Slider

TERVETULOA TOUKOKUU - KUULUMISIA

5/01/2019

Ihanaa vapunpäivää! Ajattelin näin toukokuun alkajaisiksi tulla pitkästä aikaa päivittelemään kuulumisia. Meillä vappu meni perinteisten vappujuhlien merkeissä siirtolapuutarhalla, ja nyt vapunpäivänä kokattiin itse brunssia. Railakkaampia opiskelijavappuja on jo sen verran takana, että nykyään enemmän houkuttelee rauhallinen illanvietto ja freesi vapunpäivä. Toivottavasti säät ovat suosineet juhlijoita ympäri Suomen, ainakin täällä etelässä aurinko on paistellut kivasti.

Sain juuri ennen vappua sopivasti erään verkkokurssin intensiiviviikon päätökseen. Kurssilla esittelimme kukin omat tutkivat esseemme videolla muille ja keskustelimme sitten viikon ajan eri päivinä eri töistä. Avoimen kursseilla on mahtavaa, kun mukana on opiskelijoita niin erilaisista taustoista, ammateista ja ikäryhmistä. Minä olin tällä kertaa nuorin (ja kokemattomin), mutta toisaalta minulla on antaa muille opiskelijan näkökulmaa ja esimerkiksi akateemisen viittaamisen ja kirjoittamisen vinkkejä. Minä sitten saan taas vastineeksi kokeneemmilta käytännön työssä tehtyjä havaintoja ja esimerkiksi näkökulmia siihen, miten jokin sosiaalityön periaate toteutuu käytännössä. Kyseessä oli eriarvoisuuteen ja sosiaalisiin ongelmiin pureutuva kurssi, joka antoi taas paljon miettimisen aihetta sekä perspektiiviä omaan elämään. Myös ammatillisesti on mielenkiintoista huomata, miten jokaisen kurssin jälkeen maailmaa katsoo hieman eri tavoin, ymmärtäväisemmin.
Tästä opinnot jatkuvat toukokuun loppuun sosiaalioikeudella, jossa olisi tehtävänä muutamien oikeustapausten ratkaisut, korkeimman hallinto-oikeuden ratkaisujen lukeminen, oikeusasiamiehen ratkaisuihin ja kannanottoihin perehtyminen sekä oppimispäiväkirjan kirjoittaminen. Oikeudelliset opinnot ovat olleet kyllä yksi tämänastisen opiskeluaikani antoisimmista kursseista, koska käytännössä huomaan sen, miten oma ymmärrys asioista muuttuu. Samalla kun opin ymmärtämään sosiaalityöntekijän tekemien päätösten oikeudellista pohjaa, oppii myös ymmärtämään suomalaista oikeusjärjestelmää paremmin. Voisin puhua tuosta kurssista vaikka kokonaisen postauksen verran, mutta todetaan tässä yhteydessä nyt vain tiiviisti, että suosittelen oikeudellisia opintoja ihan kaikille.

Muuten tänne kuuluu oikein hyvää. Arki sujuu ja viikot hujahtavat nopeasti ohitse. Opintojen ja satunnaisten töiden ohella olen pyrkinyt liikkumaan nelisen kertaa viikossa. Näistä kaksi kertaa on kuntosalin puolella ja kaksi jumppaa – olen löytänyt mm. BodyPumpin ja BodyCombatin uudelleen! Pitkän tauon jälkeen on erityisen motivoivaa huomata, miten nopeasti kunto ja suorituskyky tunneilla kasvaa. Pumpissa tämä näkyy konkreettisesti painojen määrässä ja combatissa taas ehkä siinä, miten jaksaakin yhtäkkiä hypätä korkeammalle tai tehdä juoksupolvet loppuun. Voisin joskus kirjoittaa treeneistä entisen aikojen tapaan tarkemminkin. Mitä haluaisitte kuulla treeniin liittyen?
Nyt kuluvien kuukausien aikana postausideat ovat olleet jotenkin vähissä, eikä blogille ole ollut niin paljoa aikaa kuin olisin halunnut sille antaa. Toivotaan, että kesää kohti tilanne muuttuu ja ehdin päivittelemään useammin. Edelleen tykkään kirjoittaa pitkiäkin postauksia, mutta monesti ajanpuute ja se kuuluisa luovuuden lukko vain iskevät päälle. Monella tapaa olen ollut myös epävarma siitä, mitä te haluatte blogista lukea ja toisaalta siitä, miten itse identifioisin blogini nykyään – kirjoittaisinko pelkästä kauneudesta ja kosmetiikasta vai myös esimerkiksi sisustuksesta ja opiskelusta? Treenistä? Haluaisitteko asukuvia? Kaikki ajatukset ja toiveet tähän liittyen ovatkin erittäin tervetulleita, jos niiden avulla saisin myös omia ajatuksiani blogin suhteen kasaan.

Vielä tämän sillisalaatin lopuksi ajattelin kertoa pienen perheenjäsenemme, eli Kaapon kuulumisia! Kaapo on kotiutunut meille hyvin, ja jo ensimmäisen päivän iltana hän hyppikin iloloikkia parvekkeella. Nyt vajaan viikon asustelun jälkeen hän tulee jo (lähes joka kerta) kutsusta luokse ja kiipeilee pitkin sohvan selkätyynyjä. Melko villi persoona, jos näin lyhyesti kuvailisi. Hänessä on sen verran virtaa, että harkitsen jopa esteiden hankkimista, jotta päästäisiin purkamaan energiaa kanihyppyyn. Allergian suhteen sen verran päivitystä, että allergiaoireita on – ei tosin ainakaan vielä mitään niin radikaalia ja pahaa, että pitäisi olla huolissaan. Toivotaan, että kaikki menee hyvin ja ettei allergia tästä pahene. 

Iloista ja aurinkoista alkavaa toukokuuta – palataan!

2 kommenttia:

  1. Mulla on myös paljon hyviä kokemuksia avoimen kursseista, ja ylipäätään on hienoa, että meillä kaikilla on mahdollisuus kokeilla erilaisia kursseja alasta tai koulutuksesta riippumatta :) Siellä tutustuu myös uusiin ihmisiin :)

    Ihania brunssikuvia ja kukkia!:)
    Ida
    http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se on. Avoin tarjoaa joustavia mahdollisuuksia opiskeluun, joka on paras ratkaisu esimerkiksi omassa elämäntilanteessani. Toisaalta on myös hyvä, että avoin tekee yhteistyötä yliopiston kanssa ja kurssit on suoraan hyväksiluettavissa osaksi tutkintoa.

      Kiitos kivasta kommentista! :)

      Poista

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika