Slider

JOULUINEN PIPARI-TUPLASUKLAAKAKKU

11/23/2021

 

Instagramissa minua seuraavat saattavatkin tietää, että olen innokas kakkuleipuri. Siitä huolimatta leipomusten jakaminen täällä blogin puolella on jostain syystä jäänyt varsin vähäiseksi. Rakastan leipoa erilaisiin tilaisuuksiin ja samalla kokeilla aina jotain uutta. Harvoin teenkään täysin samanlaista kakkua (tästä ainoana poikkeuksena ihana red velvet). Muutaman vuoden kestäneen leivontaharrastukseni aikana olen kuitenkin ehtinyt jo löytää ne omat suosikit etenkin kakkupohjista, joiden täytteitä ja koristeluita vaihtelen vuodenajan ja juhlan mukaan. Myös tänään jaettava resepti inspiroitui oikeastaan kokonaan Cittarissa tarjouksessa olleesta Pandan piparkakku-valkosuklaasta. Siitä se ajatus sitten lähti!


Isänpäiväksi halusin jo jotain hieman jouluista tunnelmaa tuovaa, joten pipari-valkosuklaa toimi hyvin jouluista makua tuovana lisänä. Lähdin viemään eteenpäin ajatusta tuplasuklaakakusta, jossa kakkupohja on suosikkini, tumma, hieman jopa browniemainen. Täytteen tein sitten valkosuklaa-tuorejuustomoussesta, jossa perinteisen valkosuklaan tilalla käytin edellämainittua Pandan suklaata. Lisäksi murustin kerrosten väliin vielä hieman lisää piparkakkumurua tekstuuria ja makua tuomaan. Tumman pohjan ja vaalean täytteen yhdistelmä toimi todella hyvin. Myös piparkakku sopi valkosuklaan pariksi, sillä valkosuklaa itsessään antaa sen verran hyvin tilaa piparkakun maulle.



Haasteeksi muodostui tällä kertaa kuitenkin kuorrute. Täytyy sanoa, että harvoin menee mikään näin pahasti pieleen! En tiedä, oliko vika kananmunissa vai missä, mutta kuorrutteeksi suunnittelemaani marenkivoikreemiä en saanut millään valmiiksi. Ensimmäinen satsi valkuaisia ei suostunut vaahtoutumaan, vaan rakeutui teräskulhon pohjalle. Otin koko kananmunakennon huoneenlämpöön, pesin kulhon vielä uudelleen kaikista mahdollisista rasvatahtoista - mutta ei, niin ei. Kahden tunnin yrittämisen ja kolmen eri marenkipohjan jälkeen luovutin ja totesin, että jostain syystä valkuaiset eivät vaan suostuneet vaahtoutumaan. Tiedä sitten, mistä oli kyse. Aiemmin kyseisen voikreemin kanssa ei ole koskaan tullut vastaan tällaista ongelmaa... Osaisiko joku teistä sanoa, mistä tässä mahtoi olla kyse?


Lopulta päädyinkin tekemään ihan perinteisen voikreemin, jota harvemmin kakuissani käytän. Tykkään marenkivoikreemistä, joka on samalla sekä samettisen kevyttä, hyvin jähmettyvää että varsin neutraalia maultaan. Voikreemikin kuitenkin toimi ihan hyvin, mutta saattaisin silti seuraavalla kerralla kokeilla tätä reseptiä marenkivoikreemin kanssa. Värjäsin kreemin piparkakun väriseksi ja kuorrutin sillä semi naked-pinnan. Säästin osan kreemistä valkoisena ja vielä lopuksi koristelin kakun kahdella erilaisella tyllalla pursottaen sekä hieman kultapuuteria päälle ripotellen. Kokonaisuudesta tuli kaikessa yksinkertaisuudessaan varsin tyylikäs. Tämä kakku sopii hyvin esimerkiksi pikkujoulujen tai miksei joulupöydänkin tarjottavaksi makeasta ja suklaisesta kakusta pitäville. Testattu erittäin toimivaksi myös iltapäiväkahvien ja Oddlygoodin kovapuusti-kaurajuoman kanssa!


Kakkupohjan resepti: Annin Uunissa - Helppo Mehevä Suklaakakku

Valkosuklaakreemin resepti: Annin Uunissa - Täyteläinen Valkosuklaakreemi (korvaa valkosuklaa halutessasi Pandan pipari-valkosuklaalla ja ripottele lisäksi täytteen sekaan murustettua piparkakkua)

Voikreemin resepti: Annin Uunissa - Monipuolinen Voikreemi



Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

© Laura Annika 2019. Sisällön tarjoaa Blogger.
Theme Designed By Hello Manhattan
© Laura Annika