Slider

MEMPHIS, TENNESSEE

12/20/2016



4 päivää Memphisissä on nyt takana, ja olemme suunnanneet seuraavaan kohteeseen Dallasiin. Memphis näyttäytyi minun silmissäni aitona amerikkalaisena kaupunkina - täällä ihmiset elävät arkista elämäänsä eikä kaupunkia ole rakennettu turismin varaan. Täällä huomaa myös sen Amerikan toisen puolen, eli kahtia jakautuneen väestön. Toisaalla on todellista köyhyyttä, rikollisuutta, kodittomia ja paikkoja joissa ei uskalla liikkua ja toisaalla taas hulppeita kartanoita ja luksushotelleja. Kaiken kaikkiaan Memphis kuitenkin antaa perspektiiviä kaikelle sille "keinotekoiselle" Amerikalle jota esimerkiksi New Yorkissa, Miamissa ja Los Angelesissa on tottunut näkemään. 

Täällä ymmärtää sen, miksi Trump äänestettiin uudeksi presidentiksi - kansan voi jakaa helposti kahtia konservatiiveihin ja liberaaleihin, näiden osavaltoiden näytellessä roolia erityisesti ensimmäisen osalta. Kirkkoja on joka puolella ja uskonnollisuus näkyykin todella suuresti kaikkialla. Sen lisäksi esimerkiksi aselait ovat todella löyhät, ja siviileillä on täysi oikeus kantaa mukanaan asetta ja tarvittaessa sillä myös puolustaa itseään (esim omalla tontillaan). Onkin aika huvittavaa lukea ostoskeskusten ovista, miten muistutetaan että tänne ei mukanaan saa omaa asetta tuoda. 

Myöskin lihansyönti ja metsästys näyttelevät täällä etelävaltioissa suurta roolia. Kun ajoimme Louisianasta Mississippin läpi tänne Tennesseehen, tuli moottoritiellä kokoajan vastaan teuraskuljetusautoja ja pellot olivat täynnä laiduntavaa karjaa. Omituista oli myös se, miten tänne oli rakennettu keskelle Memphisin keskustaa jättikokoinen pyramidinmuotoinen rakennus, joka oli täynnä metsästys- ja ulkoilutarvikkeita. Tässä kompleksissa oli tottakai myös lapsille oma alueensa, jossa heitä pienestä pitäen opetettiin leikkiaseilla ampumaan vesilintuja. 

Monenlaisia kontrasteja antaa tähän maahan kyllä vierailu näissäkin osavaltioissa. Turistille jää helposti vääränlainen kuva Amerikasta, jos vierailee ainoastaan rannikoiden suurissa kaupungeissa. Elämä ja asenteet täällä keski- ja etelämaassa muistuttavat hyvinkin vahvasti kansalaisten diversiteetistä - aborttikieltoineen, aselakeineen ja asenteineen. Toisaalta täytyy sanoa, etten ole missään muualla Amerikassa kohdannut yhtä ystävällisiä ja avuliaita ihmisiä kuin täällä - siitä nämä osavaltiot ovat myös kuuluisia.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika