Slider

Herätys hyötyliikuntaan

9/17/2014




Kirjoittelen tässä postausta jo aamuluento takana, kahvikuppi kädessä kotona ja olo on ihanan pirteä. Flunssa ja sen jäkitaudit alkavat olla selätettynä, kiitos antibioottien. Pääsin tänään myös ensimmäistä kertaa viikkoon liikkumaan pyörällä koululle ja huomasin taas sen kuinka ihanan piristävää hyötyliikunta voikaan olla- Nummelassa tai lukioaikoina en pyöräillyt minnekään, tai muutenkaan hyötyliikuntaa ei tullut harrastettua lähes koskaan.


Siihen tuli muutos täällä Jyväskylässä kun koululle on matkaa vain parisen kilsaa, eikä autoa ole edes käytössä. Myöskään bussia ei kannata kamalasti käyttää kun matkat ovat kuitenkin suhteellisen lyhyitä. Tämähän on muutenkin todella liikunnallinen kaupunki ja yliopistokampukset ja keskustan kävelykadut pursuavat polkupyöriä- nopea ja näppärä tapa liikkua paikasta toiseen. Toki haittapuolena on pyörävarkauksien suuri määrä, mutta itse olen tuon riskin koittanut minimoida järeimmällä lukolla mitä kaupasta sai :D

Vaikka välillä aamuisin olisi ihan uskomattoman väsynyt ja nuutunut olo, siinä vaiheessa kun pomppaa pyörän selkään ja reippailen koululle piristyy aamu kummasti. Uskon että tässä on myös biologinen aspekti siitä, että aivot saavat hengästyessä raikasta happea ja sitä ihan oikeastikin keho herää. Varsinkin nyt kun ei ole erilliselle salitreenailulle tai muullekaan niin erityisesti aikaa, saa kuitenkin koulumatkat hyötykäyttämällä hieman liikuntaa heiaheiaan :) Kaksi kärpästä yhdellä iskulla!

Minkälaista hyötyliikuntaa te harrastatte vai oletteko kuten allekirjoittanut aikaisemmin, eli hyötyliikunta on jäänyt lähes kokonaan? :D


13 kommenttia:

  1. Oon ehkä maailman surkein hyötyliikkuja nykyään :D Lukiossa saatoin kävellä suoraan koulusta salille pari kilometriä ja aamuisin myös pari kilometriä bussipysäkille. Siitä tulee kyllä hyvä fiilis kun aamun alottaa heti pienellä kävelyllä tai pyöräilyllä ja kyllä noilla hyötyliikunnoilla on oikeesti aika iso merkitys ihan kunnonkin kannalta. Kohta mäkin asun parin kilometrin päässä keskustasta, joten ehkä sitten tulee enemmän hyötyliikuttua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah, sitä kyllä tottuu siihen millainen arki on! Mulla taas on tosiaan päinvastoin, nyt vasta olen aloittamassa hyötyliikkujan uraani :D

      Poista
  2. Kiva, että sielä on löydetty kans hyötyliikunnan ilo :) Huomasin, että omakin aamu alkoi paljon paremmin, ei oo hermot kireellä auton kans säätämisestä eikä väsytä, kun saa omassa rauhassa ja omissa ajatuksissa polkea :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! :) Mun piti tosiaan tästä aiheesta jo aikaisemminkin kirjoittaa mutta sitten unohdin, ja sun facepäivityksen jälkeen muistin taas tämän aiheen!

      Poista
  3. Mun hyötyliikunnat rajoittuu useimmiten bussipysäkille kävelemiseen ja kuntosalille pyöräilyyn. Aamuisin on hyvä saada vähän raikasta ilmaa ennenkuin päätyy koulunpenkille tunkkaisiin sisätiloihin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä :) pienillä asioilla saa pirteyttä ja lisää aktiivisuutta päiviin.

      Poista
  4. Anonyymi9/17/2014

    Mitä sä siis nyt opsikelet? Sori, löysin sun blogis vasta nyt niin en tiiä ootko jo vastannu :D Mikä haluaiisit olla isona ammatiltas?

    VastaaPoista
  5. Ite pyöräilen joka päivä kouluun 6km ja ehkä joka toinen viikko tähän aikaan vuodesta salille se 10km.. Yllättävän paljon ja tehokasta hyötyliikuntaa saa jo tämmösistä matkoista, jotka on ns. 'tehtävä'! :D

    http://jennicarita.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin juuri! Sullakin tulee kyllä tosi hyvin kilometrejä noista matkoista :)

      Poista
  6. Jyväskylä on kyllä aivan loistava kaupunki hyötyliikkumisen kannalta, kun tuolla pyörällä tulee veivattua paikasta toiseen aivan huomaamattaan! :D Mulla tulee ainakin pyöräiltyä n. 3-4 kilometrin mittaiset koulu- ja työmatkat lähestulkoon kesät talvet ja kun päälle lisätään vielä muut asioilla käymiset, salireissut yms, tulee kilometrejä kerrytettyä viikossakin jo ihan mukavasti. Oon myös opetellut käyttämään portaita hissin sijaan aina kun mahdollista ja välillä lähden ihan vaihtelun vuoksi käymään myös hieman kauempana olevassa kaupassa - esimerkiksi markettiostosten hoito onnistuu hyvin niin, että lenkkeilen n. 5-6km matkan Prismaan ja tuun kauppatavaroiden kanssa bussilla kotiin :)

    Summa summarum, hyötyliikkuminen on mun mielestä älyttömän tärkeää ja unohtuu aika monelta aivan liian usein! Tsemppiä koulumatkojen pyöräilyyn myös ikävämpien kelien koittaessa ja toivotaan, että pyörää ei tulla varastamaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanos muuta! :) Mä en portaita käytä ihan siitä syystä että seitsemäs kerros (heh, ei kivaa kauppakassien kanssa...) mutta muuten kyllä hyötyliikunta on tullut pysyäkseen. Prismareissut olis mullakin suunnitteilla kuten sä sanoit!

      Poista
  7. Mä sain just käyttöön ihanan jopo-tyylisen pyörän, jolla hurautan kouluun 15 minuutissa - samassa ajassa joka mulla menisi julkisten kanssa matkustamiseen. Toivo, että pystysin kulkemaan pyörällä vielä mahdollisimman pitkään ennen lumien tuloa! Hyötyliikunta on parasta :)

    VastaaPoista

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika