitotuotteessani syvästi Lumeneen, kuten myös kasvoveden osalta. Monesti minulla onkin käytössä Lumenen Lähde -misellivesi*. Jos kaipaan kirkastavaa ja kevyesti kuorivaa kasvovettä itse kuorintojen välillä, luotan Pixin Glow Toniciin*.

5. Essence: Suosikkiosani korealaista ihonhoitorutiinia! Kosteuttavista hoitovesistä Lumenen Lähde Beauty Lotion* toimii todella hyvin. Mikäli iho kaipaa kosteutuksen lisäksi kirkastusta ja elinvoimaa, kannattaa kokeilla Erborianin Yuza -hoitonestettä.

6. Seerumi: Seerumeita on niin laidasta laitaan, että tähän kohtaan on vaikeaa valita vain yhtä tai kahta. Päädyn kuitenkin suosittelemaan omia pitkäaikaisimpia suosikkejani. Kosteuttavista seerumeista nostaisin esiin (taas kerran) Lumenen Lähde -sarjan seerumin*, ravitsevista seerumeista taas L'Occitanen Immortelle -seerumin* ja ihoa uudistavista seerumeista jo kulttimaineeseenkin nousseen EGF-kasvutekijää sisältävän BioEffectin EGF -seerumin*.

7. Sheet mask: Sheet maskeja löytyy nykyään lähes jokaiselta kauneusbrändiltä, mutta itse luotan edelleen eniten korealaisen kosmetiikan merkkien tuotteisiin. Käytössäni ovat olleet monesti esimerkiksi Skin79:n* ja Holika Holikan* sheet maskit sekä Erborianin bambumaski.

8. Silmänympärysvoide: Etenkin kesäaikaan kevyenä ja viilentävänä silmänympärysvoiteena toimii Lumenen Lähde -sarjan geelivoide*. Tuote kannattaa säilyttää jääkaapissa, jolloin viilentävä teho korostuu entisestään. Ravitsevammista tuotteista nostaisin esiin huippusuositun Ole Henriksenin Banana Bright -voiteen*, joka sekä kirkastaa että kosteuttaa silmänympärysihoa tehokkaasti. Ehdottomasti hintansa arvoinen tuote.

9. Kosteusvoide: Päivävoiteena käytössäni on tällä hetkellä Erborianin Yuza Sorbet -voide, joka on essencen ohella myös kirkastava ja kosteuttava. Tätä ennen käytin loppuun kuvissakin näkyvän Lumenen Lähde Intense Hydration* voiteen. Etenkin tämä Lumenen voide on yksi kaikkien aikojen suosikkejani ja ollut käytössäni jo pitkään.

10. Sleeping pack: Ihoa yön aikana kosteuttavista ja ravitsevista voidenaamiosta nostaisin esiin luonnonkosmetiikan saralta Mádaran SOS -sarjan Instant Moisture & Radiance Hydra Maskin*. Sen sijaan korealaisen kosmetiikan brändeistä olen käyttänyt etenkin TonyMolyn supersöpössä banaanipakkauksessa olevaa Banana Sleeping Packia*.


Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika