Slider

ALGORITMI OIKEAN MEIKKIVOIDESÄVYN LÖYTÄMISEKSI: FINDATION

2/25/2019


Mukavaa maanantaita ja alkanutta viikkoa! Tämä postausaihe tuli mieleeni, kun juuri viikonloppuna kamppailin ihoni ja sille sopivan meikkivoidesävyn kanssa – kesäksi ostetut sävyt kun tuntuvat nyt liian tummilta ilman itseruskettavaa, ja haluaisin löytää uusia vaihtoehtoja niin sanotuiksi "talvisävyiksi" eri meikkivoiteista. Muistan jonkun kauneustubettajan aiemmin maininneen tästä sivustosta, ja nyt sain aikaiseksi testattua vinkkiä käytännössä. Jos siis olet kamppaillut välillä oikean meikkivoidesävyn löytämisen kanssa, lue eteenpäin!
Kyseessä on australialainen verkkosivusto nimeltä Findation, joka toimii algoritmin perusteella – sivustolle on syötetty tavallisten naisten käyttämiä ja itselleen sopivan sävyiseksi kokemia meikkivoiteita ja niiden eri sävyjä, joiden pohjalta se osaa laskea sinulle mahdollisesti sopivimman sävyn. Jotta algoritmi toimisi, tulisi sinulla olla entuudestaan vähintään yksi itsellesi hyväksi havaittu meikkivoiteen sävy. Sivustolle voi lisätä myös peiteaineita, mutta niiden kohdalla huomauttaisin itse olemaan varovainen, sillä monesti peiteaine on omaa ihonsävyä vaaleampi ja esimerkiksi silmänalusille myös sopii kirkastavaksi tuotteeksi hieman omaa sävyä vaaleampi tuote. Käyttäisinkin itse laskennassa ja tuloksia tarkasteltaessa ainoastaan meikkivoidesuosituksia.

Jotta sävy osuisi parhaalla mahdollisella tavalla oikeaan, ei sivustolle kannata syöttää meikkivoidesävyjä, jotka ovat sopivia tiettynä ajankohtana vuodesta – esimerkiksi siis minun kohdallani näitä nyt liian tummia kesän sävyjä. Jos kaapista löytyy tuote, jonka sävy sopii ihollesi suhteellisen hyvin kaikissa tilanteissa, käytä ko. tuotetta ensisijaisena verrokkina. Toisaalta, jos etsit vaihtoehtoja erityisesti kesä- tai talvikäyttöön, kannattaakin verrokiksi valita omasta valikoimasta se juuri kesällä tai talvella sopiva sävy. Itse päädyin syöttämään ohjelmaan verrokeiksi näin kevättalvella sopivia sävyjä, jotta lopputulos ei olisi kalpealle iholleni liian tumma tähän aikaan vuodesta. Alla kuvakaappaus siitä, miten lisäsin omat käyttämäni sävyt sivustolle:

Kun kaikki mahdolliset sävyt on lisätty sivustolle (mitä enemmän mahdollista syöttää, sen tarkempi on myös lopputulos), laskee ohjelma sinulle sopivia vaihtoehtoja eri tuotteista. Yllätyin itse positiivisesti, että mukana oli myös Lumenen tuotteet australialaisesta sivustosta huolimatta! Sen verran mitä itse tunnen sävykarttaa ja oman ihoni pohjasävyä, voin sanoa suurimman osan sivuston tarjoamista vaihtoehdoista osuvan oikeaan. Muutamassa kohtaa sivusto tarjosi minulle pinkkipohjaisia sävyjä, vaikka tiedän olevani pohjasävyltäni enemmän lämmin keltapohjainen. Toisaalta, swatchaamatta en osaa sanoa vaikka nuokin sävyt olisivatkin minulle sopivia - sävyjen nimet ja vivahteet kun voivat vaihdella todella paljon tuotekohtaisesti.

Jos tykkää tilata meikkejä paljon esimerkiksi verkkokaupasta tai pohtii jonkun sellaisen merkin kohdalla oikeaa sävyä mitä ei saa Suomesta, on tämä verkkosivusto hyvä apu hutiostosten estämisessä. Vaikka täyttä matchia ei varmasti kukaan voi luvata, on varmasti sävyn suunta ainakin paremmin oikea kuin pelkkää verkkokaupan kuvaa katsomalla. Kannattaakin testata miten sivusto toimii omalla kohdalla, jos etsinnässä on ollut esimerkiksi uusi meikkivoide itselle vieraammalta brändiltä. Ennen ostoksille lähtöä oman listan voi myös tilata sähköpostitse, jolloin se tallentuu ja kulkee aina mukana.

Toivottavasti tästä vinkistä on myös teille apua ja kertokaahan kokeilunne jälkeen, osasiko sivusto ehdottaa yhtään oikeaan suuntaan teille sopivia sävyjä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika