Slider

PARHAAT PODCASTIT

6/29/2018


Kuluneen kevään aikana someen on noussut selvästi uusi trendi, nimittäin podcastit - erityisesti siis bloggaajien tekemät podcastit. Jos tämä on sinulta sattunut menemään ohi, niin kyseessä on siis erilaiset säännöllisesti julkaistavat ohjelmat, jotka perustuvat pelkkään audioon poiketen täten esimerkiksi Youtubesta. Olen itse kuunnellut podcasteja jo vuodesta 2013 siitä saakka, kun Aamulypsy teki comebackin ja päivän kohokohdat tulivat aina iltapäivästä nettisivuille podcastien muodossa. Siitä asti olen aina mieluummin kuunnellut puhetta ja esimerkiksi hauskoja keskusteluohjelmia mieluummin kuin pelkkää musiikkia. Kannattaa kokeilla esimerkiksi kotitöiden lomassa laittaa hauska podi pyörimään, johon syventyessä unohtaa ihan tekevänsä mitään hommia.

Ajattelin jakaa teille myös muutamia tämän hetkisiä podisuosikkejani, jos vaikka saisitte niistä uusia vinkkejä omalle kuuntelulistallenne. Applen laitteita omistavien kannattaa ladata Applen oma podcast -appi, jossa isoa osaa näistäkin suosittelemistani podeista pystyy seurata. Sen lisäksi toinen kiva appi eri ohjelmien kuunteluun on Sanoman oma Supla -sovellus, josta löytyy muuten myös äänikirjoja kuunneltavaksi. Kertokaahan kommenteissa myös omia podisuosikkejanne, jos ne eivät minun listaltani löydy!

Paras ja alkuperäinen podcast, jossa on koottuna joka arkipäivä saman aamun ohjelman parhaat jutut noin tunnin mittaiseksi paketiksi. Olen kuunnellut tämän pätkän lähes joka päivä vuodesta 2013, eikä vieläkään kyllästytä. Tämä huumori iskee minuun ja podia voi kuunnella myös "toisella korvalla" ilman, että aiheisiin pitäisi syventyä sen kummemmin. Tämä tunti hurahtaa helposti esimerkiksi ruokaa laittaessa ja pyykkejä viikatessa.

Bloggaajien Alexa Dagmarin ja Linda Juholan podcast, joka itse asiassa pyyhki kaikki ennakkoluuloni kyseisiä bloggaajia kohtaan jo ensimmäisessä jaksossa. Kyseessä on podi, jossa puhutaan ilman sensuuria muun muassa teiniaikojen ensimmäisistä räkäkänneistä, miesmokailuista ja seksistä. Kyseinen podi on mahtava juuri siksi, että sillä on niin suuri kontrasti tyttöjen muuten niin siloteltuun blogi- ja somemaailmaan. Näistä jaksoista ei ikinä tiedä, mitä ne tulevatkaan pitämään sisällään!

No Filter on bloggaajien Viena K:n sekä Mustartun podcast, joka keskittyy käsittelemään aiheita laidasta laitaan nimensä mukaisesti ilman suodattimia. Erityisen mielenkiintoinen jakso oli mielestäni avausjakso, jossa käsiteltiin vanhoillislestadiolaisuutta, sillä molemmat bloggaajat omaavat taustan kyseisessä liikkeessä. Sen lisäksi on muun muassa käsitelty ystävyyttä, ekologisuutta ja vanhoillislestadiolaisen yhteisön suhtautumista seksuaalivähemmistöihin. Silmiä avaava ja "syväluotaavampi" podcast, joka vaatii ajatusta mukana pysymiseen.

Muotibloggaajien podcast, jossa keskustellaan molempien naisten arkipäivään liittyvistä asioista. Aiheet ovat mielenkiintoisia ja myös varsin samaistuttavia - esimerkiksi ystävyys, sisustus, muoti ja lapset. Tässä podissa ei mennä mitenkään kovin diippeihin pohdintoihin asti, mutta keskustelua on mukava kuunnella ja samalla näihin tuttuihin aiheisiin saa hieman uutta näkökulmaa. On myös mielenkiintoista kuulla suhteellisen nuorena lapsia saaneiden naisten ajatuksia perhearjen sekä uran yhdistämisestä.

3 kommenttia:

  1. Nonsense on yksi lemppareista & aamulypsy on myös ihan huikea! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Hauska kuulla, että muillakin on samanlainen maku huumorin suhteen :D

      Poista
  2. Itse tykkään Pyjamabileet -podcastista jota pitää Linda Ekroth, Roosa Mononen ja Janina Havia. Tosi viihdyttävä ja menee välillä syvälliseksikin!

    VastaaPoista

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika