Slider

LÄMMITTÄVÄ PUNAJUURI-BATAATTIKEITTO (VEG)

11/04/2018


Bongasin tämän reseptin uusimmasta Avotakasta, jossa Goodio -suklaabrändin perustaja Jukka Peltola kertoi ruokafilosofiastaan ja jakoi samalla suosikkireseptejään. Inspiroiduin kyseisestä jutusta heti, ja haluankin testata kaikki jutussa olleet reseptit ehdottomasti läpi! Ensimmäisenä testiin pääsi punajuuri-bataattikeitto, joka osoittautui meidän taloudessa täydelliseksi illalliseksi pimeään ja kylmään sunnuntai-iltaan. Ajattelin jakaa reseptin myös teidän kanssanne ja jos haluat tsekata muutkin Jukan reseptit, ne löytyvät Avotakan marraskuun numerosta!
2 bataattia
3-4 punajuurta
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
2 tl oliiviöljyä
vettä
2 tl tuoretta inkivääriä
400 ml kookosmaitoa

Pilko sipuli. Kuullota sipulia kevyesti oliiviöljyssä noin viisi minuuttia, jonka jälkeen lisää joukkoon valkosipulit ja kuullota vielä minuutti. Kuori ja kuutioi bataatit sekä punajuuri, lisää ne kattilaan ja kaada päälle vettä niin, että raaka-aineet juuri peittyvät. Keitä hiljalleen miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia tai kunnes bataatit ja punajuuret ovat kypsiä. Lisää lopuksi keittoon kookosmaito ja inkivääri raasteena ja surauta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella tai blenderissä.
Tein omaan keittooni pieniä muutoksia suhteessa alkuperäiseen reseptiin muun muassa maustamisen suhteen. Lisäsin keittoon reseptistä poiketen rouhittua merisuolaa, sillä ilman suolaa keitto tuntui hieman liian makealta. Suolan lisäksi lisäsin sekaan hyppysellisen chiliä ja hieman ylimääräistä inkivääriä tuomaan lämmittävää tunnetta ja makua. Reseptissä keiton päälle neuvottiin tekemään vielä erillinen basilikapistou, mutta pinjansiementen puuttuessa tyydyin omassa versiossani pelkkään basilikasilppuun. Keiton kanssa vielä tuore kaurasämpylä ja täydellinen syysillan lämmittäjä on valmis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika