Slider

New York tips

2/02/2016




Jos olet ensimmäistä kertaa kaupungissa, älä missaa Empire State Buildingia. Saavu paikalle aikaisin aamusta, jolloin vältät jonottamisen. 

Talviaikaan luistelu Rockefeller Centerissä on klassikko. Varaudu täälläkin jonoihin. Kauneinta ja tunnelmallisinta on auringon laskettua.

Central Park on tottakai must- see. Aloita eteläpäädystä, ja etene kohti pohjoista. Kun voimat loppuvat, voit kävellä puiston länsipuolelle ja napata metron lähes mistä tahansa takaisin keskutaan. 




Metrolla liikkuminen on ehdottomasti paras vaihtoehto - New Yorkin metro on yksi maailman laajimpia ja toimivimpia julkisen liikenteen systeemejä. Osta joko kertalippu tai esim. 6 päivän MetroCard, jolla voit liikkua rajattomasti koko viikon ajan. Esimerkiksi Times Squarelta pääset 10-15 minuutissa Chinatownin nurkille alakaupunkiin. 

Lentokentälle kannattaa mennä myös junalla. Ruuhkat kaupungista pois siirryttäessä ovat aivan järisyttävät, ja saatat jonottaa tunneliin pääsyä parhaimmillaan yli tunnin.




Keskikaupungilla vieraile Times Squarella, mutta älä varaa tähän koko päivää. Samassa ympäristössä on myös paljon muuta ihailtavaa - Rockefeller Centre, Saks Fifth Avenue ja mm. monista tv-sarjoista tuttu kaupungin kirjasto. 

SoHon kaupunginosa ansaitsee myös oman vinkkinsä. Kadut ovat täynnä pieniä, tyylikkäitä putiikkeja ja kahviloita. Lisäksi täällä sijaitsee New Yorkin Ladureé- liike. 

Tee päivällisvisiitti Little Italyn alkuperäisiin italialaisiin ravintoloihin. Reilulla kympillä saat ihanaa pastaa tai pizzaa - olo on kuin olisit hetkellisesti saapunut Italiaan. Sama toimii myös Chinatownin kohdalla. Oma suosituksemme on Anthony Bourdainistakin tuttu ravintola XI'an




Vapaudenpatsaan ihailu onnistuu oikein hyvin myös Manhattanilta käsin. Ota metro Battery parkiin, ja käy ihastelemassa sieltä käsin patsasta täysin ilmaiseksi. Samalla kävelymatkan päässä ovat mm. WTC-muistomerkit sekä Wall Street. 

Brooklynin puolella vierailu kannattaa suorittaa myös metroa käyttäen. Ota aamupäivästä metro sillan toiselle puolelle ja sieltä pääset kävellen Brooklyn Bridgelle ja takaisin Manhattanille. Kävelymatkaa ei tällöin kerry aivan tuhottomasti, sillä silta on itsessään jo todella pitkä. Samalla ehdit myös nähdä Brooklyniä. 

..ja viimeinen on ehdoton NYC-vinkki: näytä aina siltä että tiedät ehdottomasti minne olet menossa. Toki unohtamatta sitä joka aamuista Starbucksin takeaway- lattea toisessa kädessä!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika