Slider

MARIMEKKO OUTLET

2/17/2017



Olen suomalaisen designin suurkuluttaja, ja erityisesti rakastan Artekia sekä Marimekkoa. En oikeastaan ollut koskaan edes ajatellut, että jälkimmäisellä olisi outlet-myymälöitä Suomessa, mutta asia valkeni minulle käydessäni Jyväskylän Marimekon myymälässä sovittamassa uutta Ilma-paitaa pallokuosissa. Kysyin myyjältä onko aikaisempi nepparillinen malli kadonnut kokonaan, ja hän sanoi että sitä voi löytyä vielä outleteista hieman edullisempaan hintaan. Kysyin heti mistä löytäisimme lähimmän outletin, ja kappas - sehän löytyi kotimatkamme varrelta Heinolasta. Toinen minua lähellä oleva outlet olisi Helsingin hertsikassa, ja sinne aiommekin suunnata seuraavana. 

Outletin valikoimissa on siis b-laadun tuotteita, joissa on jokin pieni virhe joka ei kuitenkaan haittaa käyttöä. Näin opiskelijabudjetilla siis täydellinen suomalaisen designin ystävälle! Myynnissä oli muun muassa tasaraita-paitaa 20 prosentin alennuksella, samoiten mm. sukkia, keittiöliinoja, patakintaita, astioita, t-paitoja jne. Itse lähdin sinne metsästämään juuri pallopaitaa, jota ei valitettavasti ainakaan sillä hetkellä valikoimassa ollut. Myyjä kuitenkin sanoi, että outletin tuotteet eivät ole kovin hyvin ennustettavissa ja että valikoima saattaa vaihdella todella paljon myymälöittäin sekä viikoittain. Vinkkinä siis outlettiin menijöille: älä lähde metsästämään mitään tiettyä tuotetta, koska saatavuus ei ole koskaan taattu. Lähde outlettiin asenteella, että mennään tekemään löytöjä. 





Jonkin aikaa pientä myymälää kierreltyäni ja poikaystäväni alettua kyllästymään, päädyin ostamaan seuraavanlaisen setin: tasaraitasukat, kahdet iPad-kuoret sekä tyynyliinan unikkokuosissa. Kaikkein suurimmat löydöt olivat ehdottomasti nuo poistossa olleet iPad kuoret, jotka sopivat juuri mun padiini. Ne maksoivat 2 euroa kappale! Otin omani unikko- ja siirtolapuutarhakuosissa. Näiden lisäksi sukista maksoin alennuksen jälkeen 10 euroa, ja tyynyliinasta 11 euroa. Yhteissumma, alle 25 euroa. En valita.







Oletteko te tehneet löytöjä Marimekko-outletista?


2 kommenttia:

  1. Minäkin rakastan Marimekkoa, ja yleensäkin suomalaista designia. Opiskelijana itsellänikään ei älyttömästi ole varaa sijoittaa sisustukseen, mutta toisaalta olen ajatellut, että mieluummin ostan aikaa ja käyttöä kestävää, kuin sellaista, joka hajoaa alta aikayksikön. Iittalan outletissa olen Arabiassa käynyt, mutta siellä on nykyisin paljon pienemmät valikoimat kuin ennen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin niin! Mä myös näen esimerkiksi Marimekon paidan sijoituksena, joka kestää aikaa ja muotien muuttumista. Mä en ole koskaan käynytkään Arabian outletissa, ehkä pitää suunnistaa sinne seuraavana!

      Poista

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika