Slider

Kosmetiikkaa alle 5 eurolla? Testissä Essence

6/29/2016


Kuulun Facebookissa Nordic Style & Beauty- nimiseen ryhmään, jossa jaetaan laidasta laitaan erilaisia kauneusvinkkejä, meikkisuosituksia sun muuta. Tästä ryhmästä sain käyttökokemuksia muun muassa miesten partavoiteen käytöstä meikkiprimerina, ja sieltä bongasin ensimmäisenä myös tämän meikkimerkin. Essenceä oli ryhmässä kehuttu paljon, ja ensin olin kuitenkin todella skeptinen tällaisen "halpismerkin" tuotteita kohtaan. Yleensä kun olen itse käyttänyt lähes poikkeuksetta vain arvokkaampia ja hyväksi havaittuja brändejä. Kuitenkin pienen kypsyttelyn jälkeen päätin suunnata paikalliselle Tokmannille, ja tehdä pyhiinvaellusretken kaupan Essence-ständille.

Hyvä puoli tässä kosmetiikkaharakkana olemisessa on se, että kriittisyys ja laatutietoisuus tuotteista lisääntyy kokoajan. Olen oppinut tunnistamaan tuotteiden koostumuksesta ja pigmenttisyydestä onko tuote toimiva vai ei, ja tätä tietotaitoa käytin hyväksi myös Essencen kohdalla. Tutkin ständillä pitkään eri tuotteita läpi ja kokeilin niitä, joista parhaat suositukset olin kuullut. Parin shoppailukerran jälkeen ostoskoriin päätyivät tranclucent mattapuuteri, mattainen concealer, poskipuna, huultenrajauskyniä, ripsiväri sekä monoluomiväri. Arsenaali kasvoi melko suureksi myös siitä syystä, että jokaisen tuotteen sai alle 5 euron hintaan. 



Ja mikä on tuomio? Testailin ständillä tuotteiden pigmenttisyyksiä ja koostumuksia, ja voin heti alkuun sanoa että en tykännyt muiden peitevoiteiden koostumuksista enkä contour-paletin, luomiväripalettien ja aurinkopuuterin pigmenttisyydestä. Meikkivoiteista en osaa sanoa, sillä niitä en jäänyt swatchailemaan. Meikkivoiteissa luotan vain ja ainoastaan hyväksi havaitsemiini tiettyihin luottosävyihin! Mutta jos joku teistä on meikkivoiteita Essenceltä kokeillut, kertokaa ihmeessä kokemuksistanne. 

Ostamani tuotteet sen sijaan osoittautuivat kaikki oikein hyviksi ja toimiviksi. Erityisesti tykkään huultenrajauskynistä, joita onkin paljon joka paikassa kehuttu. Niillä oli hintaa 1,25e kappale. Tämän lisäksi super positiivinen yllätys oli translucent mattapuuteri, joka maksoi kolmisen euroa. Sävy ei jätä iholle pigmenttiä, mutta poistaa kiillon oikein hyvin.

(Löysin Essencen tuotteista suomenkielisen kuvauksen ja tuotevalikoiman esim. tästä osoitteesta). 






Olen aikaisemmin tosiaan ollut todella kriittinen näitä halpismerkkejä kohtaan (huom. halpismerkki = alle 10 euroa maksavat tuotteet, eli en laske tähän kategoriaan edes Maybellineä, Rimmeliä yms markettituotteita). Aina on ollut sellainen olo, että rahat menevät vain hukkaan eikä näin halpa tuote voi oikeasti toimia. Näistä on kuitenkin moni kauneusvloggaajakin puhunut, ja kyseessä on melko laajalle maailmassa levittäytynyt brändi. Muuten, merkki on myös cruelty free eli siitäkin plussaa! 

Jos joku siis miettii, että onko Essencen tuotteet kokeilemisen arvoisia, sanoisin että osa tuotteista on kyllä. Kannattaa kokeilla ja testailla kaupassa, erityisesti puuterimaisten tuotteiden pigmenttisyys vaihtelee paljon. Peiteaineista suosittelen ainoastaan tuota mattifying-concealeria. Tuotteet ovat kuitenkin niin edullisia, keskimäärin 1-3 euroa kappale, että näitä voi ostaa testiin melko huoletta. Itse olin kuitenkin positiivisesti yllättynyt, ja tällaisen edullisemman merkin tuotteilla uskaltaa kokeilla vähän rohkeampiakin värejä ja lookkeja itselleen!  


4 kommenttia:

  1. Anonyymi6/30/2016

    Muutama vuosi sitten ostin testailumielessä kyseisen merkin meikkivoiteen ja kertakokeilun jälkeen päädyin sen heittämään roskiin. Meikkivoide teki kasvoista todella likaisen näköiset ja harmahtavat. Voide ei koostumukseltaankaan ollut hyvin levittyvä. Tiedä sitten onko tuotetta kehitetty vuosien varrella parempaan suuntaan, en ole uskaltautunut enää itse ostamaan :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä itse olen myös aika skeptinen meikkivoiteiden suhteen. Luotan usein vain muutamaan hyväksi havaittuun merkkiin. Tämänkin merkin kohdalla voidaan tosiaan todeta, että muutamat tuotteet toimivat, osa taas ei. Meikkivoiteita en itse edes kokeillut, mutta taidan myös jättää kokeilematta :D

      Poista
  2. Anonyymi7/02/2016

    Mulla pisti silmään, että totesit merkin eläinkokeettomuuden olevan plussaa - kiinnostaisi kuulla sun näkemyksiä siitä, ostatko eläimillä testattua kosmetiikkaa vai pyritkö eläinkokeettomuuteen? Ymmärrän kyllä, että tää on hankala ja aika ristiriitainenkin aihe.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pyrin eläinkokeettomuuteen kaikessa käyttämässäni kosmetiikassa. :)

      Poista

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika