Slider

Takaisin taistelijaksi - BodyCombat

2/28/2016




Tuossa hetki sitten kerroinkin teille aiheesta "mihin katosi entinen jumppalaura". Tuossa postauksessa myös mainitsin, kuinka haluaisin lähteä etsimään sitä vanhaa liikunnan iloa takaisin myös niihin lajeihin, joissa käyminen on tässä menneiden vuosien aikana kokonaan jäänyt. Yksi näistä lajeista oli BodyCombat, johon menemisessä on oikeastaan tullut minulle ihan kunnon seinä vastaan.

Kun ohjelmat vaihtuvat ja meneminen jää, kynnys hypätä takaisin lajin pariin vaan kasvaa ja kasvaa. Jossain vaiheessa kiinnostuskin combatia kohtaan katosi sitten kokonaan, ja taukovuosia on nyt tainnut tulla reilut kaksi- ehkä jopa kolme. Tämän edellisen postauksen innoittamana ajattelin kuitenkin ottaa härkää sarvista ja lähteä kohtaamaan sitä suurta combatmörköäni :D




Ensimmäinen askel on virtuaalitunnit. Balanssin jumppasalin ollessa vapaana päädyin laittamaan ohjelman 66 pyörimään ja kokeilemaan että miten sitä kunto kestää. Aluksi olin todella epäileväinen ja ajattelin ihan oikeasti kuolevani siihen paikkaan :D Ekat biisit meni, ja aloin kuitenkin päästä hommaan taas kiinni. Kunhan hiukan himmaili potkuissa ja askelkyykkyjen yms. määrässä, huomasin lopulta kasibiisin kohdalla että hei - mähän tein sen! Ei se combatti nyt niin raskas sitten ollutkaan, tai toisin sanottuna minun taistelukuntoni romahtanut parissa vuodessa! 

Koen ehkä eniten ongelmalliseksi combatin kohdalla itselleni edelleen punnerrukset ja todella rankat, sykettä kohottavat kappaleet. Niissä alkaa helposti pyörryttää ja tulee paha olo. Esimerkiksi tämän ohjelman 66 kohdalla lähdin seiskassa ihan liian kovasti liikkeelle ja puolta vaihdettaessa oli pakko pysähtyä hetkeksi vaan haukkomaan happea. Olen kuitenkin nyt päättänyt antaa itselleni sen verran siimaa, että kaikkea ei heti tarvitsekaan tehdä täysillä. Riittää kun tekee niin kuin itsestä parhaalta tuntuu, ja joka kerta vähän lisää sitä epämukavuusalueelle menemisen määrää.




Ehkä joku päivä pitäisi mennä muistelemaan saliin myös niitä omia vanhoja lemppareita combatista, se voisi olla seuraava askel tämän suunnitelman toteuttamisessa. Muutamia jotka heti ekana nousevat mieleen on esimerkiksi The Black Pearl (paljon takapotkuja), muay thai So What (toodella vanha legenda), ja kaikkein päällimmäisenä powerkappale If I Were You. Kuten silloin aikaisemmin mainitsin, haluaisin taas saada ne kylmät väreet ja kiksit vaan hyvistä jumppabiiseistä. Ehkä tuollainen nostalginen muistelohetki voisi tuoda ne tunteet taas pintaan? 

Mutta siis, tällaisilla ajatuksilla täällä mennään eteenpäin combatin kanssa! Muutaman kerran veivaan vielä virtuaalitunteja ja sitten next level onkin paluu takaisin livetunneille, tuttujen ohjaajien pariin Balanssille. Siitä varmastikin raportoin sitten taas ihan erillisen postauksen muodossa ;)



2 kommenttia:

  1. Mun viimeisin body combat oli ainaki "melko" kuluttava. Olin muutenki pikkasen pahalla tuulella niin tuli tehtyä hiukka kovaa, hups :D Mutta olo parani huomattavasti! ;D Tänään ois HIIT-tunti edessä:)

    Keräiletkö sinä jotain muutaki designia? Tarkoitan astioita tai sisustusjutskuja tms? Jos niin ois kiva kuulla siitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En keräile vielä mitään tiettyä sarjaa :) Omistan aika sekalaista, esim. Marimekkoa, hobstaria ja Teemaa. Mutta niistäkin voisin joskus kirjoitella postauksen!

      Poista

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika