Slider

ENSIMMÄINEN JOULU 1O VUOTEEN

12/13/2017

Ihan hullua ajatella, että ensi viikolla on jo jouluaatto! Aina sitä vaan kliseisesti toteaa, että mihin tämä aika oikein katoaa. Erityisen tästä joulusta tekee minulla ja oikeastaan koko meidän perheellemme se, ettemme ole olleet joulua Suomessa kuin viimeksi 11 vuotta sitten. Minä olen ollut siis edellisenä juhlittuna joulunamme 11-vuotias! 

Jollain tavalla olo on samalla hieman ristiriitainen, kun pitkä yhteinen perinteemme joulun lomamatkoista katkeaa, mutta samalla olen toisaalta iloinen perinteisestä perhejoulusta. Saamme tänä vuonna ihan oikeasti 'viettää' joulua, kun viimeisinä kymmenenä vuotena jouluaattoon ja joulupäivään ovat kuuluneet lähinnä shoppailu, turistinähtävyyksien kiertäminen ja ruuan hakeminen pikaruokapaikasta, kun muut mestat eivät ole olleet auki/pöydät on varattu täyteen. Toisaalta tämä perinteisen joulun viettäminen on myös herättänyt meidän perheessämme kysymyksen siitä, mikä on meille 'perinteinen' joulu? Miten sitä vietetään, kun ei ole perinteitä? 

Meidän Helsingin kodissamme aloitettiin joulu hankkimalla joulukuusi jo kolme viikkoa sitten. Ajattelin, että nyt kerrankin kun sen kuusen saan, haluan ottaa siitä kaiken ilon irti! Olimmekin huvittavasti Vantaan Plantagenin ensimmäiset joulukuusenostajat. Siitä hyvästä olisi pitänyt jo melkein saada alennusta tai kunniakirja vuoden parhaan jouluhullun tittelistä.

Tänään joulun vietto alkaa myös perheeni luona sillä, että haemme joulukuusen myös tänne. Minä vastaan koristeluista, ja oikeastaan myös koko jouluaaton ohjelman suunnittelusta - mitä siis keksiä, kun ei ole perinteitä mitä toistaa vuodesta toiseen? Olen kovasti yrittänyt kysellä esimerkiksi ystäviltä ja kaveripariskunnilta miten he viettävät joulua, ja sieltä olenkin napsinut muutamia ideoita meidän jouluumme. Ainakin varmaa on se, että meillä ei syödä perinteisiä jouluruokia, vaan menu modernisoidaan rankalla kädellä. Tämän lisäksi ajattelin hankkia meille jouluksi muutamia lautapelejä pelattavaksi ja varmaan myös muutaman lahjan avattavaksi, vaikka lahjoja meidän perheessä ei muuten jaeta. 

Kaikkein tärkeimpänä joulun ohjelmana on varmasti kuitenkin yhdessäolo, ajan viettäminen kerrankin kunnolla keskenään. Toisaalta olemme aina sitä reissuillamme tehneetkin, mutta nyt se toteutuu vain hieman eri muodossaan. On ihan hauskaa päästä näin pitkän tauon jälkeen kokemaan joulu ns. aikuisen silmin!

Olisinkin tähän postaukseni ja pohdintojeni loppuun halunnut vielä kysyä teiltä, että mitä teidän jouluperinteisiinne tai aattonne ohjelmaan oikein kuuluu? Olisiko teillä antaa vinkkejä, mitä kaikkea touhuta perheen kanssa jouluaattona? 


2 kommenttia:

  1. Aattoaamuna saunaan, minkä jälkeen on pakko asettua tv:n ääreen katsomaan Lumiukko! Jossain vaiheessa ruokaillaan. Lahjat avataan vasta illalla. Joulupäivänä on mennyt perinteisesti mummulassa, tapaninpäivänä taas voidaan pyytää joitain sukulaisia kahville. Rauhallinen perhejoulu siis! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hyvältä! Meilläkin taitaa kuulua suunnitelmiin joulusauna ja lahjojen avaaminen vasta illalla ruuan jälkeen :)

      Poista

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika