Slider

Ruokapäiväkirja 2.3.2016

3/03/2016




Aamupala: 
Moniviljasämpylä, jonka välissä pari viipaletta juustoa, tomaattia ja salaattia. Bulgarianjugurtti
Lasi sokerintonta Juissia.
2 isoa kuppia kahvia.
Monivitamiinit, D-vitamiinit, magnesium ja hairburst-kapseli.



Lounas: Täytettyjä kesäkurpitsoja. 2 kesäkurpitsavenettä, joiden sisällä tomaattikastiketta, tuoretta tomaattia ja paprikaa, sipulia, siemeniä, juustoa sekä sitruunamaustettua oliiviöljyä.
Ruokajuomana vichyä

I know, en ole koskaan ollut mikään maailman paras näiden ruokakuvien kanssa... :'D 

Välipala: 
2 kuppia kahvia
Kinder-suklaapatukka

Treeni, jonka aikana 1l vettä. Treenin jälkeen palautuspalana Skyr-rahka. 

Iltapala: 2 palaa ruispaloja, välissä pari viipaletta juustoa, tomaattia ja salaattia.
Bulgarianjugurtti
Lasi sokeritonta mehua
Vichyä


Sitruuna- juustokakku on mun ehdoton lemppari. Ja kaloreitakin alle 120 per purkki!




Tällaiselta näyttää meikäläisen aika tavallisen päivän ruokapäiväkirja. :) Useimmiten syön vain yhden lämpimän ruuan, sillä herään sen verran myöhään. Jos olisin ollut esim. töissä ja herännyt seitsemän aikaan, söisin silti päivän aikana kaksi lämmintä ruokaa - lounaan aikaisemmin ja ennen treeniä jo päivällisen. Uskon omassa syömisessäni kaikkein eniten sellaiseen kehon kuuntelemiseen ja siihen, mitä tekee mieli. Onko se raikasta salaattia vai jotain vähän tuhdimpaa? Tottakai pyrin myös laskemaan ja arvioimaan ravintoarvoja, ja sen takia esim. leivänsyöntiä pitää päivien aikana rajoittaa vain pariin kertaan. Lisäksi olen nykyään tarkka tuoreiden kasvisten määrästä lähes jokaisella ruualla. 

Mutta muuten, kuten huomaatte, ei mun ruokavalioni poikkea mitenkään tavallisesta. Mukana on myös herkkuja, joita saatan satunnaisesti syödä myös viikolla jos oikein tekee mieli tai haluan itseäni jostain palkita (kyllä, palkitsen itseäni ruualla :D). En ole minkäänlainen ruokatiukkis, enkä oikeastaan kamalasti ajattele etukäteen sitä miten syön. Uskon sen kuitenkin olevan kaiken a ja o normaalissa ja terveessä suhtautumisessani ruokaan. Tällä tavoin syömällä ja aktiivisesti liikkumalla pysyn terveenä ja erityisesti niinä päivinä kun mukana on paljon tuoreita kasviksia, on olo ihan superhyvä! 

Syöttekö te vegaanisesti tai vegetaristisesti? Kaipaisitteko esimerkiksi lisää vegereseptejä tänne blogiin? :)


18 kommenttia:

  1. Anonyymi3/03/2016

    Syöt kyllä mun mielestä tosi vähän, itse en pärjäisi läheskään tollasella. Ethän saa edes proteiinia paljon ollenkaan, rahkaa lukuunottamatta...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ruokapäiväkirjapostaukset herättävät aina kamalasti bolemiikkia, kun tullaan arvostelemaan ravintoarvojen pitävyyttä ja kaikkea sitä mitä voisi tehdä paremmin.. :D Tottakai on parannetavaa, varmasti meillä kaikilla on! Mutta haluan silti olla rehellinen, jos kerta kysytään mitä ja miten syön. :)

      Poista
  2. Nämä on näitä kirjoitusaiheita, joista saa varmasti keskustelua aikaiseksi. Vaikka todellisuudessa kukapa meistä söisi ihan oppikirjan optimaalisesti. Päivät vaihtelevat myös ja kyllähän se oma keho kertoo minkä verran ja millaista energiaa tarvitsee. :)

    Mä syön kans perusterveellisesti, mutta en todellakaan käytä liikaa ajatuksia ruokailuihin ja niiden ajoituksiin. Tarpeeksi hyvä ateriarunko tulee kyllä selkäytimestä ja jos on nälkä niin sitten syödään! Pääasia itselle on että syö paljon, että on hyvin energiaa elää aktiivista arkea ja liikkua crossfitin parissa. :) Kivaa viikonjatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sulle Laura kivasta kommentista! :)

      Päivät vaihtelee ja kuten sanoin, syön minäkin toisen lämpimän ruuan jos siltä tuntuu. Omaa kehoa tulee kuitenkin kuunnella ja vastata sen tarpeisiin. Minä olen kokenut tällaisen ruokavalion itselleni parhaaksi, eikä mitään terveysongelmia sen mukana ole ilmennyt :) Myöskin aktiivisuus ja treenissä jaksaminen kertoo paljon siitä syökö oikein. Pitää pysyä energisenä!

      Kivaa viikkoa myös sinulle! :)

      Poista
  3. Mä syön semivegaanisti kotona eli jätän vain punaisen lihan pois. Muutoin joustan ruokavaliostani esimerkiksi kylässä käydessä tai ihan vain jos tekeekin mieli joskus syödä yksi grillimakkara.

    Musta on ihanaa, jos joku kirjoittaa omasta ruokavaliostaan rehellisesti. Vaikka itsekin pyrin syömään terveellisesti ja säännöllisesti, en silti aina syö oman ihanteeni mukaan. Miksi? Koska koen sen hyväksi itselleni juuri näin :). Ei syömisestä ole hyvä ottaa mitään pakkoa. Ja jos joku syö aina terveellisesti ilman sitä pakkoa niin hieno juttu.

    Ihanaa, että sä kirjoitat rehdisti syömisistä, vaikkei ne nyt menisikään aina jonkin oppikirjan mukaan :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että tykkäsit postauksesta! :) Haluan olla rehellinen kaikissa postauksissani, enkä siksi viitsi lähteä kaunistelemaan. Toki näitä ruokapäiväkirjojakin olisi helppo feikata halutessaan, mutta miksi? Se ajatushan on juuri näyttää miten inhimillistä on välillä syödä ohi oppikirjojen :)

      Poista
  4. Ite en oikein jaksa lukee niitä blogeja joissa hehkutetaan kaiken maailman superfoodeja ja syödään ainoastaan kvinoaa, chia-siemeniä ymym ja ikinä ei sorruta herkkuihin! Kerrankin inhimillinen ruokapäiväkirja, joten kiitos siitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama homma! Siksi ehkä tämän postauksen julkaisinkin. Pelotti aluksi että koko kommenttiboksi tulee olemaan täynnä ravintoarvosaarnausta mutta toisin kävi! :D Olen positiivisesti yllättynyt tästä vastaanotosta

      Poista
  5. Ruokapostaukset on kyllä aina mielenkiintoisia :). Itellä on lipsunu siihen että päivällä syön liian vähän ja illalla tulee karmea ruuanhimo :/

    Tiina
    fitfatmama.fitfashion.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Säännöllisyys taitaakin olla se ydin, samoin oman kehon kuuntelu. Minäkin itse pyrin syömään aina kun on nälkä ja sillä tavalla tuo ruokarytmi onkin pysynyt aika lailla kurissa (:

      Poista
  6. Syön perusterveellsesti (gluteeniton ja maidoton- reunaehdoilla) ja en mieti juurikaan syömisiä. Enemmänkin syön sitä, mikä tekee olon hyväksi. Syön mm. hamppu- ja riisiprotskua,mutta edelleen punaista lihaa muutaman kerran viikossa...lisäksi kalaa ja kanaa. Pidän yhden/kaksi lihatonta päivää, jos siltä tuntuu (usein tuntuu,koska maha voi paremmin!) Kivoja nämä ruokapäiväkirjat, alkoi tekemään kesäkurpitsaa mieli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Turha sitä onkaan liikaa syömistä miettiä! Yleensä sillon suhtautuminen pysyykin normaalina. (:
      Ja mukava kuulla että säkin tykkäsit tästä ideasta, näitähän voisi siis toteuttaa useamminkin!

      Poista
  7. Anonyymi3/04/2016

    Noissa Skyreissä on turha katsoa kaloreita! Yleensä ne sokerit kannattaa tsiigaa.. Noissa maku Skyreissä on ihan törkeen paljon sokeria, itse suosin vaan sitä vaniljan makuista (vähiten sokeria) jos Skyriä haluan syödä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en mitenkään systemaattisesti välttele sokeria, lähinnä energiamääriä. Siksi kaloreiden katsominen ja laskeminen on mulle luontaisempaa kuin tarkkailla esim. hiilari- rasva- ja sokerimääriä. Se menee jo liian yksityiskohtiin ;D

      Poista
  8. Anonyymi3/08/2016

    Vegetaristi = syö kuin vegaani mutta saattaa käyttää esim nahkaa.
    Vegaani = ei käytä mitään eläinperäistä
    Jos käytät maito- ja munatuotteita niin olet kasvissyöjä (lakto-ovi?) - et vegaani / semivegetaristi
    :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vaan, olen 13-vuotiaasta saakka ollut lakto ovo vegetaristi enkä kaipaa tarkennusta omaan ruokavaliooni :)! Vegetaristi joka pyrkii kohti täyttä vegaaniutta 😌

      Poista
  9. Tosi kiva lukea tällästä ns. tavallisempaa ruokapäiväkirjaa! En kyllä tajua miten voit juoda neljä isoa kuppia kahvia päivässä, ite saisin tuosta jo rytmihäiriöitä hha! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä se kofeiiniriippuvuus teettää.. :D aamulla kaksi ja päivällä kaksi mukia, se on ihan must!

      Poista

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika